27 / 04 / 2024

Denizaltı su geçiti

Denizaltı su geçiti

1993 yılında Büyükşehir Belediyesi, iki kıta arasındaki ulaşım sorununu çözmek için kolları sıvamış. Boğaz'ın altında, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında yapılması düşünülen 2.5 kilometre uzunluğundaki Tüpgeçit projesi için hükümetten onay bekleniyormuş.

BİM az önce duyurdu! Çift kişilik su geçirmez alez 155 TL’ye, fırın kabı 89 ‘ye, çelik satır 120 TL’ye düştü!

16 Haziran’dan itibaren BİM’de indirime girecek ürünlerin kataloğu paylaşıldı. BİM’de 16 Haziran itibarıyla çift kişilik su geçirmez alez 155 TL’ye, fırın kabı 89 ‘ye, çelik satır 120 TL’ye düşecek. İşte 16 Haziran Cuma BİM fiyat listesi...

2 yıl garantili 5 ATM su geçirmez Diesel DZ1873 Erkek Kol Saati ne kadar? 7 Ocak fiyat listesi…

2 yıl garantili 5 ATM su geçirmez Diesel DZ1873 Erkek Kol Saati ne kadara satılıyor.? İşte saatin özellikleri ve 7 Ocak fiyat listesi…

Fenomenlerin tercihi GoPro’da dev indirim! Su geçirmeyen GoPro HERO8 11 Eylül 2022 fiyat listesi..

Dış mekan çekimlerinin bir numaralı tercihi GoPro, şimdi indirimli fiyatıyla Amazon.com’sa sizi bekliyor. Türlü özelliklerinin yanında, oldukça hafif ve küçük olan GoPro 11 Eylül 2022 fiyatıyla hepinizi şaşırtacak. İşte GoPro HERO8 11 Eylül 2022 fiyat listesi…

2030'da hibrit AVM'ler yükselen trend olacak!

Ericsson ConsumerLab'ın yapmış olduğu araştırmada, artırılmış gerçeklik ve su geçirmez sanal gerçeklik gözlükleri, dokunsal kıyafetler ve eldivenler, yakın gelecekte alışveriş merkezlerini ziyaret eden tüketicilerin ekipmanları arasında yerini alacak.

Vital Kamerhe, sosyal konut projesinin finansmanını zimmetine geçirme suçuyla hakim karşısında!

KDC Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'nin özel kalem müdürü Vital Kamerhe bir sosyal konut projesinin finansmanını zimmetine geçirme suçuyla hakim karşısına çıktı...

Vital Kamerhe, bir konut projesi finansmanını zimmetine geçirme suçuyla yargılanıyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’nin özel kalemi Vital Kamerhe, bir sosyal konut projesinin ve güvenlik güçleri için planlanan bir projenin finansmanını zimmetine geçirme suçlamasıyla hakim karşışına çıktı...

Vital Kamerhe, bir konut projesine ait finansmanı zimmetine geçirmekle suçlanıyor!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi’nin özel kalemi Vital Kamerhe, bir sosyal konut projesinin ve güvenlik güçleri için planlanan bir projenin finansmanını zimmete geçirmekle suçlanıyor...

Su yolu projelerinin YİD ile hayata geçirilmesine ilişkin teklif!

Su yolu projelerinin YİD ile hayata geçirilmesine ilişkin kanun teklifi meclisin gündeminde..

Kılıçoğlu Mikrokil Kiremit ile uzun ömürlü çatılar!

Bu yıl 90. kuruluş yılını kutlayan Kılıçoğlu, Mikrokil Kiremit üretiyor. Kılıçoğlu kiremitleri standartların çok üzerinde su geçirmezlik özelliğini de içinde barındırıyor.

Aquatunes su geçirmez Bluetooth hoparlörü ile duşta müzik keyfi!

GROHE ve Philips Sound, Aquatunes su geçirmez Bluetooth hoparlörü ile duşta ve banyoda yüksek kaliteli müzik dinleme olanağı sunuyor.

Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi mecliste!

‘Haliç-Unkapanı Su Altı Karayolu Tüneli Geçiş Projesi’nin hayata geçirilmesi için hazırlanan plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi. Plan kabul edilirse projenin önünde engel kalmayacak.

Su altı gökdelenleri 2050’de hayata geçecek!

Su altında yaşam hayal olmaktan çıkıyor. Belçikalı tasarımcı Vincent Callebaut tarafından hayata geçirilmesi planlanan ‘Aequorea’ projesiyle 20 bin kişinin yaşayacağı bir yaşam alanı kurulması hedefleniyor.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temin projesi hayata geçiyor!

Mersin'deki Alaköprü Barajı'nda tutulan suyu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ulaştıracak, "Asrın Projesi" olarak nitelendirilen "Türkiye'den KKTC'ye Su Temin Projesi", bugün faaliyete geçecek.

Denizaltı su geçiti Haberi

Denizaltı su geçiti



130 metrelik beton tüpler 


İSTANBUL'un uygun bir yerinde kurulacak güvertede, 130 metre genişliğinde öngerilimli beton tüpler inşa edilecek. Daha sonra bu dev betonların dış yüzeyleri, tuzlu aşındırıcı etkisine karşı özel bir yöntemle kaplanacak. Ve tüplerin uçları birbirine bağlanabilmeleri için kenetlenme sistemi ile donatılacak.


Dev platform güçlü vinçler


MONTAJ aşamasına gelen tüpler, dev yüzer platformlarla inşaat sahasına getirilecek. Burada özel tarak gemileri ve sualtı ekiplerince kazılan deniz dibi kanalına güçlü vinçlerle indirilecek. Bu işlem sırasında tüplerin yüzdürülerek batırılabilmesi için içlerine su basılacak. Ve hidrolik basınçla kenetleme uçları birleştirilecek.


Deniz dibine zararı yok


TÜPLER kanala oturtulup montajları yapıldıktan sonra, aydınlatma, havalandırma ve güvenlik sistemleri tamamlanacak....