16 / 05 / 2024

depozitonun geri ödemesi

depozitonun geri ödemesi

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Peki, kira depozitosu ne zaman iade edilir?

Araba almak isteyenler dikkat! 200 bin lira taşıt kredisi aylık taksit tutar ve geri ödemesi ne kadar?

Araba almak isteyen vatandaşlar taşıt kredisi oranlarını, taksit tutarı ve geri ödeme seçeneklerini merak ediyor. 200 bin lira taşıt kredisi aylık taksit miktarı nasıl hesaplanır? 48 ay vadeli 200 bin Türk Lirası taksit miktarları ve toplam geri ödemesi ne kadar?

3 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi 20 milyon TL'yi aştı! Krediyle ev almak hayal oldu!

Konut kredisi çekecek olan binlerce kişi en ucuz faiz oranı ve geri ödeme rakamı veren bankaları araştırıyor. Peki 3 milyon liranın 10 yıl vadeli geri ödemesi ve aylık taksitleri kaç TL? İşte o rakamlar...

Taşıt kredilerinde faizler yüzde 5’i aştı, geri ödemeyi duyan şaşırdı

Taşıt kredilerinde faiz oranları rekor artış gösterirken, Mart ayında sıfır araç satışları büyük oranda azaldı. Araç alacaklar kredi faizlerini araştırırken, 150 bin TL taşıt kredisinin geri ödemesi şaşkınlık yarattı.

1 milyon TL'nin 5 yıllık geri ödemesi ne kadar? Banka banka faiz oranları...

Ev almak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren ve sürekli merak edilen banka faiz oranları hakkında en ucuz faizi hangi bankanın verdiği araştırılıyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin 5 yıllık ödemesi ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları güncellendi! 2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?

Ev almak isteyenler güncel konut kredisi faiz oranlarını araştırıyor. Kredi ile ev almayı düşünenler en çok '  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ne kadar?' sorusunu merak ediyor. İşte  2 milyon TL'nin 10 yıllık geri ödemesi ve güncel konut kredisi faiz oranları...

3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar? Banka banka güncel faiz oranları...

Konut kredisi faiz oranları vatandaşları şaşırttı. Buna göre, 3 milyon liranın konut kredisi faizleri ne kadar oldu. En az 10 milyon lira geri ödemesi var.

3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor! Ev almak hayal oldu!

Konut almak isteyenlerin hayali başka bahara kalmış durumda. 3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor. İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

3 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti 115 bin TL'yi, geri ödemesi 13 milyon TL'yi aştı!

Ev fiyatları ulaşılamaz seviyelere yükselirken, konut kredisi faizlerinde de rakamlar peş peşe değişiyor. 3 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti ve geri ödemesi şok etti. Peki vatandaşlar bu rakamlara neler dedi? İşte o yorumlar...

Bankalar peş peşe açıkladı! 100 bin ihtiyaç kredisi faizi ne kadar, geri ödemesi kaç TL? 

İhtiyaç kredilerinde ortalama faiz 24.4 puan yükselişle yüzde 86.2'yi buldu. Peki 100 bin ihtiyaç kredisi faizi, geri ödemesi kaç TL? İşte ayrıntılar...

Bankalar açıkladı! 24 ay vadeli 100 bin TL ihtiyaç kredisinin geri ödemesi ne kadar? 

İhtiyaç kredi faizi yüzde 86'yı geçerek rekor yenilerken ticari kredi faizleri de yüzde 66'yı aşmış oldu. Buna göre, Türk Lirası mevduat faizi de sert bir yükseliş ile yüzde 64'ü geçti. Bankalar seçim sonrası yeni rekorunu kıran ihtiyaç kredilerine düzenlemeye gidildiği kaydedildi.

400 bin TL kredinin geri ödemesi 1 milyon lira. Otomobil sektörü kredi kartına 12 taksitle çıkış yolu arıyor!

Merkez Bankası’nın politika faizini yükselmesi, sıfır otomobillerde uygulanan kampanyaları olumsuz etkiledi. İkinci el otomobil pazarında ise kredi kartına taksit ve senetle satış dönemi başladı. Krediler nedeniyle gelinen noktada sektörün sürdürülemez noktaya geldiğini belirtti.

Bankaların güncel ihtiyaç kredileri!100 bin TL ve 50 bin TL'nin geri ödemesi ne kadardır?

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında bankalar da güncellemeler yapmaya da sürdürüyor. Buna göre, hem mevduat faizleri hem de ihtiyaç kredisi faizleri de yükselmiş oldu. Mevduat faizleri yine yüzde 55'i geçerken ihtiyaç kredisi faizleri de yüzde 6'ya kadar yaklaşmış oldu. 

Yüksek faizler ev hayalini de vurdu! Konut kredisinde taksitler asgari ücretin iki katına çıktı!

Sürekli olarak artış gösteren faizler konut kredilerini de vurdu. Bugün 1 milyon TL için sunulan en düşük oran yüzde 2,94 şeklinde belirtiliyor. Bu orandaki kredinin 120 ayda geri ödemesi de 3 milyon 645 bin Türk Lirası oluyor...

depozitonun geri ödemesi Haberi

depozitonun geri ödemesi

Kira depozitosu ne zaman iade edilir?

Depozito, bir taşınmaz değerin, yani gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. 


Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor.  Genellikle emlakçıya teslim ediliyor, emlakçı da mülk sahibine veriyor, veya emlakçının yanında direk kiracı tarafından mülk sahibine veriliyor. 


Depozito yüksekliği aylık ödenmesi gereken kiranın en fazla üç katı olabiliyor. Yan gider hesaba dahil olmuyor. Kiracı bundan fazla depozito ödediyse geri isteme hakkı bulunuyor. 


Kiracının depozitoyu bir kerede ödeme zorunluluğu bulunmuyor. Zaten ilk kira artı üç kira depozito oldukça yüklü bir miktar oluşturacağından, kiracı depozitoyu ilk aya bölerek üç kira ile beraber ödeme hakkına sahip. 


Kira sözleşmesinin sona ermesi halinde kiracının herhangi bir...