23 / 05 / 2024

Demiryolları yatırım

Demiryolları yatırım

Hükümet, Yüksek Hızlı Tren projelerine ağırlık verecek. Bakan Elvan yeni yılda demiryollarına 8.5 milyar lira harcama yapılacağını belirterek “Bu rakam 2016’dan itibaren 12 milyara ulaşacak” dedi.

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

Cahit Turhan: Ulaşıma 767,5 milyar liralık yatırım yaptık!

TCDD Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen "Demiryollarında 17 Yılda Kat Edilen Mesafe ve Hedefler" konulu basın toplantısında konuşan Bakan Turhan: "Ulaşım ve erişim altyapısına 767,5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık" dedi.

Demiryollarına 60,7 milyar TL yatırım yapıldı!

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın son 15 senede demiryollarına 60,7 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi.

TCDD'den Mersin'e 563 milyonluk yatırım!

Devlet Demiryolları 6'ncı Bölge Müdürü Oğuz Saygılı, son 15 yılda 563 milyon liralık yatırımın yapıldığı Mersin'de 2023 hedefleri doğrultusunda çalıştıklarını dile getirdi.

Demiryollarına 55 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

2003 yılından 2015'e kadar demiryolu sektörüne toplam 50.1 milyar TL yatırım yapılırken, demiryollarında 2023 hedeflerine ulaşmak için 55 milyar dolar yatırım yapılması planlanıyor.

Demiryollarına 9 milyar lira yatırım yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, bu yıl demiryollarına 9 milyar lira yatırım yapılacağını ve yatırımların gelecek dönemde süreceğini söyledi.

Çin, demiryollarına yılın ilk sekiz ayında 65 milyar dolar yatırım yaptı!

Çin Demiryolları Kuruluşu'ndan (CRC) yapılan açıklamada, yılın ilk sekiz ayında sektöre yapılan sabit varlık yatırımlarının 405 milyar yüene ulaştığı, yatırımın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttığı kaydedildi.

Hindistan 1 trilyon dolar altyapı yatırımı için Türk İnşaatçıları bekliyor!

Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee, ülkesinin gelecek 5 yılda özellikle şehirleşme, otoyollar, demiryolları, barajlar, havaalanları gibi sahalarda 1 trilyon dolarlık altyapı yatırımı için Türk şirketlerini Hindistan'a davet ettiğini belirtti.

Nevruz Memmedov: Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırım yapacağız!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Memmedov tarafından, "Petrol, doğalgaz boru hatları, demiryolları ve karayollarıyla bağlandığımız Türkiye'ye, 2018 yılının sonuna kadar 20 milyar dolar yatırım yapacağız" açıklaması yapıldı...

Binali Yıldırım: Ulaştırmaya 53 milyar euro yatırım yaptık!

Son 10 yılda karayollarına 34 milyar avro, demiryollarına 9 milyar avro, havacılığa 3 milyar avro, denizciliğe 1 milyar avro ve haberleşme sektörüne de 6 milyar avro yatırım yapıldı...

TCDD 2023'e kadar 45 milyar dolarlık yatırım yapacak!

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, bugüne kadar demiryollarına 12 milyar TL yatırım yaptıklarını, 2023'e kadar 45 milyar dolarlık yatırım daha yapmayı planladıklarını söyledi...

Demiryolları yatırımına hız kesmeden 2-3 yıl devam edilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ''Demiryolları için hız kesmeden 2-3 yıl daha yatırıma devam edeceğiz. Daha sonrasında ise demiryollarının şahlanışını tüm Türkiye izleyecek'' dedi.

İngiltere Demiryolu Sektörü, Türkiye'nin demiryolu yatırımına hayran kaldı!

Birleşik Krallık Büyükelçisi David Reddaway, Türkiye'nin şu anda demiryolları sektörüne yaptığı yatırımı büyük bir hayranlıkla takip ettiklerini belirterek, "Türkiye ile İngiltere arasındaki siyasi ortam çok sağlam olduğu için ikili ortaklıklarımız iyi bi

Demiryolları yatırım Haberi

Demiryolları yatırım

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yeni yılda demiryolu projelerine ağırlık vereceklerini açıkladı. Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olan Elvan “Önümüzdeki yıl demiryolları için 8.5 milyar lira yatırım harcamamız olacak. Bu rakam birkaç yıl önce 3-4 milyar liraydı. 2016 yılından itibaren ise yılda ortalama 12 milyar lira civarında bir demiryolu yatırımı yapmayı planlıyoruz” dedi. Elvan’ın açıklamarından satır başları şöyle:


- İZMİR HATTI İÇİN YENİ İHALELER OLACAK: Ankara’yı İzmir’e bağlayan Yüksek Hızlı Tren Hattı’nın Polatlı’dan Afyonkarahisar’a kadar olan kesiminde yapım sürüyor. Afyonkarahisar-Uşak arasındaki kesimle ilgili de ihaleye çıktık. 2015 yılında Turgutlu’ya kadar olan kesimin de ihalesine çıkacağız. Banaz-Eşme arası 101 kilometre, Eşme-Salihli 74 kilometre, Salihli-Turgutlu yaklaşık 38 kilometre... Bu 3 projemizin ihalesine 2015 yılında çıkmayı planlıyoruz.


- KONYA’NIN BİLETLERİ TÜKENDİ:...