24 / 07 / 2024

deprem anında sığınma yerleri

deprem anında sığınma yerleri

Tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri sığınma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki, sığınak yerleri nasıl olmalı?

İstihdamda erime devam ediyor! İnşaat sektöründe çalışan sayısı azalıyor!

Türkiye’nin istihdam deposu olan inşaat, tekstil, hazır giyim gibi sektörlerde  çalışan sayısında azalıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

TÜİK açıkladı! Ücretli çalışan sayısı 3 ay içinde 367 bin 305 kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan veriler kapsamında, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı eylül ayından bu zamana kadar 367 bin 305 kişi azaldığı açıklandı. Buna göre, üç ayda çalışan sayısındaki düşüş yüzde 2,4 olarak gerçekleşti.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı yüzde 2,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Ekim ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 2,6 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe istihdam rekoru kırıldı, sektörde çalışan sayısı 1,7 milyon seviyesine ulaştı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye'de ağustos ayında "inşaat" alanında ücretli çalışan sayısı bir virgül yedi tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. İşte haberin ayrıntıları...

Ücretli çalışan sayısı haziranda 14 milyon 925 bin kişi oldu!

Ücretli çalışan sayısı, haziran ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 2,2 artarak  14 milyon 925 bin 783 kişiye yükseldi.

Ücretli çalışan sayısı Mayıs'ta yüzde 4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, ücretli çalışan sayısı, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 4 arttı.

Ücretli çalışan sayısı yıllık 3,7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu verileri kapsamında ücretli çalışan sayısı, nisanda 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 3,7 arttı.

Bu bankalarda hesabı olanlar yaşadı! 4 bankada hazır kredi seferberliği başlattı! 10 bin TL anında cebinizde!

Bu bankalarda hesabınız varsa şanslısınız. Bankalar 10 bin TL nakit ödeme anında ödeyecek. İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem sonrasında 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşaatı başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem sonrasında ülle genelinde 130 bin konut, 36 bin köy evi ve 5 bin ahır olmak üzere toplam 171 bini aşkın bağımsız bölümün inşa sürecinin başladığını söyledi.

Altın fiyatlarında sürpriz düşüş! Son dakika altın fiyatlarını gören inanamadı! İşte 24 Nisan 2023 altın fiyatları!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen altın fiyatlarında sürpriz düşüş yaşanıyor. Tek tek açıklanan son dakika altın fiyatlarını gören inanamadı. İşte 24 Nisan 2023 altın fiyatları...

Euro 65 gün sonra böyle olacak! Geri sayım başladı! Bu rakamı görenler anında dövizciye koşacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Bu sene mayıs ayın faiz kararını 16 Haziran 2023 tarihinde açıklayacak. Euro 65 sonra böyle olacak.  Geri sayım başladı! Bu rakamı görenler anında dövizciye koşacak!

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk sayısına göre 650 TL'ye varan destek ödemesi yapılıyor. Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk yardımına yeni zam geldi mi?

Deprem anında evin içinde nerede durmalıyız? Depremde binanın ilk neresi çöker?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremin ardından vatandaşlar, deprem anında heyecan yapmamak ya da bilinçli olmak adına araştırmalar yapmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

deprem anında sığınma yerleri Haberi

deprem anında sığınma yerleri

Sığınak yerleri nasıl olmalı?

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan bilgilere göre, 3194 sayılı İmar Kanuna göre düzenlenmiş imar yönetmeliklerinde sığınak yapımı yasal zorunluluk olmasına rağmen ülkemizdeki mevcut yapı stoklarının durumu nedeniyle herhangi bir tehlike karşısında daha pratik önlemler almak zorunluluğu ortaya çıkmaktadır. 


Sığınak bulunmayan ev veya işyerlerimizin bazı bölümlerini sığınma yeri olarak kullanabiliriz.

Sığınma yerinde aranan özellikler..

- Kimyasal harp malzemelerine karşı kullanılacak sığınma yerleri üst katlarda ve penceresi az olan yerlerden seçilmeli, gaz girişini önlemek amacıyla pencere ve kapı aralıkları macun, bant veya çamaşır suyuna batırılmış bezlerle kapatılmalıdır.


- Klasik ve Nükleer silahlara karşı kullanılacak sığınma yerleri mümkünse bordum katlarında, dışarıya penceresi az tavan ve duvarları sağlam yerlerden seçilmeli, kapı ve pencereleri kum torbaları ile takviye...