05 / 05 / 2024

Deprem Fonu 2021

Deprem Fonu 2021

TBMM'ye sunulan Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması amaçlanıyor.

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber yeni evlenecek gençlere, 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen illerde başlanacak.

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Ne kadar deprem vergisi toplandı? Deprem vergilerine ne oldu?

Deprem kuşağında olan Türkiye'nin sık sık karşılaştığı afetlerden biri deprem. Depremin yaralarının sarılması için deprem fonu kurulması en iyi çözüm. Peki bugüne kadar ne kadar deprem vergisi toplandı? İşte yanıtı...

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 12 milyar lira nereye gitti?

Sayıştay’ın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve bağlı birimi İşsizlik Sigortası Fonu hakkında hazırladığı 2021 yılı denetimlerine göre, İşsizlik Sigortası Fonu’nda, geçmiş yıllarla birlikte ortaya çıkan “olumsuz faaliyet sonucu” 28 milyar 975 milyon TL’lik açık çıktı. 

Norveç Varlık Fonu gayrimenkul yatırımlarından yüzde 4,6 getiri elde etti!

Piyasa değerleri hakkında açıklama yapan Norveç Varlık Fonu 30 Haziran 2021 itibarıyla gayrimenkul yatırım fonlarından yüzde 4,6 getiri elde ettiğini açıkladı.

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 6'ya yükseltti!

Uluslararası Para Fonu (IMF), 2021 yılına ilişkin küresel büyüme tahminini yüzde 5,5'ten yüzde 6'ya çıkardı.

2021 DASK rehberi!

2021 deprem sigortası teminat tutarı 240 bin TL’den 268 TL’ye yükseltildi. Betonarme ve farklı yapıya sahip olan binalarda deprem sigortası fiyatları değişiklik gösteriyor. Peki, deprem sigortası yaptırmak zorunlu mu? Deprem sigortası yaptırmanın faydaları nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtları..

IMF Türkiye ekonomisi için 2021'de yüzde 6'lık büyüme bekliyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin 2021'de pozitif büyümeye devam etmesinin beklendiğini bildirerek, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 6 oranında büyümesinin öngörüldüğünü bildirdi.

TBMM'ye sunuldu! Deprem Fonu kurulacak!

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulacak ve elde edilen gelirler bu fono aktarılacak.

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi!

TBMM'ye sunulan Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması amaçlanıyor.

DASK'ta 2021 tarifesi!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın 2021 yılı tarifesi güncellendi. Hasar gören evler için ödenecek en yüksek teminat 268 bin TL’ye yükseltilirken, primler de arttı. Fakat primlerdeki fark sigortalılara yansıtılmayacak. 

Online hasar ihbarı 2021!

Deprem sonrasında hasar ihbarınızı internet üzerinden online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Peki online hasar ihbarı nasıl yapılıyor? İşte online hasar ihbarı 2021...

DASK poliçe yenileme 2021!

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, yıllık olarak düzenleniyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. Peki, DASK yenileme zorunlu mu? İşte DASK poliçe yenileme 2021 işlemleri...

Deprem Fonu 2021 Haberi

Deprem Fonu 2021

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulması ve deprem vergisi kapsamında elde edilen gelirlerin bu fona aktarılması planlanıyor.

GENEL GEREKÇE 
Önemli deprem kuşakları üzerinde yer alan ülkemiz, gerek jeolojik nedenlerden dolayı gerek sonradan yapılan imar uygulamalarından dolayı hem kırsal kesimde hem kentsel alanlarda oldukça yüksek deprem riskine maruz bulunmaktadır. 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ve Malatya'da gerçekleşen 6.8 şiddetindeki deprem de durumun hafızalarda yer edinen vahametini bir daha somutlaştırmıştır. Deprem hem bilimsel olarak hem tarihsel olarak artık ülkemiz için toplumsal bir gerçeklik haline gelmiştir. 

Kentlerde afet risklerinin yüksek oluşunun yanı sıra imar barışı gibi imarsızlığın özendirilmesi ve meşruiyet kazandırılmasıyla birlikte; deprem riskinin sorumluluğu, kamu otoritesinden vatandaşların sorumluluğuna bırakılmıştır....