16 / 05 / 2024

Demiryolu işletmeciliğini özel sektöre mi açılıyor

Demiryolu işletmeciliğini özel sektöre mi açılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, süratle bu adımı atacaklarının sinyalini vererek, "Bu yıla yetişir mi bilmiyorum ama demiryolu işletmeciliğini özel sektöre açacağız" dedi...

Yeni Gimat GYO, AVM işletmeciliği için 100 milyon TL sermayeli şirket kuracak!

Yeni Gimat GYO tarafından avm işletmeciliği yapmak amacıyla kurulacak olan "Profam Gayrimenkul Yönetimi A.Ş. " unvanlı şirkete 100 bin TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verildi. Profam Gayrimenkul ile kuruluşu takiben Ankamall AVM'nin yönetimi için sözleşme yapılacak. 

Özel Erdoğan Kız Yurdu İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Özel Erdoğan Kız Yurdu İşletmeciliği Limited Şirketi Fatih'te 150 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Erdoğan tarafından kuruldu.

Parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldırıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Artık parsel bazında imar planı değişikliğini tamamen kaldırıyoruz" dedi...

Halkalı-Kapıkule demiryolu için 100 milyon dolar kredi!

Halkalı-Kapıkule demiryolu kapsamında 76 km'lik Halkalı-Çerkezköy hızlı tren hattı için EBRD (Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası) TCDD'ye 100 milyon dolar kredi vereceğini duyurdu. Peki projeyle neler hedefleniyor?

Büyükada Dilburnu Tabiat Parkı kiralama ihalesi 25 Aralık'ta!

İstanbul Büyükada Dilburnu Tabiat Parkı işletmeciliğini kiraya vermek için yapılacak ihale 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek...

Başak Dizer'in Şişli'deki mekanı taşınacak!

Kıvanç Tatlıtuğ’un stil danışmanı eşi Başak Dizer'in işletmeciliğini yaptığı Şişli’deki mekanı Room and Rumors’u daha geniş bir yere taşınacak.

RE-PIE Gayrimenkul ihraç belgesi değişikliğini yayınladı!

RE-PIE Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş., Avrupa Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun ihraç belgesi değişikliğini yayınladı...

Elite Concept’te sınırlı sayıda daire için teslime özel kampanya!

Şua İnşaat, Elite Concept’te sınırlı sayıda daire için teslime özel kampanya başlattı. Kampanya kapsamında yüzde 10 indirim ve vade farksız 48 ay sıfır faiz fırsatı sunuluyor. 

Özel Mavi Nazar Kız Yurdu İşletmeciliği Limited Şirketi kuruldu!

Özel Mavi Nazar Kız Yurdu İşletmeciliği Limited Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyda Peker tarafından kuruldu. 

Alkoçlar Grubu'ndan haciz açıklaması!

Hülya Koçyiğit'in kızı ve damadı Gülşah-Ender Alkoçlar'ın işletmeciliğini yaptığı 4 yıldızlı Alkoçlar Adakule Oteli'ne haciz geldiği yönünde habere yönelik Alkoçlar Grubu'ndan açıklama geldi. 

Alkoçlar Adakule Oteli'ne haciz geldi!

Gülşah-Ender Alkoçlar’ın işletmeciliğini yaptığı 329 oda ve 750 yatak kapasiteli 4 yıldızlı Alkoçlar Adakule Oteli’ne haciz geldi.

TAV iki şirketiyle Maskat'ta!

TAV, Umman'ın başkenti Maskat'ta yeni açılan 20 milyon yolcu kapasiteli yeni terminal binasının yiyecek-içecek hizmetleri ile özel yolcu salonu işletmeciliğini üstlendi. 

İspanyollar Bursa'da otel aldı!

İspanyollar Bursa'ya yatırım yapıyor.İspanyol Bluebay firması Mart 2018 itibariyle 10 yıllığına Grand Swiss-bel Hotel Çelik Palas'ın işletmeciliğini devralmış...

Demiryolu işletmeciliğini özel sektöre mi açılıyor Haberi

Demiryolu işletmeciliğini özel sektöre mi açılıyor

Demiryollarında özel sektör dönemi başlıyor. SABAH'a konuşan Bakan Lütfi Elvan, "İlk etapta yük taşımacılığını düşünüyoruz. Yüksek hızlı trenle yolcu, hızlısıyla yük taşıyacağız" dedi.


Modernleşme yönünde büyük bir dönüşüm yaşayan demiryolları işletmeciliği, özel sektöre açılıyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, süratle bu adımı atacaklarının sinyalini vererek, "Bu yıla yetişir mi bilmiyorum ama demiryolu işletmeciliğini özel sektöre açacağız" dedi. SABAH Gazetesi Ankara bürosunu ziyaret eden Bakan Elvan, demiryolu işletmeciliğini özel sektöre açmak için teknik çalışmalara başladıklarını söyledi. Yük taşımacılığının özel sektöre açılacağını, yolcu taşımacılığı üzerinde ise çalışmaları gerektiğini belirten Elvan, atılacak bu önemli adımla ilgili şu bilgileri verdi: 


YÜK TAŞIMACILIĞI TAMAM 

Demiryolu işletmeciliğini hızla özel sektöre açmayı düşünüyoruz. Biz alt yapıyı yapacağız, onların hizmetine sunarak kira alacağız. Nasıl ve ne şekilde açılacağı...