08 / 05 / 2024

Demirköprü

Demirköprü

‘Yalı’ adını alan mahallenin tarihi 100 yıl öncesine dayanıyor. Sahilin hemen kıyısında Kulalıların kurduğu mahalle, bugünlerde Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların yaşadığı kozmopolit bir yapıya sahip.

Üsküp Demirköprü Mahallesi'nde dönüşüm hızlandı!

Üsküp’ten göç eden Türklerin 1957’de kurduğu Demirköprü Mahallesi, Karşıyaka’nın en tanınan mahalleleri arasında yer alıyor. Tek katlı evler ve tarlaların yoğun olduğu mahallede şimdilerde ise kentsel dönüşüm hız kazanmış durumda.

Karşıyaka Demirköprü bölgesi yeniden doğdu!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi’nin taşmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

Karşıyaka Demirköprü'nün çehresi değişti!

Karşıyaka Demirköprü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla yeniden doğdu. Kamulaştırmalar yaparak Bostanlı Deresi’ni ıslah eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yeni ve modern çehresini park ve spor alanlarıyla süsledi.

Karşıyaka Demirköprü imar planına uygun hale getirildi!

Geçmiş yıllarda şiddetli yağışlar sonrası Bostanlı Deresi'nin tasmasıyla sürekli kabus yaşayan Karşıyaka Demirköprü bölgesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmalarla adeta yeniden doğdu.

İzmir Belediyesi, Demirköprü'yü yeniden imar etti!

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi her yağmurda kabus yaşayan Demirköprü'yü dönüştürdü. Plansız yapılaşmanın doğurduğu sıkıntıları tespit ederek çözüm için harekete geçen Belediye, beş yılda bölgeyi adeta yeniden imar etti.

Demirköprü İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demirköprü İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yavuz Geçer, Hüseyin Demirok, Yasin Çakır tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 3 Nisan'da Avcılar, Tahtakale Mahallesi'nde kuruldu.

Demirköprü Barajı'nda su seviyesi yüzde 55'e çıktı!

Ege Bölgesi’ nin gerek tarımsal sulamada gerek elektrik üretiminde can damarlarından biri olan Demirköprü Barajı ’nda su seviyesinin yüzde 55 oranında olduğu belirtildi.

Karşıyaka'daki köprü çalışması yarım kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Goncalar ile Demirköprü mahalleleri arasında köprü çalışmalarını yarım bırakınca mahalleli hem çevredeki kötü görüntüye hem de hırsızlara davetiye çıkaran kot farkına isyan etti

Tahir Türetken'in adı Demirköprü Spor Tesisleri'ne veriliyor!

Tahir Türetken'in isim tabelası asılacak, büstü açılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka ile özdeşleşen Tahir Türetken'in ismini, belediye meclisinden oybirliğiyle geçen kararla spor tesislerinde yaşatacaklarını söyledi.

Karşıyaka'ya yapılan köprülerin ayağı 2 metreyi bulunca vatandaş isyan etti!

İzmir Karşıyaka 'da Goncalar ile Demirköprü arasındaki dere yatağı üzerine Büyükşehir 'in yaptırdığı köprülerin ayağı 2 metreyi bulunca, evlerinin girişi kapanan vatandaşlar belediyeye isyan etti

Karşıyaka Demirköprü'ye çok amaçlı tesis inşa edilecek!

Cevat Durak Demirköprü Mahallesi’nde yapacağı tesisi önce mahalleliye anlatıp onay aldı...

Tarihi Mimar Sinan Köprüsü'ndeki kaçak yapılar yıkılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 443 yıllık tarihi Mimar Sinan Köprüsü'nde bulunan 18 adet kaçak yapıyı yıkacak

Bogaz'da 3. köprüye iki alternatif güzergah belirlendi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Boğaz'a 3. köprü için iki alternatif güzergah belirlediklerini söyledi. Bakan, köprü güzergahlarını açıklamadı

Demirköprü Haberi

Demirköprü

Adını deniz kıyısına yakınlığından alan Karşıyaka'daki Yalı Mahallesi'nin bugün sadece adı kaldı. Yıllar geçtikçe denize uzaklaşan Yalı Mahallesi'nin kuruluşu 100 yıl öncesine dayanıyor. Mahallenin bulunduğu bölge, sahilin hemen kıyısında yer alıyordu. Ancak nüfusun artması ve betonlaşmanın çoğalmasıyla denizden uzaklaşan mahallede Şemikler, Fikri Altay, Demirköprü ve Yalı semtleri oluştu.


35 bin nüfusun yaşadığı mahallede bir zamanlar Salhane bölgesindeki Kula Fabrikası'nda çalışan Kulalılar çoğunluktaydı. Bir o kadar da göçmen vatandaşların bulunduğu mahalle şimdilerde Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşın yaşadığı kozmopolit bir semt haline geldi.


Denize sıfırdı 


Şu anki Hasan Türker Futbol Sahası'nın bulunduğu yerin sahil olduğunu anlatan Yalı Mahallesi Muhtarı Ahmet Şentürk, "Benim çocukluk yıllarımdı.

O zamanlar deniz mahallemizin hemen kıyısındaydı. Hatta azmak diye de bilinirdi. Balıkçılar kayıklarını oraya bağlıyordu. 1960'lı yıllara kadar denize girer...