30 / 04 / 2024

depozitonun bankadan ödenmesi

depozitonun bankadan ödenmesi

Bir gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar olan depozito nasıl ödenir?

Altın rekordan rekora koşuyor! ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan bin pişman olacak!

Altın, Ortadoğu'da gerilimlerin artmasıyla rekordan rekora koşuyor. Altın fiyatlarının yükselmeye devam edip etmeyeceği merak edilirken, ABD'li dev bankadan yeni altın tahmini geldi! Altınlarını satan pişman olacak.

Dünyaca ünlü bankadan flaş dolar tahmini! Tarih verip duyurdu!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan dolar kurunda adeta fırtına öncesi sessizlik yaşanırken, dünyaca ünlü bankadan flaş dolar tahmini geldi. Deutsche Bank analistlerinin 2024 yılı sonunda dolar kurunun ne kadar olacağını açıkladı.

Dünyaca ünlü bankadan korkudan dolar tahmini. Açıp bakanlar yeniden kapattı

Dünyaca ünlü bir bankadan korkutan dolar tahmini geldi. Tahmini açıp bakanlar geri kapatmak zorunda kaldı.

O bankadan tüm Türkiye'ye büyük müjde. 40.000 TL para verecekler. Tek ama tek bir şartları var. Bakın ne

Vatandaşların paraya bu kadar ihtiyacı olduğu dönemde bir bankadan büyük bir müjde geldi. O banka vatandaşlara 40.000 TL tutarında bir maddi imkan sağlayacak. Üstelik tek bir şartları var.

8 bankadan bayram öncesi şok açıklama! Garanti, Akbank, ING, İş Bankası bir bir duyurdu! Şimdi bakın!

Para piyasalarında rekor üstüne rekorlar gelirken, bankaların son dakika kredi faiz oranları merak ediliyor. 8 bankadan bayram öncesi şok açıklama! Garanti, Akbank, ING, İş Bankası bir bir duyurdu! Şimdi bakın!

Faizsiz kredi veren bankalar hangisi? Hangi bankadan faizsiz kredi alınır?

Son günlerde büyüyen maddi sıkıntılardan dolayı kendilerine çıkar yol bulmak isteyen vatandaşlar faizsiz kredi veren bankaları araştırıyorlar. Sizde hangi bankadan faizsiz kredi alınır? Sorusuna cevap arıyorsanız, detayları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Dev bankadan piyasaları alt üst eden altın tahmini! O tarihten sonra altın bu kadar olacak!

Altına dair yapılan her tahmin yatırımcılar tarafından araştırılmaktadır. Tam da bu zaman diliminde o bankadan piyasaları alt üst eden tahmin geldi. İşte detaylar!

O bankadan bu yaş altına 12 ay geri ödemesiz kredi verilecek! Başvuru yapmak çok kolay!

O bankadan belirlenen yaş sınırının altında olan kişiler için 12 ay geri ödemesiz olarak kredi fırsatı sunulacak. Bu kredi fırsatından faydalanmak isteyen kişilerin ise başvuru yapması ve bu süreçten olumlu ayrılması gerekmektedir.

Dev Bankadan yeni altın tahmini geldi! Öyle rakamlar açıklandı ki... Bu rakamları görenler resmen dondu kaldı!

Yatırımcılar piyasalardaki hareketliliğe karşı altın fiyatları tahminleri yaparken dev bankadan yeni altın tahmini geldi.Öyle rakamlar açıklandı ki... Bu rakamları görenler resmen dondu kaldı!

Gelir belgesiz kredi almak isteyenlere o üç bankadan harika fırsat! Tam 50.000 TL kredi almak mümkün

Banka hesabı olanlar dikkat! Garanti bankası ve 2 farklı bankadan müjde geldi. Tam 50.000 TL kredi imkanı sunuyor. Gelir belgesi olmadan bu krediden faydalanmak mümkün.

Halkbank Paraf kartı olanlar acilen baksın! Bankadan son dakika açıklaması! 28 Şubat'a kadar vaktiniz var!

Halkbank Paraf kartı olanlar acilen baksın! Halkbank, yeni kampanyasını duyurdu! Bankadan gelen bilgilere göre; 28 Şubat'a kadar vaktiniz var!.. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı düğmeye bastı! Emeklilere 3 bankadan 40.000 TL ödeme!

Emeklilere yeni kampanya. Emekli vatandaşlara 3 bankadan 40 bin TL. Tüm detaylar bugün paylaşıldı. İşte detaylar!

ABD’li dev bankadan şok iddia: 2023 yılı ‘emtia’ yılı olacak!

Küresel piyasalarda ve politikalarda belirsizlikler devam ederken, dünyaca ünlü dev bankadan bomba gibi bir tahmin geldi. Uzmanlara göre, emtialar 2023 yılında diğer varlık sınıflarının üzerinde getiri sağlayacak. Peki, getirisi ne olacak? İşte detayları...

depozitonun bankadan ödenmesi Haberi

depozitonun bankadan ödenmesi

Depozito nasıl ödenir?

Depozito, bir gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar olarak karşımıza çıkıyor. 


Genellikle taşınmaz mal kiralamalarında kiracıdan alınan bu depozito, muhtemel zararların önlenmesi için talep ediliyor. Kiralamanın sona ermesi halinde zarar meydana gelmemiş ise bu depozito bedeli kiraya geri veriliyor.


Kanunen konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence bedeli olan depozito üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Örneğin aylık kira bedelinizin 1.000 TL olduğunu düşünelim. Mal sahibi en fazla 3.000 TL'lik depozito talep edebiliyor. Peki, depozito nasıl ödenir?


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı...