14 / 05 / 2024

deniz çevresi için risk değerlendirmesi

deniz çevresi için risk değerlendirmesi

Deniz çevresinin kirlenmesine ilişkin risk değerlendirmesi hazırlayacak kuruluşların özelliklerine dair tebliğ, 12 Aralık 2014 tarihinde 29203 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğte yer alan esaslar...

Yunanistan’da  250 bin Euro’ya yatırım yapmak isteyen Türkler için son 6 ay

Yunanistan Golden Visa programında değişiklik yaparak, 250 bin Euro’luk alt limini yükseltti. Türkler için fırsatların hala devam ettiğini söyleyen,  77A Real Estate Athens’in kurucu ortağı Deniz Sevgür Siourounis, Yunanistan’da yatırım yapacakların bilmesi gerekenleri anlattı.

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Foça'da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Yargının üst düzey bazı isimleri kurdukları konut kooperatifiyle, İzmir Foça’da denize nazır konutlar hayata geçirmek için hazırlığa başladı. İşte gündeme gelen tüm detaylar...

Devre mülk alacaklar mağdur olmamak için hemen bakın! Bu detaylara aman dikkat! 

Devre mülk, devre tatil mağduru olmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği merak ediliyor. Peki tüketicilerin, kaplıca ya da deniz kenarında devre mülk, devre tatil alırken mağdur olmamak için nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte o detaylar...

Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener, Antalya ve Alanya için tsunami uyarısı yaptı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Antalya ve Alanya bölgesi için tsunami uyarısı yaptı. Prof. Dr. Özener, “Bir deprem olduğu zaman kesinlikle deniz kıyısından uzaklaşarak yüksek bölgelere çıkmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

İzmirli depremzedelerden kredi için çağrı!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Ednan Arslan düzenledikleri basın toplantısında  depremzedelere verilecek kredi için adım atılması konusunda çağrıda bulundu. 

Deniz GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Deniz GYO tarafından şirket ödenmiş sermayesinin 400 milyon TL'ye çıkarılması sebebiyle esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

Rize'de Deniz Sitesi sakinleri kira yardımı için başvurular başladı!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dâhilinde yıkımı yapılan Deniz Sitesi sakinleri için kira yardımı başvuruları başladı.

Marmaris'teki ruhsatsız işletme için çağrı!

Marmaris'te ruhsatı olmadığı nedeniyle 7 defa mühürlenmesi karşısında faaliyetine devam eden go kart işletmesinin kapatılması için mahalle sakinlerinden Deniz Berberoğlu açık grevi başladı. 

deniz çevresi için risk değerlendirmesi Haberi

deniz çevresi için risk değerlendirmesi

Deniz çevresinin kirlenmesine ilişkin risk değerlendirmesi hazırlayacak kuruluşların özelliklerine dair tebliğ!

Deniz çevresinin kirlenmesine ilişkin risk değerlendirmesi hazırlayacak kuruluşların özelliklerine dair tebliğ, 12 Aralık 2014 tarihinde 29203 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


Tebliğ, 21/10/2006 tarihli ve 26326 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deniz Çevresinin Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale ve Zararların Tazmini Esaslarına Dair Kanunun Uygulama Yönetmeliği uyarınca risk değerlendirmesi ve acil müdahale planlarını hazırlayacak kurum/kuruluşların asgari özelliklerinin belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


TEBLİĞ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığından:


DENİZ ÇEVRESİNİN PETROL VE DİĞER ZARARLI MADDELERLE KİRLENMESİNE İLİŞKİN RİSK DEĞERLENDİRMESİ VE ACİL MÜDAHALE PLANLARINI HAZIRLAYACAK KURUM VE KURULUŞLARIN ASGARİ ÖZELLİKLERİNE DAİR TEBLİĞ


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, 21/10/2006 tarihli ve 26326 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Deniz...