25 / 08 / 2024

deprem ile kentsel dönüşüm

deprem ile kentsel dönüşüm

Zaman Gazete Yazarı Bekir Parlak, deprem ve kentsel dönüşüm ile ilgili yasal düzenlemeleri anlatıyor. İşte o yazı!

İstanbul'da artık binalar yoruldu: İstanbul'da çok eski faylar var! Deprem uzmanından son dakika açıklaması!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, dün Küçükçekmece'de çöken binaya değindi ve  İstanbul'un deprem riski, kentsel dönüşüm konusu ile ilgili önemli açıklamalar

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

SON DAKİKA DEPREM: O iller bu sabah deprem ile sarsıldı! İşte 24 Eylül 2023 son dakika deprem listesi...

Türkiye'de son dakika deprem listesi güncellendi. SON DAKİKA DEPREM: O iller bu sabah deprem ile sarsındı! İşte son dakika deprem listesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem ve kentsel dönüşüm konusunda bombayı patlattı! Detayları peş peşe açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası katıldı. Erdoğan, "81 ili deprem bölgesi olarak görüp çalışmalarımıza devam etmeliyiz" dedi.

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

AFAD yeni bir uygulama geliştirdi! Adresini yazanın deprem riski anlaşılacak!

Kahramanmaraş'taki deprem felaketinin ardından, diğer illerde de deprem riski konusunda uzmanların uyarılarına dikkat edilmeye başlandı. AFAD da deprem ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Marmara'da yaşanabilecek bir olası deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İstanbul çevresinde 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Borsa İstanbul’da son dakika gelişmesi! SASA deprem ile ilgili ilk duyuruyu yaptı!

Borsa İstanbul, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Borsa İstanbul’un isimlerini verdiği şirketler arasında yer alan Sasa’dan açıklama yapıldı.

Kartal'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka bugünkü köşe yazısında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile kentsel dönüşüm çalışmalarını konuştu. 

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm kurultayı düzenlendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Deprem ile Kentsel Dönüşüm' başlıklı bir kurultay düzenlendi. Kurultayda depreme yönelik yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlendi. 

Kayseri'de Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi oluşturuldu!

Kayseri'de 16 ilçe belediyesinin katılımı ile  Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi oluşturuldu.

deprem ile kentsel dönüşüm Haberi

deprem ile kentsel dönüşüm


Nihayet Türkiye, kapsamlı ve kararlı bir kentleşme politikasına imza atmaya hazırlanıyor. Gerçi yasal ve formel olarak bu imzalar atıldı.


"Kentsel dönüşüm yasası" diye anılan 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun", 16 Mayıs'ta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından 31 Mayıs 2012 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe girdi. Bundan sonrasını hep birlikte göreceğiz. Baştan şunu teslim etmek gerekir ki, bu yasa ve bu niyet hakikaten "dönüşüm" denilecek bir büyük değişme ve gelişmeyi başlatma iddiasıyla ortaya konulmuştur.


Türkiye'de yaklaşık 20 milyon konut stoku bulunmakta. Bunun 5 milyonluk kısmı 1999 depreminden sonra deprem güvenliği mevzuatına uygun olarak inşa edildi. Hatta bu konutların takribi yüzde 10'luk bir bölümünü de (500 bin konut) TOKİ eliyle devlet gerçekleştirdi. Toplam konut stokunun 5 milyonluk diğer...