21 / 05 / 2024

Denizli jeotermal kaynakları

Denizli jeotermal kaynakları

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde özel bir şirket tarafından 10 gün önce başlatılan sondaj çalışmasında yaklaşık 180 metre derinlikte 170 derece sıcaklıkta jeotermal su kaynağı bulundu. Kaynağın elektrik üretebilecek sıcaklığa sahip olduğu açıklandı.

Denizli Tavas'ta kurulacak termik santral TBMM'de!

Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Denizli'nin Tavas ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin soru önergesi hazırladı. Arslan sorularının Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlandırılmasını istedi..

Denizli'de 33 jeotermal saha ihalesi!

Denizli Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Denizli'de bulunan 31 adet jeotermal kaynak arama ruhsatlı saha, 2 adet jeotermal işletme ruhsatlı sahayı ihale edecek. İhaleye en son başvuru 2 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak.

Yozgat Sorgun'daki jeotermal su yatırımcı bekliyor!

Türkiye'nin zengin yer altı kaynaklarına sahip Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, İl Özel İdaresi tarafından açılan kuyulardan elde edilen jeotermal su, yatırımcıların ilgisini bekliyor.

Yozgat Sorgun'da konutlar jeotermal enerjiyle ısınacak!

Türkiye’nin önemli yer altı jeotermal kaynaklarına sahip olan Yozgat’ın Sorgun ilçesinde vatandaşlar tam otomasyonlu jeotermal enerji sistemi ile aylık yaklaşık 220 liraya evlerini ısıtıyorlar.

Antalya'da jeotermal alanlar ihale edilecek!

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Antalya'da bulunan 6 jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular ruhsat sahalarını ihaleye çıkarıyor. İhale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Denizli'de jeotermal alan için acele kamulaştırma kararı verildi!

Denizli'de devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında bazı taşınmazların acilen kamulaştırılması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Denizli'de jeotermal enerji santrali için acele kamulaştırma!

Denizli'de 28 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapımı devam eden jeotermal enerjiye dayalı santral çalışmaları kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türker Naslı:Ankara'da seracılıkta jeotermal kaynaklar kullanılmalı!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.

Bursa'da 4 jeotermal ihalesi yapılacak!

Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükorhan, Osmangazi, Orhangazi ve İnegöl'de bulunan 4 jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli suları ihaleye çıkartıyor. ihale 23 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın'da açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Aydın’ın Germencik ilçesinde kurulan Avrupa’nın 2’inci ve Türkiye’nin ise en büyük Jeotermal enerji santralinin açılışını yaptı.

Aydın Jeotermal Enerji Santrali açıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımıyla Aydın-Germencik’te açıldı.

Jeoloji mühendislerinden TOKİ uyarısı!

Jeoloji Mühendisleri Odası'nın düzenlediği "İzmir'in Enerjisi, Jeotermal Kaynaklar" sempozyumunda konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Alim Murathan, TOKİ konutlarında oturanları uyardı. Sempozyum İzmir Mimarlık Merkezi'nde yapıldı.

İstanbul'da 16 jeotermal ve doğal kaynak alanları ihale edilecek!

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'un Beykoz, Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Pendik, Eyüp, Çatalca, Küçükçekmece, Başakşehir ilçelerinde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular 26 Şubat tarihinde saat 09:00'da ihale edilmeye başlayacak.

Denizli jeotermal kaynakları Haberi

Denizli jeotermal kaynakları


Denizli'nin Sarayköy ilçesinde özel bir şirket tarafından 10 gün önce başlatılan sondaj çalışmasında yaklaşık 180 metre derinlikte 170 derece sıcaklıkta jeotermal su kaynağı bulundu. Kaynağın elektrik üretebilecek sıcaklığa sahip olduğu açıklandı. Firmanın proje sorumlusu Kamil Özdağ, "180 metrede çok verimli bir kaynağa ulaştık. Şu anda gözüken debi 100 litre saniye civarında. Kontrollü bir şekilde bir akış yapıyoruz" dedi. Jeotermal sudan elektrik üretecek tesisin yapımına kısa sürede başlanacağı belirtildi


Yeni...