16 / 05 / 2024

denizlideki taş binalar yıkılacak mı

denizlideki taş binalar yıkılacak mı

Ahmet Nazif Zorlu, Denizli 'de yerine müze yaptıracağı taş binaların yıkılacak olmasına yönelik tepkilere, " Bu iş bizim uzmanlığımızın dışında, biz yalnızca sponsoruz " dedi

Denizli'de 75 yıllık dört taş binanın da müze yapılmak üzere yıkılacak olması tepkilere neden oldu!

Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi 'nin bahçesindeki her biri 75 yıllık dört taş binanın da müze yapılmak üzere yıkılacak olması tepkilere neden oldu. Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, "Taş binalara karşı taş kalpli olunmasın" dedi.

Kastamonu Taşköprü'ye 1939 yılında yeni binalar inşa edilmiş!

Kastamonu Taşköprü'de 1939 yılında yeni kamu binalarının inşası için çalışmalar başlatılmış. Bu binalar arasında Hükümet Konağı, Halk Evi ve Belediye binası yer almış...

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Raporda, şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacağına da değinildi.

Alper Taşdelen çevredeki binaların temeline zarar veren inşaat alanını inceledi!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara Çankaya'da çevredeki binaların temeline zarar verdiği belirtilen inşaat alanını inceledi.

Kültürpark'ta yeni binalar yapılacak mı?

Mimarlar Odası Kültürpark'ta yer alan Ahmet Piriştina zamanında yapılan iki hangarın yıkılmasını ve yerine yeni yapılar yapılmamasını talep ediyor. Belediye ise hangarları yıkıp yeni binalar inşa etme taraftarı. Peki ne olacak?

Kahramanmaraş'ta binalar fay hattı üzerinde!

Jeoloji mühendisi Dr. Alican Kop ve ekibi, fay hatlarını inceleyerek kritik uyarılarda bulundu. Alican Kop, Doğu Anadolu Fay Zonu'nun bazı kollarının şehir merkezine fazla uzak olmadığını belirtti.

Reysaş Taşımacılık'ın arazi, arsa ve binalarının değer artışı 300 milyon TL!

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik'in Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)'ye göre hazırlanan konsolide finansal tablolarında,  gerçeğe uygun değerleri ile yansıtılmasına ilişkin arazi, arsa ve binaların değerlemeleri sonuçlandı. Değer artışı yaklaşık 300 milyon TL olacak. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

Taş bina inşaat maliyeti 2021!

Taş binaların 2021 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, 2021'de taş bina yapmanın maliyeti ne kadar olacak?

Elazığ'da taşınan hastanelerin binalarının akıbeti TBMM'de!

Elazığ'da kapatılarak şehir hastanesine taşınan hastanelerin binalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Koca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taş bina inşaat maliyeti 2020!

Taş binaların 2020 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, 2020'de taş bina yapmanın maliyeti ne kadar olacak?

Trabzon'da risk taşıyan binalar tespit edilecek!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Trabzon'daki tüm ana dere vadilerinde risk taşıyan binaları bir ay içinde tespit edeceğiz. Bunları risk gruplarına göre ayıracağız ve en acillerinden başlayarak yıkacağız." diye konuştu.

Bağdat'ta zamana direnen tarihi binalar bakıma muhtaç!

Irak Bağdat'ta Abbasiler ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi binalar bakıma muhtaç bir şekilde zamana direniyor.

denizlideki taş binalar yıkılacak mı Haberi

denizlideki taş binalar yıkılacak mı


Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Denizli'de krize neden olan eski Endüstri Meslek Lisesi taş binalarıyla ilgili açıklama yaptı. Zorlu, taş binaların yerine yapılacak müzeyle ilgili sadece sponsor olduklarını belirterek, "Bu kadar teknik ve uzmanlık gerektiren bir konuda, bizim daha fazla yetki ve sorumluluk sahibi olmamız da beklenemez" dedi.


Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, Denizli'de müze projesine dahil edilmesi beklenen eski Endüstri Meslek Lisesi taş binalarının yıkımına onay vermişti. Bunun üzerine Denizli'deki birçok sivil toplum kuruluşu Zorlu Holding'in Denizli'ye yaptıracağı müze nedeniyle taş binaların yıkılmasına tepki göstermişti. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Yeni Asır'a yaptığı açıklamada, yaklaşık 1.5 yıl önce Türkiye'de yapımı planlanan müzelerden birine sponsor olmalarının istendiğini belirterek, "Bu şehirler arasında Denizli'nin...