14 / 05 / 2024

denizlideki tapınak mezar nerede

denizlideki tapınak mezar nerede

Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük mahallesine 1 kilometre mesafede bulunan Roma dönemine ait 2 bin metrakerelik alan üzerine kurulu tapınak mezar için kurtarma çalışması başlatıldı.

İsrail, Kudüs’ten Mescid-i Aksa’ya ulaşacak demiryolu hattı inşa edecek! ​

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

Erzurum Engüzekkapı Kalesi restore ediliyor!

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, su yolları, tapınak, hamam ve fırını bulunan tarihi Engüzekkapı Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilerek turizme kazandırılacak.

Silifke'deki Zeus tapınağı restore edilecek!

Yunan tanrılarının en büyüğü Zeus'un, ejderha Typhon'a karşı kazandığı zaferin anısına yaptırılan Mersin Silifke'deki tarihi tapınak, restore edilecek.

Mersin Silifke'deki Zeus Tapınağı restore edilecek!

Yunan tanrılarının en büyüğü Zeus'un, ejderha Typhon'a karşı kazandığı zaferin anısına yaptırılan Mersin Silifke'deki tarihi tapınak, restore edilecek. Sekiz sütunlu tapınağın etrafına 130 din ve devlet adamının isimleri kazınmıştı.

Otopark ve sığınak daraltan müteahhide ne ceza verilecek?

Ekonomi yönetimi, İmar Kanunu'nda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Maketten satışa sınırlama getiren hükümet, onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımları artırıyor.

Sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere ne ceza verilecek?

EKONOMİ yönetimi, İmar Kanununda önemli bir düzenlemeye daha gidiyor. Onaylı projede görülen sığınak ve otoparkı daraltan müteahhitlere yönelik yaptırımlar artırılıyor.

1997 yılında Turgut Özal'a anıt mezar yapılacakmış!

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Vatan Caddesi'nde bulunan mezarına ''anıt mezar'' yapılmasına 1997 yılında karar verilmiş ve 1997 yılının ''yedek ödenek tertibi''nden 126 milyar 500 milyon lira ayrılması kararlaştırılmış.

Apartmanlarda sığınak kullanımı zorunlu mu?

İnsanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa ediliyor. Peki, apartmanlarda sığınak kullanımı zorunlu mu?

Bodrum'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, inşaat için yapılan sondaj çalışmasında, M.Ö 5. yüzyıldan kaldığı tahmin edilen çok sayıda tarihi mezar tespit edildi..

Beyoğlu'nda bina restorasyonunda 1500 yıllık 8 mezar bulundu!

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde İtalya'nın ünlü ulusal kahramanı Giuseppe Garibaldi adı ile bilinen binanın restorasyonunda Bizans dönemine ait 8 mezar bulundu. Uzmanlara göre Pera'da ilk kez bu tür mezarlara rastlanıyor.

İTÜ'ye Budist tapınağı yapılacak mı?

İTÜ kampusuna yapılacak cami için "İsterlerse sinagog da açarız" diyen rektör Mehmet Karaca'ya öğrenciler taleplerini 16 bine ulaşan imza kampanyasıyla iletti. Peki İTÜ'ye Budist tapınağı yapılacak mı?

Bodrum'da kaya mezarın üzerine inşa edilen villalara tepki geldi!

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Helenistik Dönem’e ait iki kaya mezarının üzerine villa inşaatı yapılması tepkilere neden oldu. Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Ali Dizdar da ilçenin her yerinden tarih fışkırdığını ancak koruyacak yetkili olmadığını söyledi.,

Tayland’ın en büyük ahşap binası 2050’de tamamlanacak!

Tayland'da 1981 yılında işadamı Lek Viriyaphant'in teşvikleri ile başlayan ve sadece tahta kullanılan tapınak inşaatının 2050 yılında bitirilmesi planlanıyor..

denizlideki tapınak mezar nerede Haberi

denizlideki tapınak mezar nerede


Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük mahallesine 1 kilometre mesafede bulunan Roma dönemine ait 2 bin metrakerelik alan üzerine kurulu tapınak mezar için kurtarma çalışması başlatıldı. Denizli Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan kurtarma kazılarının yapıldığı Herakleia Hieron Tapınağı'na giden Denizli Valisi Abdülkadir Demir, tapınağı turizme kazandıracaklarını söyledi. 


Soylu birine ait 

Denizli Valiliği tarafından antik dönemin fiziki ve ruhsal güç tanrısı Herakles'e adanan 2 bin yıllık tapınak mezarda kurtarma kazıları başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle, 2 bin yıl önce inşa edilen Ören sırtı mevkiindeki tapınak mezarda ilk kez kazı çalışmaları başlatıldı. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, mezarın üst bölümünde mitolojik kabartmalarla işlenmiş büyük blok parçaları bulunduğunu söyledi. Şimşek, "Bloklarda Artemis, Apollan, Herakles, Pan, Dionysos, Menad gibi...