09 / 05 / 2024

depozito dava örnekleri

depozito dava örnekleri

Kira sözleşmelerinin sona ermesi halinde, taşınmazda herhangi bir hasar olmaması halinde kiracıdan alınan depozitonun iade edilmesi gerekiyor. İade gerçekleşmezse dava açılabiliyor. İşte depozito iade davası..

Kiracıya dava açma dilekçesi!

Kiracıya dava açmak için yazılan dilekçede öncelikle konunun ne olduğunun tespitinin yapılması ve dilekçenin buna göre hazırlanması gerekiyor. İşte kiracıya dava açma dilekçesi örnekleri 2015..

Aile konutu tapu iptali ve tescil davası!

Aile konutu, tapuda aile konutu şerhi konulmuş olduğu halde eşten izin almadan satılırsa, bu satış geçersiz oluyor. Satışa onay vermeyen eş, tapu iptal ve tescil davası açabiliyor. İşte aile konutu tapu iptali ve tescil dava örnekleri..

Veraset ilamının iptali!

Hukuken kimin mirasçı olup olmadığını gösteren belge veraset ilamı olarak ifade ediliyor. Sulh Hukuk Mahkemelerinden ve noterden alınabilen veraset ilamının iptali ne zaman söz konusu olabilir? İşte dava örnekleri...

Depozito iade davası!

Kira sözleşmelerinin sona ermesi halinde, taşınmazda herhangi bir hasar olmaması halinde kiracıdan alınan depozitonun iade edilmesi gerekiyor. İade gerçekleşmezse dava açılabiliyor. İşte depozito iade davası..

İmar planı dava örnekleri!

İmar planları, imar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve diğer bilgileri gösteriyor. İmar planlarına karşı dava açılabiliyor. İşte imar planı dava örnekleri...

Fikirtepe'de acil kamulaştırmaya karşı dava açılacak!

Fikirtepe' de kentsel dönüşümde " acele kamulaştırma " kararıyla yıkılması gündemde olan 31 dönümlük arazinin ortasında tek kalan evin akıbeti belirsizliğini koruyor. Fikirtepe sakinleri kamulaştırmaya karşı dava açacak...

Kiralanan taşınmazın tahliyesi dava dilekçesi!

Ev sahibi, kiraya verdiği taşınmaz malının tahliyesini ancak, haklı nedenlerin söz konusu olması halinde isteyebiliyor. Tahliye davası bir dilekçe ile açılabiliyor. İşte kiralanan taşınmazın tahliyesi dava dilekçesi...

Vergi mahkemesinde dava nasıl açılır?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için görevli oluyor. Peki, vergi mahkemesinde dava nasıl açılır?Vergi mahkemesine nasıl başvurulur?

Vergi mahkemesi dava dilekçesi!

Vergi Mahkemesi vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıklara çözüm üretiyor. Mahkemede dava açılabilmesi için bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte vergi mahkemesi dava dilekçesi..

Vergi mahkemesine kimler dava açabilir?

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle görevli mahkeme olan vergi mahkemesine kimler dava açabilir? İşte vergi mahkemesinde dava açmaya yetkili olanlar...

İzale-i şuyu davasından vazgeçen tekrar dava açabilir mi?

Paydaşlar, Medeni Kanun gereğince paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, malın paylaşılmasını isteyebilme hakkına sahip oluyor. Peki, izale-i şuyu davasından vazgeçen tekrar dava açabilir mi?

İzale-i şuyu dava dilekçe örneği!

İzale-i şuyu davası açmak için Sulh Hukuk Mahkemelerine bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki, izale-i şuyu davası dilekçesi nasıl yazılır? İzale-i şuyu dava dilekçe örneği..

İzale-i şuyu dava masrafını kim öder?

İzale-i şuyu davası, paydaşlar malın paylaştırmasını isterler. Peki, izale-i şuyu dava masrafını kim öder? İzale-i şuyu dava masrafını davayı açan mı öder? Yoksa, dava masraflarına tüm paydaşların katılım sağlaması gerekir mi?

depozito dava örnekleri Haberi

depozito dava örnekleri

Depozito iade davası!

Kiralama sözleşmeleri ile kiracıya güvence verme borcu getirilmesi halinde, kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor. Eğer depozito kıymetli evrak ise bir bankaya depo ediyor. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebiliyor.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya yazılı olarak bildirmemişse banka, kiracının istemi üzerine güvenceyi geri vermekle yükümlü oluyor.


Taşınmaz sahibi tarafından haksız yere depozitonun iade edilmemesi halide, kiracı depozito iadesi için dava açaviliyor. Depozito iade davası örnepş aşağıda yer alıyor:


YARGITAY 13.HD 

E. 2004/79 

K. 2004/8396 

T. 1.6.2004


Depozitonun Hasar Olmaması Halinde İade Edileceği 


Davacı, 2.8.2000...