20 / 05 / 2024

deprem ev tehlikesi

deprem ev tehlikesi

Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi, ülke genelinde her üç konuttan birinin muhtemel bir deprem sonucu “yıkılabileceği” uyarısını hükümete raporla bildirdi..

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ünlü profesörden o bölge için yeni uyarı geldi: Deprem tehlikesi arttı!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana deprem sonrası KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı bir uyarı geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamasında Ege'de deprem tehlikesinin arttığını söyledi.

Ev alma hayali kuranlara flaş uyarı: Deprem riski olmayan yerlerde ev fiyatları uçacak!

Hem kiralık hem satılık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, ev sahibi olmak isteyenleri de kiraya çıkacakları da zorluyor. Peki konut fiyatları ne olacak? 

Bakan Özhaseki: 390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız!

Deprem bölgelerinde yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerinde geçen bir sene içinde başarılar elde ettiklerini ve çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini açıklayan Bakan Özhaseki ''390 bin depremzede aileye ev vermek zorundayız'' dedi.

Buğra Gökce uyardı! Milyonlarca insanımız deprem tehlikesiyle karşı karşıya

Kent planlamacısı Buğra Gökce, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deprem tehlikesi ile karşı karıya olan illerdeki yapı stoğunun durumuna göre uyarılar yaptı. 

Ev yapma maliyeti ortalama 5 milyon TL!

Kredi faizlerinin yüzde 40’ı aşması, konut fiyatlarının artması ve deprem endişesi, ev sahibi olmak isteyenleri konuttan arsa yatırımına yöneltti. Arsasını alan da ev yapmaya başladı. 

Konut uzmanından ev almak isteyenlere kritik uyarı! Evin tapusu ve deprem riskine aman dikkat...

Yeni ev almak isteyeler bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiğini merak ediyor. Peki, yeni ev alırken dikkat edilmesi gereken konular neler? İşte detaylar...

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 

Japon Uzman Moriwaki'den İzmir için deprem uyarısı: '6,5 büyüklüğünde deprem bekliyoruz'

Joshinori Moriwaki adlı Japon deprem uzmanı, İzmir için ciddi bir deprem tehlikesi olduğu konusunda bir uyarıda bulundu. İşte detaylar...

Deprem korkusuna son! Akıllı mobil capsül ev geliyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından beklenen İstanbul depremi ve ülkemizin deprem bölgesi olması gerçeği güvenli yaşam alanları arayışını başlattı. İşte ''Akıllı mobil capsül evler'' deprem korkusunu ortadan kaldırmak için geliyor. Peki akıllı mobil capsül ev nedir, özellikleri neler?

Deprem korkusu konteyner ev talebini artırdı!

Türkiye'nin hemen hemen her yerinde deprem meydana gelmesi konteyner evlere talebi arttırdı. Konuyu değerlendiren Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, depremlerden sonra konteyner evlere özel bir ilgi oluştuğunu belirtti.

Ev ve iş yerleri yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? 

DASK teminatlarının piyasa şartlarına göre güncellenmemesi durumunda, deprem bölgelerinde, birçok kişi için, ev ve işyerlerinin yatırım aracı olmaktan çıkabileceği uyarısı geldi.

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

deprem ev tehlikesi Haberi

deprem ev tehlikesi

İnşaat müteahhitleri, büyük bölümü İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde kullanılan 21 milyon konuttan yaklaşık 7 milyonunun muhtemel bir depremde yıkılabileceğini bildirdiler. Müteahhitler, depreme dayanıksız yapılan bu konutları ehil olmayan yapsatçı müteahhitlerin inşa ettiği, devletin de yeterli denetimi yapamadığı bilgisini verdiler.


TÜRKİYE’DE 3 EVDEN 1’İ TEHLİKEDE


Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclisi, ülke genelinde her üç konuttan birinin muhtemel bir depremde yıkılabileceği uyarısını TOBB’un sektör kurulu toplantısında hükümete raporla bildirdi. Raporda, Türkiye’de önüne gelen herkesin müteahhitlik mesleğini yapabildiğine dikkat çekilirken, “Türkiye’de bugüne kadar kalitesiz büyük bir yapı stoku ile denetimsiz ve kontrolsüz müteahhitlik hizmeti oluşmuştur. Tesbit edilen 21 milyon yapı stokunun üçte biri, yani yaklaşık 7 milyon konut depreme dayanıksız yapılardır” denildi.


KENTSEL DÖNÜŞÜM DE RİSKLİ


Konuttaki büyük riske işaret eden müteahhitler, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan...