09 / 01 / 2025

depozito geri alma

depozito geri alma

Depozito bedeli, ev sahibi tarafından kiracısından alınıyor. Bu bedel, kira süresince yaşanacak herhangi bir probleme karşı güvence bedeli olarak alınıyor. Peki, depozito geri alınır mı? İşte yanıtı...

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

EYT’liler dikkat! Bu kişiler EYT listesinden çıkarılıyor! Toplu ödemeler iade ediliyor!

EYT yasası kapsamında prim ödeyip emekli olamayan vatandaşlar için açıklama geldi. SGK’nın yaptığı açıklamaya göre; emeklilik koşullarını sağlayamayan vatandaşlara toplu ödeme ile ödedikleri paraları geri alma olanağı veriliyor.

Bakanlık duyurdu! Elektronik eşyada artık bunu yapmak zorunlu!

Yeni düzenlemeye göre, elektronik eşya üreticilerinin, yılda en az bir kez atık elektrikli elektronik eşyaların etkin şekilde toplanması amaçlı geri alma kampanyası yapması zorunlu hale geliyor. Bu çerçevede global markaların da Türkiye’de yetkili temsilci bulundurması gerekiyor.

Tapu sahipleri aman dikkat! Yıllardır ödediğiniz o paraları geri alma zamanı geldi! Hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat...Yıllardır ödediğiniz o paraları resmen geri alma zamanı geldi... Hemen bakın...

Tapu sahipleri aman dikkat! Ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi! Geç olmadan hemen bakın!

Tapu sahipleri aman dikkat! Her sene ödediğiniz bu paraları geri alma zamanı geldi... Geç olmadan siz de hemen bakın...

Tapu sahipleri bu habere dikkat! Ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi! Hemen bakın!

Tapu sahipleri bu habere dikkat... Milyonlarca tapu sahibinin ödediğiniz o paraları geri alma vakti geldi... Eğer siz de bunları yaparsanız, ödediğiniz paralar geri verilecek. Sakın kaçırmayın...

Depozito ne kadar geri alınır?

Depozito konusuna dair pek çok kiracı evden veya mülkten çıkma esnasında aynı soruyu soruyor. “Depozito ne kadar geri alınır?” sorusu yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Depozito ne kadar olmalıdır? Depozito nasıl geri alınır?

Kiracılar, kiralayacakları mal veya mülk için belli bir miktar depozito verirler. Peki Depozito ne kadar olmalıdır? İşte detaylar!

Geri Alım (Vefa) Hakkı nedir? Geri Alım Hakkı nasıl kullanılır?

Satın alma hakkının saklı tutulmasını sağlayan vefa hakkı, taşınmaz bir malın satışı durumunda eski sahibine tekrar satın alma hakkı tanıyor. Geri Alım (Vefa) Hakkı ile ilgili merak edilenlerin tümünü sizler için derledik..

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

Ev aldıktan sonra hangi ödemeler geri alınabilir?

Geçtiğimiz yıl konut kredisi faiz oranlarının düşmesiyle milyonlarca kişi ev sahibi oldu. Ev sahibi olan vatandaşlar satın alma işlemi sırasında binlerce liralık ödemelerde bulundu. Peki, bu ücretler geri alınabilir mi? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021!

Kentsel dönüşüm kapsamında müteahhitlerin yaptıkları satışlarda yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade ediliyor. İşte kentsel dönüşüm tapu harcı geri alma 2021 işlemleri...

İhlas Holding, İhlaszedelere rağmen binlerce konut inşa etti!

İhlas Finans mağduru olan on binlerce vatandaş  parasını geri alma umuduyla 19 senedir beklerken, İhlas Holding milyarlarca liralık konut inşa etti.

depozito geri alma Haberi

depozito geri alma

Depozito geri alınır mı?

Depozito bedeli, ev sahibi tarafından kiracısından alınıyor. Bu bedel, kira süresince yaşanacak herhangi bir probleme karşı güvence bedeli olarak alınıyor. Peki, depozito geri alınır mı? Depozito bedelinin geri alınması nasıl mümkün olabilir?


Borçlar Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava...