16 / 05 / 2024

demiryolları serbestleşiyor

demiryolları serbestleşiyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, demiryollarında yapılan yatırımlarla serbestleşmeye hazır hale geldiğini bildirdi

Batı Demiryolları gelecek yıl hayata geçiyor!

‘Cidde - Mekke - Medine Yüksek Hızlı Demiryolu’ ya da ‘Batı Demiryolları’ olarak da bilinen Haramain Hızlı Tren projesi, gelecek yıl hayata geçiyor.

Düzce’nin şehir vizyonu dönüşümle gelişiyor!

Düzce Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alan ve iki alanda uygulanan ‘Kentsel Dönüşüm’le Düzce’nin şehir vizyonu gelişiyor. Camikebir mahallesinde uygulanan kentsel dönüşüm projesi tamamlanma aşamasına geldi.

Akçakale-Sırrın Köprülü Kavşağı hayata geçiyor!

Şanlıurfa Akçakale - Sırrın Köprülü Kavşağı projesi hayata geçiyor. Köprülü kavşakların yapımı öncesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede bulunan ağaçlar zarar görmeden sökülerek farklı yerlere taşınıyor.

Adıyaman'ın çehresi dev projelerle değişiyor!

Adıyaman'da son yıllarda Valilik tarafından kentin dört bir tarafında hayata geçirilen dev projelerle kentin çehresi değişiyor.Vali Mahmut Demirtaş, geçtiğimiz günlerde temeli atılan yeni Hükümet Konağı inşaatını inceledi.

Adıyaman’ın çehresi kamu yatırımlarıyla değişiyor!

Adıyaman’da son yıllarda Valilik tarafından kentin dört bir tarafında hayata geçirilen dev projelerle kentin çehresi değişiyor.

Fraser Place Antasya İstanbul markası hayata geçiyor!

Ümraniye'de, iki köprü arasında yükselen Antasya Residence’ın inşası tamamlanırken Frasers Hospitality ile Ant Yap arasında imzalanan anlaşmayla Fraser Place Antasya İstanbul markası hayata geçiyor.

Elektrikte tam serbestleşmeye geçilmezse faturalar yüzde 37 artacak!

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, yılbaşında elektrikte tam serbestleşmeye geçilmezse konut abonelerine yüzde 37 daha fazla fatura yükü bineceğini söyledi.

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi'ne geçiyor!

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine geçiyor. Engelsiz Rota projesi için 360 derece panoramik görüntüleme sistemine geçmeye hazırlanan Buca Belediyesi, sistemi taşınmazların imar uygulamaları içinde kullanacak.

Ataköy sahili değişiyor!

Ataköy sahil şeridi dolgu ve inşaatlarla değişiyor. Mega Yat Limanı için dolgu alanı tamamlanmak üzere. Yaklaşık 140 dönümlük alan dolduruldu.

Mamak, imar ve şehircilikte gelişiyor!

Mamak, yapılan yatırımlar sayesinde hızlı ve planlı olarak gelişiyor. Mamak'ta yeni inşaatlar ve konutların yükselmesi istihdamın ve nüfusun artmasını beraberinde getiriyor.

Türkiye'de enerji tüketiminin yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, Türkiye'de yılda yaklaşık 75 milyar dolarlık enerji tüketildiğini belirterek,Bu enerji tüketiminin de yaklaşık yüzde 35'i binalarda gerçekleşiyor" dedi.

İstanbul'daki konut profili değişiyor!

Yeni projelerle birlikte İstanbul’daki konut profili de değişiyor. İstanbul’daki 200 bin markalı konutun 40 bini Esenyurt’ta yer alıyor. Başakşehir’de markalı konut oranı yüzde 18’e çıkıyor

Tem 34 Esenyurt'ta hayata geçiyor!

Akyapı, Eşbah Yatırım ve Nil Yapı ortaklığıyla İstanbul’un sanayi ve üretim ihtiyaçları doğrultusunda planlanan devasa proje ‘tem 34’ Esenyurt’ta hayata geçiyor.

demiryolları serbestleşiyor Haberi

demiryolları serbestleşiyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, demiryollarında 9 yılda yapılan yatırımlarla demiryollarının serbestleşmeye hazır hale geldiğini belirterek, pazartesi günü Bakanlar Kurulu'na sunumunu yaptıklarını, kanunun bu sene çıkacağını, uygulamanın ise seneye başlayacağını...