17 / 05 / 2024

deprem alanları

deprem alanları

17 Ağustos depreminin 17. yıl dönümü nedeniyle İMO İstanbul Şube’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe, ''Türkiye’deki asıl korkularının deprem değil, depreme dayanıklı yapı stoğunun yaratılamaması''dedi.

Prof. Dr. Görür 'Deprem eli kulağında' derken, Prof. Dr. Kadıoğlu ise toplanma alanları hazır hale getirilmeli...

Yer bilimci uzmanlar başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde ciddi deprem tehlikesi bulunduğunu sürekli gündeme getiriyorlar.

Deprem bölgesinde yaşayanlara müjde! 4 ilde yeni sanayi alanı kurulacak! Bakan Kacır resmen müjdeyi verdi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, deprem bölgesine yeni sanayi alanları kurulacağını açıkladı. Kacır, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı kararla beraber deprem bölgesi kentlerimiz Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da toplam 2 bin 826 hektarlık yeni sanayi alanları kurac

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacak! TOKİ ve MTA'dan iş birliği!

Deprem konutlarının proje alanlarında fay analizi yapılacağı açıklandı. Konuya ilişkin son dakika detayları peş peşe açıklandı. İşte ayrıntılar...

Deprem korkusu vatandaşların ev anlayışını değiştirdi!  Depremi yüzde 85 daha az hissettiren bu evlere talep arttı!

Dünya genelinde yaşanan felaketler insanların yaşam alanlarına büyük zarara veriyor. Felaketlerde hasar alma olasılığının daha yüksek olduğu klasik evler yavaş yavaş boşaltılmaya başlandı. Deprem korkusu insanların ev anlayışını değiştirdi.

Asgari ücrette resmen 7 şiddetinde deprem! 1 Ocak 2023 asgari ücret açıklamaları peş peşe geldi! Hemen bir bakın!

Asgari ücrette resmen 7 şiddetinde deprem yaşanıyor! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesaplamaları peş peşe yapıldı! Asgari ücret alanlar bu son dakika rakamlarına hemen bir bakın...

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem açıklaması!

Bingöl depremi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Hep söylüyorum, bu iyi değil. Hem Yedisu hem de Göynük fayında büyük deprem bekliyoruz. Buralardaki yerleşim alanlarında kentsel/köysel dönüşümlere başlanmalı" dedi.

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.

Toplanma alanları AVM ve gökdelen oldu!

İstanbul’da olası Marmara depremine yönelik en çok tartışılan konuların başında, deprem toplanma alanları geliyor. Peki İstanbul'un toplanma alanları ne durumda?

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

Gazi Üniversitesi'nden uzmanlar İzmir'deki deprem alanlarını inceleyecek!

Gazi Üniversitesi'nden yer bilimleri, deprem mühendisliği, betonarme yapılar, beton ve yapı malzemeleri ve zemin mekaniği konularında uzmanlardan oluşan heyet; deprem bölgesini incelemek için İzmir'e gitti. 

deprem alanları Haberi

deprem alanları

Marmara’da 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem bekleniyor. En çok merak edilen şey; nerede olacağı, ne zaman olacağı. Ancak İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Cemal Gökçe, zaten bir deprem kuşağı olan Türkiye’deki asıl korkularının deprem değil, depreme dayanıklı yapı stoğunun yaratılamaması olduğunu söyledi. Dolgu alanlarının imara açıldığını, deprem sonrası toplanılacak boş arazilere AVM ve gökdelenler dikildiğini, rant anlayışının depremin önüne geçtiğini ifade etti.


17 Ağustos’un 17. yıl dönümü nedeniyle “Neler Yapıldı, neler yapılmadı, ne yapılmalı” başlığıyla İMO İstanbul Şube’de düzenlenen basın toplantısına depremi sıcak bir şekilde yaşayan illerin İMO şube başkanları da katıldı. İMO’nun Tekirdağ Şube Başkanı Osman Taşseten, Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna’nın katılımıyla...