16 / 05 / 2024

Denizli-İzmir Limanı demiryolu

Denizli-İzmir Limanı demiryolu

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

İzmir Limanı'nın inşaatı ne zaman tamamlanacak?

İzmir Limanı konteyner Molü İnşaatı Projesi için 2019 yılında aktarılan ödenek miktar ve projenin bitirileceği tarih meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattına ilişkin 4 soru TBMM'de!

Konya-Mersin Limanı Demiryolu hattı projesinin tamamlanma tarihi ve proje için ayrılan ödenek miktarı meclis gündeminde konu oldu..

Bayraklı 1923'te hemen teslim ofisler!

İzmir Bayraklı’da hayata geçirilen Bayraklı 1923 projesinde ofisler hemen teslim ediliyor. Proje  Adnan Menderes Havalimanına araçla 20 dakika,  İzmir limanına 10 dakika, Halkapınar Aktarma İstasyonuna 10 dakika uzaklıkta bulunuyor. 

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Milas-Güllük Demiryolu Projesi mecliste!

Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Milas-Güllük Demiryolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Aydın-Denizli 2. hat demiryolu projesi için çalışmalar başladı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Aydın-Denizli 2. hat demiryolu projesi için düğmeye basıldı.

Denizli-İzmir Limanı demiryolu projesi meclis gündeminde!

Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı..

İzmir Limanı'na ilişkin 3 sorun mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İzmir Limanı için planlanan yatırımları ve Liman'ın Varlık Fonu'na devrini sordu..

İzmir Limanı Varlık Fonu’na devredildi!

İzmir Limanı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kiralama, devretme veya satma yetkisiyle Varlık Fonu’na devredildi.

Sanayiciler Denizli-Aliağa Limanı arasına raylı sistem istiyor!

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Müjdat Keçeci, Denizli'nin limanlara ulaşmakta halen zorlandığını belirterek, "Demiryolu hala Denizli'den ihracatçı ve ithalatçının yükünü taşıyamıyor." dedi.

Ordu fındığı için demiryolu ağı ve liman talebi!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, kentte üretilen 1 milyar dolar değerindeki fındığın konteyner taşımacılığına elverişli bir liman ve demiryolu ağı olmadığı için başka iller üzerinden dış pazara satıldığını kaydetti.

4 ilde Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezleri açılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, pilot il seçilen Denizli, İzmir, Ankara ve Manisa'da Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezleri'nin açılmasını onayladı.

Denizli-İzmir Limanı demiryolu Haberi

Denizli-İzmir Limanı demiryolu


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'yi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının geliştirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

Basmacı önergesinde "Türkiye ihracatında 2016 yılında 3 milyar doların üzerinde ihracat yaparak ilk 8 il içinde yer alan ilimizde üretilen ürünlerin daha ekonomik bir şekilde dünya pazarlarına ve iç pazarlara ulaştırılabilmesi çok önemlidir. Bu nedenle ilimizi İzmir Limanı'na bağlayan demiryolu hattının elektrikli hale getirilmesi, OSB'lerden bağlantı sağlanması ve yük istasyonu yapılması Denizli ekonomisi için hayati önem arz etmektedir." diyerek 2 soru sordu.

Basmacı'nın soruları

1- 2018 yılı bütçesinde bu bağlamda ödenek ayrılmış mıdır?

2- Projenin ne zaman yapılması...