23 / 07 / 2024

depozitonun banka ile ödenmesi

depozitonun banka ile ödenmesi

Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor. Güvence bedeli olarak nitelendirilen depozito ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, depozito bankaya mı yatırılacak? İşte yanıtı..

En fazla aylık reel getiri mevduatta! 1 milyon TL'ye tam bu kadar veriliyor! İşte en yüksek mevduat faizi veren banka!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 1,62 ile mevduat faizinde (brüt) kaydedildi. Peki 1 milyon TL'nin 46 günlük kazancı hangi bankada kaç TL? İşte en yüksek mevduat faizi veren banka 8 Temmuz 2024...

Kimlik numarası ile emekli promosyon sorgulama Haziran 2024! Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? 

Milyonlarca emekli dört gözle Temmuz zammını beklerken, emekli promosyon kampanyaları da hız kesmeden devam ediyor. Temmuz ayı ile yükselmesi beklenen emekli maaşı ile birlikte banka promosyonlarında da artış yaşanması öngörülüyor. 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine promosyon kampanyası! Banka banka güncel promosyon rakamları...

Temmuz ayı yaklaşık 16 milyon emekli, dul ve yetim için önemli bir dönüm noktası olacak. Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber emekli maaşlarında yapılacak zam banka promosyonlarını da doğrudan etkilemiş olacak.

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Konut satış oranları her ay bir önceki aya göre gerilerken banka kredisi ile konut almak, giderek hayal oluyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, kredi alımlarında bireysel emeklilik sisteminde uygulanan (BES) teminat gösterebilme uygulamasının konut kredileri için de uygulanabileceğine vurgu yaptı.

En yüksek emekli promosyonu veren banka hangisi?

Haziran ayının gelmesi ile birlikte bankalar, emekli maaş promosyonlarını da güncellemiş oldu. Güncellemeler ile beraber yenilenen banka promosyonları bir kez daha gündemdeki yerini koruyor. Bankalar yeni promosyon tutarlarıyla emeklilere 20 bin TL'ye varan promosyon fırsatı sağlamaktadır.

TOGG'dan faizsiz kredi imkanı! Garanti BBVA TOGG işbirliği ile faizsiz kredi verecek...

Yerli otomobil TOGG'u almak isteyen vatandaşlar kampanyaları detaylı bir şekilde araştırılmaktadır. Buna göre, Garanti BBVA TOGG işbirliği ile faizsiz kredi vereceğini duyurdu. TOGG faizsiz krediyi hangi banka veriyor?

Banka banka 100 bin TL ihtiyaç kredisi faizleri ne kadar?

Bankaların güncellediği faiz oranları te tek duyuruldu. Buna göre, 100 bin TL ihtiyaç kredisi faizleri 24 ay vade ile yer almakta. En düşük faizi uygulayan banka hangisi ve düşük faiz ile ihtiyaç kredisi sunan o bankalar hangileri?

Mevduat faizleri resmen alev aldı! İşte 500 bin TL'nin son dakika banka banka getirisi Nisan 2024!

Yastık altında parası olanlar mevduat faizleri ile ilgili araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Peki 500 bin TL'nin aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka Nisan 2024 mevduat faizleri...

Banka banka 600 bin TL'nin 32 günlük getirisi ne kadar?

Türkiye'deki yatırımcılar ve birikim sahipleri, vadeli mevduat hesaplarına olan ilgilerini yükselten en cazip faiz oranları ile karşı karşıya geliyor. Buna göre, 15 Nisan itibarı ile, birçok banka yüzde 55'e varan faiz oranları ile yatırımcıları cezbediyor.

T.C. ile emekli promosyon sorgulama 2024! Emekliler şimdi kontrol edin: Emekliye en çok promosyon veren bankalar!

Milyonlarca emekli, banka promosyonları ile ilgili son dakika gelişmelerini merakla araştırıyor. Peki T.C. ile emekli promosyon sorgulama nasıl yapılır? İşte emekliye en çok promosyon veren bankalar 2024...

Kredi ile konut ve araba almak hayal oldu! 400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lirayı aşıyor!

Banka kredilerinde yükseliş devam ediyor. Kredi ile ev ve araba sahibi olmak isteyenler ise yüksek faizler altında resmen eziliyor. 400 bin liralık kredinin geri ödemesi şu anda 1 milyon lirayı aşıyor.

Yastık altında parası olup da faize yatırmak isteyenler dikkat! 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Bankalardan sıfır faizli kredi müjdesi! Hangi banka kaç TL kredi veriyor? Tek tek açıklandı! 

Son zamanlarda yüksek enflasyon ile ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çeken vatandaşlar, uygun faizli kredileri araştırıyor. Bankalardan sıfır faizli kredi müjdesi geldi. İşte banka banka son dakika kampanyaları...

depozitonun banka ile ödenmesi Haberi

depozitonun banka ile ödenmesi

Depozito bankaya mı yatırılacak?

İşyeri ve mesken gibi gayrimenkul kiralamalarında; kullanım  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar depozito olarak karşımıza çıkıyor.


Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor. Güvence bedeli olarak nitelendirilen depozito ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanunen, konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelinden yüksek olamıyor.


Mal sahibine depozito nasıl ödenecek? Depozito bankaya mı yatırılacak?


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor. Kıymetli evrakı ise bir bankaya depo ediyor. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren,...