27 / 04 / 2024

Demirtaş OSB ne zaman kurulacak

Demirtaş OSB ne zaman kurulacak

Demirtaş OSB yönetiminin enerji giderlerini azaltma hedefiyle kurmaya hazırlandığı Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi, çevrecilerle sanayileri karşı karşıya getirdi. Çevreciler santralin tarım alanlarına büyük zarar vereceğini düşünüyor.

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

Bilecik’teki verimli tarım arazilerine Bilecik İl Özel İdaresince yapılması planlanan “Organize Sanayi Bölgesi” projesine verilen onayın hukuka uygun olmadığı ifade edildi. Sakarya İkinci İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonucu OSB yapımı rafa kalktı.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Dolar uçuşa geçti, Özgür Demirtaş'tan dolar yorumları peş peşe geldi: 'Durum vahim'

Ekonomist Özgür Demirtaş  sosyal medya hesabından dolar kurunun yükselmesi nedeniyle bazı açıklamalarda bulundu. Daha önce yaptığı uyarıları hatırlatan Demirtaş, "Ben daha ne deseydim?" diye sordu. İşte detaylar...

Özgür Demirtaş’ın bu tahmini herkesi korkuttu: ‘Tekrar kesilecek!’

Özellikle sosyal medyada oldukça popüler olan Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan korkutan bir tahmin geldi. Twitter hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomist Demirtaş kredi kartlarında kesilen nakit avans uygulamasının yeniden işleme alınacağını öne sürdü.

Dolar dağları deldi, Özgür Demirtaş'ın seneler önceki dolar yorumu su yüzüne çıktı! Meğer her şeyi anlatmış!

Bugün dolar kuru 19 TL'nin üzerinde yeni rekor kırarken, Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın eski dolar yorumu yeniden su yüzüne çıktı. Ekonomist Özgür Demirtaş dolar yorum ile adeta bugünleri anlatmış...

Ziraatçiler acil dedi önerileri anlattı! Depremin tarıma etkisi ne olacak? 

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş; Zelzeleden zarar gören tarım sektörüne has, aralarında sigorta prim ve ödemelerinin ötelenmesinin de yer aldığı birçok öneri açıkladı.

Özgür Demirtaş'tan polis promosyonlarına destek:'300 liraya anca 3 karpuz alırsınız' Polis maaş promosyonu ne kadar?

Polis memurlarının maaş promosyonunda sular durulmuyor. EMNİYET SEN öncülüğünde başlatılan 330 bin polise adil maaş promosyonu kampanyasına Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan destek mesajı geldi. Peki polis maaş promosyonu ne kadar? İşte 2022 polis maaş promosyon rakamları...

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

Dün açıklanan KYK borcunda enflasyona bağlı faizlerinde silinmesi kararı sonrası ekonomist Özgür Demirtaş, AKP hükümetine çağrıda bulundu. Enflasyonla mücadele için ne yapılmalı? İşte detaylar…

Ve Özgür Demirtaş’tan beklenen ‘GES’ açıklaması geldi

Ekonomist Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıkladığı Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma Senedi’ne (GES) ilişkin değerlendirmede bulundu.

Konut destek kredisi hakkında herkes ne diyeceğini merak ediyordu! Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan çok kritik uyarı

Ekonomist Özgür Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı konut destek paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Milyonlarca çalışan nefeslerini tuttu asgari ücrete 2. zammı bekliyor! Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş tarih verdi

Türkiye’de milyonlarca asgari ücretli çalışan yüksek enflasyon karşısında zor günler geçirirken, ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan sevindirici bir haber geldi. Asgari ücrete 2. zam bekliyorum diyen Demirtaş ne zaman yapılacağını açıkladı.

Karabük'teki 50 dönümlük arazi Organize Sanayi Bölgesi'ne kazandırılacak!

AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş yaptığı açıklamada, Karabük'teki 50 dönümlük arazinin OSB'ye kazandırılacağını söyledi.

Demirtaş OSB ne zaman kurulacak Haberi

Demirtaş OSB ne zaman kurulacak

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) kurulması planlanan termik santral, Bursa gündemini hareketlendirdi. Çevre örgütleri ve meslek odaları  santralin yapımına karşı çıkarken, sanayiciler ve yerel yönetimler kurulmasını destekler nitelikte açıklamalar yapıyor.


Projeyi yürüten DOSAB’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, Ağustosta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) projenin ayrıntılarını sanayicilerle paylaşacaklarını söyledi. 125 milyon dolara malolacak 49 megavat elektrik üretim kapasitesine sahip DOSAB Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi’nde 380 bin ton/saat buhar üretileceğini, DOSAB'ın elektrik ihtiyacının 3’te birinin karşılanacağını ifade eden Kahraman, "DOSAB’da  kömür, doğalgaz ve diğer yakıtları kullanan 150 baca var. Biz tek bir baca ile çevre korumaya katkıda bulunacağız. Kömür ve kireçtaşının nakliyesi, stoku ve yanması  kapalı sistemde olacak. Baca gazı emisyonunda; metreküpte 30 mg toz yerine Türkiye ve AB...