03 / 05 / 2024

demre belören sit alanı

demre belören sit alanı

Antalya Demre'ye bağlı Belören Mahallesi, Göynük mevkii sınırlarında yer alan sarnıç, kuyu, eski mezarlık alanı, zeytin işlikleri ve ahşap tahıl ambarları gibi taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki yapıların içerisinde bulunduğu alan III. Derece Arkeoloji

Antalya Demre'deki kaçak villa yıkıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derecede tarihi ve doğal sit alanı Kekova'da inşa edilen kaçak villa uzun süre gündem olmuştu. Geçtiğimiz aylarda hakkında yıkım kararı çıkan villanın yıkımı tamamlandı. 

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Sincan Belören Millet Bahçesi 2022'de hizmete açılacak!

Sincan Belören Millet Bahçesi'nde "Millet Bahçeleri İlk Fidanla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sincan Belören Millet Bahçesi'nin önümüzdeki yıl hizmete açılacağını söyledi. 

Kuzeybatı Ankara ve Belören imar planları iptal edildi!

ŞPO Ankara Şubesi’nin açtığı davayla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2018'de hazırladığı bir imar planı daha iptal edildi. 

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Demre'deki doğal sit alanına inşa edilen kaçak villa yıkılacak!

Antalya Demre'ye bağlı Kekova Koyu'ndaki birinci derece doğal sit sınırları içinde korunması gereken kültür varlığı olan, yapılaşmanın kesinlikle yasak olduğu Koyun Adası'nın karşısına inşa edilen kaçak villa, mühürlendi. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı...

Demre'deki doğal sit alanına kaçak villa inşa ettiler!

Antalya'nın Demre ilçesinde birinci derece doğal sit alanı içerisinde koronavirüsü fırsat bilerek kaçak villa inşa ettikleri ortaya çıktı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, villanın yıkılacağını açıkladı.

Antalya Demre'de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

Antalya Demre'de koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında salgını fırsat bilip, kaçak villa inşa edildi. Belediye tarafından villa mühürlenirken, yıkılacağı da belirtildi...

Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri değişti!

Antalya’nın gözde bölgeleri olan Alanya Kalesi, Kaş’ın Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nda sit sınırları yeniden çizildi.

Alanya Kalesi, Patara ve Fırnaz Koyu'nun sit statüleri yenilendi!

Türkiye’nin tarihi, doğal ve turistik güzellikleriyle bilinen Antalya’nın Alanya Kalesi, Kaş Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre'nin Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri yenilendi.

Niğde Tepeköy'deki Sit Alanı Kral Mezarı TBMM gündeminde!

Tepeköy Köyü'nde Cingören Mevkii'nde bulunan Kral Mezarı olarak bilinen ve 1.Derecede Sit Alanı olarak tescili yapılan mezar TBMM gündeminde konu oldu..

Bursa Belören'deki köy konağı yeniden inşa edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Keleş'in Belenören Mahallesi'ndeki harabe halindeki yapı yeniden inşa edilerek köy konağına çevrildi.

demre belören sit alanı Haberi

demre belören sit alanı

ANTALYA KÜLTÜR VARLIKLARINI KORUMA BÖLGE KURULU

KARAR

Toplantı Tarihi ve No    : 17.07.2014/87                                                 Toplantı Yeri

Karar Tarihi ve No        : 17.07.2014/2862                                              ANTALYA

Antalya İli, Demre İlçesi, Belören Mahallesi, Göynük mevkii sınırlarında yer alan sarnıç, kuyu, eski mezarlık alanı, zeytin işlikleri ve ahşap tahıl ambarları gibi taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki yapıların içerisinde bulunduğu alanın kararımız eki 1/25.000 ölçekli haritada sınırlarının belirlendiği şekilde III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi.