03 / 05 / 2024

Depozito bedeli ne kadar

Depozito bedeli ne kadar

Borçlar Kanunu esaslarına göre, kiracının mal sahibine güvence vermesi gerekiyor. Kiracının güvence vermesi depozito ödemesi ile mümkün oluyor. Peki, kira güvence bedeli ne kadar?

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Ev sahipleri kiracıya depozitoyu faizi ile mi öder? Depozito nasıl verilmeli ve saklanmalıdır?

Kiracılar ile ev sahipleri arasından yaşanan sıkıntılar gün geçtikte daha da artmaya ve gündemdeki yerini de korumaya devam ediyor. Ev sahibi ve kiracılar arasında depozito iadesi konusunda sık sık anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki ev sahipleri depozito iadesini ne şekilde yapmalıdır?

2024 günlük yemek bedeline yüzde 54,54 zam yapıldı! 2024 günlük yemek ücretleri ne kadar oldu?

Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli oldu. Yeni zamma göre 2024 yemek bedellerine yüzde 54,54 zam yapıldı. Peki 2024 günlük yemek bedeli ne kadar oldu?

Damacana suya zam geldi! 19 litrelik damacana suyun fiyatı 55 TL oldu! 

Peş peşe gelen zamlar damacana su fiyatlarını da vurdu. Damacana suya zam geldi ve 19 litrelik bir damacana suyun fiyatı 55 TL oldu. Peki 1 damacana su depozito ücretiyle ne kadar oldu? 

Ev alanlar ve kiraya çıkacaklar dikkat! Herkes araştırıyordu: Depo fiyatları 500 TL'den başlıyor!

Büyük konutlarından görece daha uygun olan küçük dairelere çıkanlar ile küçük şehirde eşyalı ev tutanlar, eski evlerindeki eşyaları kiraladıkları depolarda tutuyor. Peki hangi ilde depo bedeli ne kadar? 

Gaziantep Büyükşehir 208.3 milyon TL'ye sanayi alanı imarlı arsa satıyor! İhalesi 26 Nisan'da!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep ili, Şahitkamil ilçesi, K.Karadinek Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Gaziantep'te yer alan arsanın büyüklüğü ve geçici teminat bedeli ne kadar? 

Antalya'nın Konyaaltı plajı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkarıldı! Tam 89.6 milyon TL'ye!

Antalya Büyükşehir, Türkiye’nin gözde sahil şeridi Konyaaltı’nı 8 yıl süreyle işletilmesi için ihaleye çıkardı. Peki muhammen bedel ve geçici teminat bedeli ne kadar?

Berfu ve Eser Yenenler’in “Çift Terapisi” gösterisini izlemek isteyenler ne kadar ödeyecek? İşte bilet fiyatları

Berfu Yenenler ve  Eser Yenenler, “Çift Terapisi” adlı gösterileri ile seyirci ile buluşmaya devam ediyor. Peki eğlence dolu bir sohbetin, kahkaha dolu anların, sinir krizlerinin gülme krizine döndüğü dakikaların yaşandığı bu gösteriyi izlemenin bedeli ne?  İşte  Çift Terapisi'nin bilet fiyatları...

İstanbul Gaziosmanpaşa'da 9 adet iş yeri kiraya veriliyor! İhalesi 27 Mart'ta! 

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da yer alan 7 adet iş yerini kiraya veriyor. Peki kiraya verilecek iş yerlerinin aylık kira bedeli ne kadar? 

Vakıf GYO İki Konak projesi için imzalar atıldı! Yeni proje! 

Vakıf GYO tarafından İzmir Konak'ta hayata geçirilecek olan İki Konak projesi için imzalar atıldı. Peki İki Konak projesinin sözleşme bedeli ne kadar? Projeyi hangi firma inşa edecek? İşte merak edilenler... 

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı! Projeyi hangi firma inşa edecek?

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 3. Etap 2. Kısım için sözleşme imzalandı. Peki Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 3. Etap 2. Kısım için sözleşme bedeli ne kadar oldu, projeyi hangi firma inşa edecek? İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı! Projeyi Gürtaş Yapı inşa edecek!

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım için sözleşme imzalandı. Peki Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım için sözleşme bedeli ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Emekli promosyonu cayma bedeli ne kadar?

Emekli promosyonları ve buna bağlı olan konular gündemde yer alıyor. Özellikle emekli promosyonu cayma bedeli. İşte detaylar!

Depozito bedeli ne kadar Haberi

Depozito bedeli ne kadar

Kira güvence bedeli ne kadar?

Borçlar Kanunu esaslarına göre, kiracının mal sahibine güvence vermesi gerekiyor. Kiracının güvence vermesi depozito ödemesi ile mümkün oluyor. 


Depozito, taşınmazın değerinin, yani gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. 


Kira güvence bedeli olan depozito, yasal olarak verilen depozitonun bir bankaya bloke edilmesi gerekiyor. Kiracıların evi boşaltması durumunda depozitoyu geri alması gerekiyor. Peki, kira güvence bedeli ne kadar?


Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini...