07 / 05 / 2024

Demirköprü Barajı su seviyesi kaç

Demirköprü Barajı su seviyesi kaç

Ege Bölgesi’ nin gerek tarımsal sulamada gerek elektrik üretiminde can damarlarından biri olan Demirköprü Barajı ’nda su seviyesinin yüzde 55 oranında olduğu belirtildi.

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı inşaatının yüzde 47'si tamam!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri'nin inşa ettiği Bartın'daki Kirazlı Köprü Barajı'nın inşaatında çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

Doğusan İnşaat konuta yöneldi!

25 yıldır faaliyet gösteren Doğusan İnşaat, karayolları, köprü, baraj, altyapı yatırımlarıyla yükseliyor. Firma konut alanında iddiasını kanıtlayacak.

Bartın Kirazlıköprü Barajı yıl sonunda tamamlanacak!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da inşa edilen Kirazlıköprü Barajı'nın bu yıl sonun açılacağını belirtti. Tunç, barajın sel tehlikesinden kurtaracağını ve üretimi artıracağını söyledi.

Köyü taşınan çiftçilere devletten hem ev hem de arazi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Alaköprü Barajı nedeniyle köyü taşınanlara her türlü imkanı sundu. Baraj ve diğer nedenlerle köyü taşınan çiftçilere devlet tarafından hem ev hem de tarım arazisi veriliyor.

Büyük projelere Ünal Akpınar öncü olacak!

Alanında dünyanın en uzun sulama tüneli olan Şanlıurfa tünelleri, Kirazlı Köprü Barajı gibi büyük projeler, Ünal Akpınar AŞ imzasını taşıyor.

Batman Ilısu Barajı'nın yapımı iptal mi edilecek?

Batman Ekoloji Meclisi Ilısu Komisyonu Üyesi Öner Öztürk, ''Ilısu Barajı’nın inşaatı iki aşamalıdır. Asıl elektrik üretecek olan HES inşaatı yapım maliyetinin fazla olmasından dolayı henüz başlamamış. Devlet baraj yapımının iptal edilme ihtimaline karşı bu inşaatı ağırdan alıyor” dedi.

Kocaeli Yuvacık Barajı 512 milyon dolar maliyetle inşa edildi!

İSU eski Genel Müdürü Servet Alparslan, Yuvacık Barajı ve Osmangazi Köprüsü’nün yapılış şekillerinin benzer olduğunu ifade etti. Servet Alparslan, Yuvacık Barajı'nın 512 milyon dolar yatırımla inşa edildiğini söyledi.

Ilısu Barajı yapımından etkilenenlerin borçlandırılmaları hakkında karar değişikliği!

Ilısu Barajı ve HES Projesinin yapımından etkilenen ailelerin yeni yerleşim alanına nakilleri, hak sahiplikleri ve borçlandırılmalarına ilişkin usul ve esaslarda değişiklik yapılmasına dair karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Üsküp Demirköprü Mahallesi'nde dönüşüm hızlandı!

Üsküp’ten göç eden Türklerin 1957’de kurduğu Demirköprü Mahallesi, Karşıyaka’nın en tanınan mahalleleri arasında yer alıyor. Tek katlı evler ve tarlaların yoğun olduğu mahallede şimdilerde ise kentsel dönüşüm hız kazanmış durumda.

Batman'daki Zillek Köprüsü sulara gömülecek!

Yaklaşık 80 yıl önce Batman ile Diyarbakır’ı tren yolculuğunda birbirine bağlayan Zillek köprüsünü de Ilısu barajı yutacak. Tarihi köprünün dibinde şimdi de 1.5 metre uzunluğunda devasa bir köprü yapılıyor.

İzmir Dereuzunyer ve Derebebekler'e yeni yerleşim alanı!

İzmir Ödemiş ilçesi, Dereuzunyer ve Derebebekler mahalleleri halkının, mezkur yerleşim yerlerinin Rahmanlar İçme Suyu Barajı Su Toplama Havzası'nda kalması nedeniyle nakli ve yerleştirilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Demirköprü Barajı su seviyesi kaç Haberi

Demirköprü Barajı su seviyesi kaç

Ege bölgesini etkisi altında alan yağışlar Demirköprü Barajı’nda su seviyesini artırdı. Son yağışlarla birlikte barajdaki su seviyesinin yükselmesi bölge üreticisini ümitlendirdi.Demirköprü Barajı’nda su seviyesinin her geçen gün yükseldiğini belirten Salihli Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Ali Gürsoy, ”Demirköprü Barajı’nın aralık ayında su seviyesi yüzde 29 oranında idi. Geçen 2 aylık süreçte kar yağışı ve sağanak halinde devam eden yağmur nedeniyle su seviyesi yüzde 55’e yükseldi. İklim şartlarının ne olacağını tahmin etmemiz zor. Meteoroloji bile tahminlerini 5 günle sınırlı yapabiliyor. Sağlıklı bir değerlendirme, yağışlı dönem geçtikten sonra yapılabilir. ‘Su yetersiz, kuraklık olacak’ gibi bir şey söylemek, yerinde bir değerlendirme olmaz. Demirköprü Barajı’nın su oranını her geçen gün yükseliyor. Sulama sezonu öncesi yine de tedbirli olmak gerekir”diye...