04 / 05 / 2024

demokrasi parkı

demokrasi parkı

1991 yılında İstanbul'da ilk kent içi teleferik Maçka'da inşası devam eden Demokrasi Parkı'nda kuruluyormuş. Demokrasi Parkı'ndaki Maçka Çeşmesi ile Hilton arasında çalışacak teleferik 400 mesafede gidip gelecekmiş.

1991 yılında İstanbullular süper bir parka kavuşacakmış!

1991 yılında İstanbullular süper bir parka kavuşacakmış. Taksim-Maçka arasında yapılması düşünülen park 250 bin metrekare alanı kapsayacakmış. Avam projesi tamamlanan, 20 milyara mal olacak ''Demokrasi Parkı''nda teleferik sistemi de olacakmış.

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı.

İzmir 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mithatpaşa Parkı önündeki 71 dönümlük alana kurduğu 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Bakırköy Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün açılıyor!

Bakırköy Belediyesi  Demokrasi Parkı ve Cumhuriyet Evi bugün düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.

İzmir Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın ihalesi 11 Ağustos'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yer altına alınmasıyla hayata geçirilecek olan Demokrasi Şehitleri Meydanı'nın ihalesi 11 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Mersin'e Demokrasi Parkı yapılıyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentsel tasarım projesi kapsamında Demokrasi Kavşağı’nda park yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Maçka Demokrasi Parkı'na ilişkin 7 sorun mecliste!

Maçka Demokrasi Parkı'nın tünel projesi için kullanılmasına ve karayolu projelerinden etkilenen park, orman ve yeşil alanlara ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri için toplanıldı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesinin Dolmabahçe ayağı için bir kısmı kapatılan Maçka Demokrasi Parkı'nın Beşiktaş Stadyumu'na bakan kısmı çitlerle çevrildi. Proje hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar bir araya geldi.

Adana 15 Temmuz Parkı tasarım ödülleri sahiplerini buldu!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, merkez Yüreğir İlçesi Seyhan Nehri kıyısında yapımını planladıkları 15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Sanat Galerisi için açılan mimarı proje yarışmasında dereceye gelen genç mimarları ödüllendirdi.

Selçuk'a 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı geliyor!

Selçuk Belediyesi tehlike arz etmesi sebebiyle yıkımını gerçekleştirdiği çarşı merkezindeki eski vergi dairesinin yerine 900 metrekarelik park ve dinlence alanı yapıyor.

Eyüp Cemal Demir Parkı açıldı!

15 Temmuz Demokrasi Şehidi Cemal Demir'in adı Topçular'da bir parka verildi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, parkın açılışında yaptığı konuşmada; “Rabbim 15 Temmuzları bir daha yaşatmasın” dedi.

Mamak'a 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların anısına yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nı denetledi

İzmir Karşıyaka'nın vefa parkları açıldı!

Karşıyaka Belediyesi, bir günde üç önemli etkinliğe ev sahipliği yaptı. TBB kurucularından Av. Cengiz İlhan anısına yaptırılan Hukuk ve Demokrasi Parkı, İmbatlı Mahallesi’nde törenle hizmete açıldı. A

Didim'e Demokrasi Meydanı Parkı!

Didim Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısı Belediye başkanı Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Gündemde var olan "15 Temmuz Demokrasi Parkı" ismi verilmesi konusu meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

demokrasi parkı Haberi

demokrasi parkı



Hilton'la Maçka Çeşmesi arasında işleyecek


İstanbul'a ilk teleferik


Maçka'daki Demokrasi Parkı ile Hilton arasında 400 metre mesafede gidip gelecek iki teleferik 6'şar kişilik olacak. İlk üç aşaması ihale edilen projenin, iki yılda tamamlanması öngörülüyor.


Ferit FARSAKOĞLU


   İSTANBUL'da ilk kent içi teleferik Maçka'daki Demokrasi Parkı'nda kuruluyor. Yeniden düzenlenen Demokrasi Parkı'na gidiş gelişi sağlayacak iki teleferik kabininin her biri 6 kişilik olacak. 400 metre uzunluktaki hatta karşılıklı gidip gelecek olan teleferikler tarihi Maçka Çeşmesi'yle Hilton Oteli arasında işleyecek.

   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Demokrasi Parkı'nın dört aşamalı gerçekleştirileceğini, ilk üç aşamasının ihalesinin yapıldığını, dördüncü aşama için de önümüzdeki günlerde ihaleye...