27 / 04 / 2024

denizli kentsel dönüşüm çalışmaları

denizli kentsel dönüşüm çalışmaları

Denizli il ve ilçelerinde kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar TBMM gündemine taşındı. CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Erdoğan Bayraktar 19 Kasım'da Denizli kentsel dönüşüm alanında!

Erdoğan Bayraktar 19 Kasım 2012 tarihinde Pamukkale ve Karahayıt'ta kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret edecek...

81 ilde kentsel dönüşüm hızlanacak!

Denizli'de meydana gelen deprem sonrası kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yıl içinde 1,5 milyon konutun dönüşeceğini söyledi.

5 ilde kamulaştırma ve kentsel dönüşüm başlıyor!

Kastamonu, Muğla, Aydın ve Denizli'de bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki bazı alanlar ise kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak açıklandı.

Kentsel dönüşümü parsel bazında yapmak büyük yanlış!

Denizli'nin Sesi Horoz Gazetesi'nin köşe yazarı İsmet Arslan bugünkü köşe yazısında Türkiye'deki kentsel dönüşümü ve konut sektörünü anlattı. Arslan, kentsel dönüşümün ada bazında yapılması gerektiğini belirtti.

Cüneyt Zeytinci: Kentsel dönüşüm yasası yeniden düzenlenmeli!

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, "Türkiye’de maalesef kentsel dönüşüm kentsel rant paylaşımı aşamasına geldi. Kentsel dönüşüm değil, kentsel bölüşüm söz konusu. Bu yasa yeniden düzenlenmeli” dedi.

Denizli kentsel dönüşümle güzelleşecek!

Kentsel dönüşüm yasasının doğru bir karar olduğunu belirten Denizli Müteahhitler ve iş Adamları Derneği Başkanı Melik Taşdan, kentsel dönüşümle Denizli'nin güzelleşeceğini vurguladı.

Denizli Çınar'da kentsel dönüşüm standı kuruldu!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çınar'a "Kentsel Dönüşlün" standı açtı. Stand görevlileri vatandaşlara kentsel dönüşüm hakkında bilgi veriyor, riskli binaları olana kira yardımı ve bankadan ev kredisi çekmeleri için yardım ediyor.

Pamukkale'deki kentsel dönüşüm termal turizmi canlandıracak!

TOKİ Başkanı Turan, Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi kapsamında konutlarla inşa edilen pansiyonlarda son aşamaya gelindiğini belirtti. Turan, dönüşümün Pamukkale için, önemli yeni bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

İlknur Denizli: Kentsel dönüşüme Kordon’dan başlayın!

İzmir Karabağlar’da muhtarlarla biraraya gelen İlknur Denizli, İzmir’deki kentsel dönüşüm problemine değinerek, “Kentsel dönüşüme nereden başlasak diye soruyorlar. Ben de yıkıma Kordon’dan başlayın diyorum” dedi

Denizli'de kentsel dönüşüm başladı!

Denizli'de kentsel dönüşüm başladı. Denizli' de Gazi Bulvarı üzerinde bulunan ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verilen üç katlı binanın yıkılmasına sabah saatlerinde başlandı...

Erdoğan Bayraktar 19 Kasım'da Denizli kentsel dönüşüm alanında!

Erdoğan Bayraktar 19 Kasım 2012 tarihinde Pamukkale ve Karahayıt'ta kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret edecek...

Jirayr Amca, kentsel dönüşüm mağduru!

Tarlabaşı Sakızağıcı Caddesinde, kentsel dönüşüm nedeniyle pazartesi günü proje kapsamındaki son binalar boşaltılıyor. 66 yaşındaki Jirayr Zincirci de 30 yıldır yaşadığı tek göz odasına elveda demek zorunda

Nevşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için yıkım yaptıracak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, başlatacağı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak konutların yıkımı karşılığında çıkan malzemeleri yükleniciye vermek üzere ihale düzenledi

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

denizli kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

denizli kentsel dönüşüm çalışmaları


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli il ve ilçelerinde kentsel dönüşümle ilgili çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Basmacı, sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Önergesinde "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 1999 yılları öncesinde yapılan binaların risk altında olduğu, bu çerçevede Türkiye genelinde 500 bin binada kentsel dönüşüm yapılacağı, bunun 200 bini İstanbul 300 binin ise Anadolu'da olacağı belirtilmiştir." şeklinde açıklamalarda bulunan Basmacı konuya ilişkin 3 soru sordu.


Basmacı'nın soruları


1- Bakanlığınıza bu konuyla ilgili başvuru yapan Denizli ilinde belediyemiz var mıdır?


2- Deprem riski taşıyan Denizli ilimiz ve ilçelerimizle ilgili kentsel dönüşüme ilişkin yapılan bir çalışma var mıdır?


3- Var ise; kentsel dönüşüm planlaması ne şekilde yapılmıştır, hangi ilçeleri kapsamaktadır? Ne kadar alanı...