19 / 05 / 2024

denizin doldurulması deprem

denizin doldurulması deprem

Denizden kazanılan alanların doldurularak kullanıma açılması,1980 yıllarında başlayan ve günümüze kadar gelen bir durumdur.

Doğu Karadeniz için korkutan deprem açıklaması: Denizin içindeki faylar riskli! 

Trabzon açıklarında gece meydana gelen 2,8 büyüklüğündeki depremin ardından Doç. Dr. Murat Özkaptan, önemli uyarılarda bulundu ve deprem riskini değerlendirdi. İşte o açıklamalar...

Deprem uzmanından korkutan Marmara Depremi uyarısı! 

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, beklenen Marmara Depremi için "Denizin üzerinden değil, kabuktan gelecektir. O etkileşim ve deprem dalgaları dolayısıyla Bursa da 7,6 şiddetindeki depremden bayağı ciddi bazlı etkilenecektir" dedi...

Rize'de denizin doldurulduğu yerlerde kentsel dönüşüm yapılacak mı?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, denizin doldurulmasıyla oluşturulan alanların kentsel dönüşüm kapsamına alınıp alınmayacağı hakkında soru önergesi hazırladı..

Yenikapı Miting Alanı’na Etkinlik Çadırı inşa edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, denizi doldurarak düzenlediği Yenikapı Miting Alanı’na şimdi de ‘Etkinlik Çadırı’ inşa edecek. Kurulacak çadırın maliyeti, denizin doldurulması için harcanan bedele yakın.

Endonezya'da 7 büyüklüğünde deprem!

Endonezya'nın güneyinde 7 büyüklüğünde büyük bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Flores denizi olduğu açıklanırken, depremin derinliğinin, denizin yüzeyinden 547 kilometre dipte olduğu belirtildi.

Fethiye açıklarında deprem!

Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Denizin 6 kilometre derinliğindeki deprem, Fethiye ve çevresinde de hissedildi. Depremde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

Endonezya'da 7.3 büyüklüğünde deprem!

Endonezya'nın doğusunda 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Endonezya Meteoroloji Ajansı, depremin yerel saatle 09.31'de Maluku takım adaları açıklarında, denizin 46 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Endonezya'da 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Endonezya'da 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Endonezya Meteoroloji Ajansı, depremin yerel saatle 09.31'de Maluku takım adaları açıklarında, denizin 46 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı.

Papua Yeni Gine'de 6,4 büyüklüğünde deprem!

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Yeni Britanya bölgesinde 6,4 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Denizin 65 kilometre derinliğinde meydana gelen depremde herhangi bir yıkım olmadı...

Maltepe Dolgu Alanı'na 19 bin ağaç dikildi!

Maltepe’de denizin doldurulmasıyla kazanılan devasa alan Avrupa’nın en büyük yaşam, spor ve eğlence merkezlerinden biri olacak. 19 bin ağacın dikildiği alanda çalışmalar bitme aşamasına geldi...

Endonezya’da 6,2 büyüklüğünde deprem!

Endonezya’nın Sumatra adası açıklarında 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, denizin 9,8 kilometre altında meydana gelen depremin merkez üssünün Banda Açe kentinin 319 kilometre batısı olduğunu duyurdu.

Endonezya’da 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Endonezya’da 6,2 büyüklüğünde deprem. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, denizin 9,8 kilometre altında meydana gelen depremin merkez üssünün Banda Açe kentinin 319 kilometre batısı olduğunu duyurdu...

Yenikapı Meydanı 23 Mart Pazar günü açılacak!

Yerel seçimlere 13 gün kala liderler meydanlarda halka seslenirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 23 Mart Pazar günü İstanbul’da farklı bir mitinge imza atacak. Erdoğan, Yenikapı’da denizin doldurulmasıyla oluşturulan alandaki ilk mitingi gerçekleştirecek

denizin doldurulması deprem Haberi

denizin doldurulması deprem

Yüz ölçümü 5 bin 313 kilometrekare olan İstanbul’un 39 ilçesi içinde en büyüğü 1043.58 kilometrekare ile Çatalca, en küçüğü ise 7.17 kilometrekare ile Güngören. Oysa İstanbul’un gayri resmi bir ilçesi daha var. O da 1980’lerin başından bu yana denizden alınan ve büyüklüğü altı kilometrekareye yaklaşan dolgu alanlar. 2000’den bu yana doldurulan alanların yüz ölçümü, 2.34 km2’lik Heybeliada’dan büyük.



Denizden kazanılan alanların doldurularak kullanıma açılması, İstanbul için yeni bir şey değil. 1980’li ve 90’lı yıllarda Ahırkapı-Bakırköy, Caddebostan-Pendik, Üsküdar-Harem sahilleri doldurularak yollar, rekreasyon alanları yapıldı. Yine 90’ların başında Avcılar sahili dolduruldu. Bu dönemde doğal kıyı çizgisi önemli ölçüde kaybedildi. Örneğin bugün denizden metrelerde içeride bulunan Salacak İskelesi ile Süreyyapaşa Bakireler Anıtı, artık eski filmlerde kalmış birer anı.


Kıyıların ekonomik sebeplerle sistematik olarak doldurulması,...