09 / 07 / 2024

Denizli Ekonomisi Aktörleri

Denizli Ekonomisi Aktörleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir dizi açılış, ziyaret ve ödül törenlerine katılmak için Denizli'ye geliyor.

Para borsaya akıyor, yatırımcılar bunları tercih ediyor!

Borsa İstanbul'da enflasyon rallisi devam ederken uzmanlar alternatifsizlik vurgusu yapıyor. KKM'den çözülmeler ve Varlık Fonu ilgisiyle ciddi bir para girişi bulunduğunu anlatım eden piyasa aktörleri yeni yatırımcıların da tasarruflarını borsada değerlendirdiğini söylüyor.

Sterlin dolar karşısında son 37 yılın en düşüğünde

İngiltere’de piyasa aktörleri daha fazla mali destek beklentileri nedeniyle İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) hızla artan enflasyonla mücadele etme hedefine şüpheyle yaklaşırken, tahviller düştü ve sterlin de 37 yılın yeni en düşük seviyesini gördü.

Yabancı gitti ralli bitti mi? Yeni bir kriz kapıyı çalacak mı?

Konutta fiyat rallisinin sonu geldi. Yeni bir kriz kapıda mı? Uzmanlar ne diyor? Genel konut satışlarına paralel olarak yabancıya satışta da gerileme olduğuna işaret eden piyasa aktörleri, dünyada yaşanan durgunluk, iç piyasada kredilerin tamamen durması ve belirsizliklerin konuttaki fiyat rallisini

Fed'den Mart'ta 50 baz puan artış beklemiyor

Rusya'nın Ukrayna arasındaki savaşın parasal sıkılaşma görünümüyle ilgili endişeler oluşturmasından sonra piyasa aktörleri Fed'in Mart ayında 25 baz puanı aşan bir faiz artışı yapmasına olmaz gözüyle bakıyor.

Emlakçılık yapmak için hangi şartlara sahip olunmalı?

Emlak sektörünün en etkin aktörleri emlakçılar. Çoğu zaman emlakçı ile kiralayan veya emlakçı ile gayrimenkul satın alan arasında sorunlarla karşılaşılabiliyor. Peki taraflar arasında alım ve satım sürecinde neler yapılmalı? Herkes emlakçılık yapabilir mi?

Ofis ve AVM kiralamalarında TL seferberliği başladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın dövizle kiraya son verecek yasal düzenleme hazırlandığını açıklaması üzerine piyasa aktörleri seferberlik ilan etti. Ofislerde TL ile kiralama başladı, AVM’lerin 3’te ikisi çözüm buldu

Özel bankalar konut kredisi faizlerini indirecek mi?

24 Haziran seçimleri öncesinde şiddeti artan ekonomik saldırılara karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlatılan kararlı mücadeleye, ekonominin en önemli aktörleri olan bankalar da katılmaya başladılar. 

Gayrimenkul temsilcileri 2017'de hedef büyüttü!

Ülkemizin birliğini ve huzurunu hedef alan 15 Temmuz darbe girişimini denetleyen gayrimenkul sektörünün aktörleri, hayatın normal akışına dönmesi için kendi paylarına düşen görevleri yerine getirmeye çalıştılar.

Konutta buçuklu dönem!

Artık standart hale gelen konut ‘tipolojisi’, inşaat sektörünün yenilikçi aktörleri sayesinde değişmeye başladı. Bilinen planlar üzerine getirilen farklı bakış açılarına son olarak “buçuklu” konutlar da eklendi.

Yeni inşaat projeleri CNR Emlak 2016'da tanıtılacak!

Gayrimenkul sektörünün aktörleri, 17-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek “Emlak 2016 – 4.Emlak Yatırım Projeleri ve Finansmanı Fuarı” ve fuar kapsamında gerçekleştirilecek “CNR İstanbul Gayrimenkul Zirvesi” ile CNR EXPO’da buluşuyor.

KDV indirimi konut satışlarına ivme kazandıracak!

Bakanlar Kurulu’nda alınan karar sonrası, 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi inşaat sektörünü heyecanlandırdı.Sektörün Ankaralı aktörleri, kararın özellikle satışlara ivme kazandıracağının altını çizdi.

Oteller ihracat şampiyonluğu için yarışacak!

Otel, inşaat ve havayolu şirketlerinin başını çektiği hizmet sektörü de ihracatın aktörleri arasına resmen dahil oldu. Şirketleri teşvik etmek amacıyla ‘Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçı Firması’ araştırmasını başlattı.

Yeni nesil konut projeleri istihdam merkezi oldu!

İnşaat sektörünün önemli aktörleri, yeni nesil konut projelerindeki ‘yaşam merkezi’ kurgusu sayesinde oluşan istihdam potansiyelinin, işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlayacağını ifade ediyor.

Denizli Ekonomisi Aktörleri Haberi

Denizli Ekonomisi Aktörleri

12 Mart Cumartesi günü Denizli'ye gelecek olan Bakan Ramazanoğlu ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Karahayıt mahallesindeki Colossea Otel'de saat 10.30'da "Girişimci Kadınlar Zirvesi" açılışına ve saat 12.00'da "Türkiye'yi dünyaya taşıyan kadınlar" paneline katılacak. Saat 15.00'da Denizli Ticaret Odası (DTO) 90. kuruluş yıl dönümü lansmanına katılacak olan Bakan Ramazanoğlu ve Hisarcıklıoğlu, daha sonra Acıpayam Ticaret Odası hizmet binası açılışını yapacak. Bakan Ramazanoğlu ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Denizli programlarının son bölümünde ise 'Denizli Ekonomisi Aktörleri' ödül törenine katılacak.


Yeni...