03 / 05 / 2024

deprem sigortalı 5 bin konut

deprem sigortalı 5 bin konut

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), son bir yılda, geçen yılın aynı dönemine göre, sigortalı konut sayısını yüzde 33 artırarak 5 milyon zorunlu deprem sigortalı konut hedefine ulaştı..

Deprem sigortalı konut sayısı yüzde 58 arttı!

Konutu depreme karşı güvence altına alan zorunlu deprem sigortası oranı Türkiye genelinde yüzde 58 olurken, sigortalı konut sayısı 11,5 milyonu geçti.

Türkiye'de 4 evden biri konut sigortası sahibi!

Türkiye genelinde DASK zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 59 oldu. Yeni ülke genelinde 4 konuttan sadece biri DASK dışındaki ihtiyari konut sigortalı.

O ildeki konut fiyatları 5-6 milyon TL’den 1 milyon TL’ye kadar düştü!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi'nde 6 Şubat deprem felaketinin ardından konut satışları resmen dibe vurdu. Deprem öncesi 5-6 milyon TL’ye satılan daireler şimdilerde 1 milyon TL’ye alıcı bulamaz hale geldi.

Son dakika! Bitlis’te 3.5 şiddetinde deprem!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Bitlis’te 3.5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Saat 04.53’te yaşanan deprem, yerin 5 km derinliğinde oldu.

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

Deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? 5 Nisan 2023 deprem listesi!

Deprem mi oldu? Bugün nerede, ne zaman deprem oldu? İşte 5 Nisan 2023 güncel deprem listesi!

Deprem bir kez daha acı gerçeği yüzümüze vurdu! 10 ilde konutların yüzde 44'ü deprem sigortalı

Deprem kuşağında olan ülkemizde sağlam binalar kadar deprem sigortası da önemli. Depremin vurduğu 10 ilimizde bulunan 2 milyon 173 bin konutun 963 bini DASK yani deprem sigortalı durumda. 1 milyon 212 bin konutun sigortası ise bulunmuyor.

Büyük deprem! Son 5 gün! Saat verildi, ayrıntılar açıklandı! 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 12 Kasım saat 18.57'de ülke genelinde gerçekleştirilecek olan, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı ile ilgili konuştu. İşte o tatbikatın ayrıntıları...

İstanbullulara deprem şoku! Acilen seferberlik başlatılmalı!

İstanbul'da binlerce can kaybına ve milyarlarca dolar ekonomik zarara yol açan depremin ardından 23 yıl geçmesine rağmen deprem sigortalı konut sayısı istenilen seviyelere ulaşamadı. 1,6 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor. İşte uzman isimlerin dikkat çeken uyarıları...

Türkiye'deki konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı!

Türkiye'de DASK'ın kurulduğu Eylül 2000'den bu yana meydana gelen depremler sonrasında hasar sahiplerine 1 milyar 128 milyon lira ödeme yapıldı. Deprem ülkesi olan Türkiye'de konutların yüzde 59.80'i deprem sigortalı.

Her 2 konuttan 1'i deprem sigortalı!

DASK Genel Koordinatörü Erdal Turgut, 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümüne ilişkin açıklama yaptı. Türkiye'de konutların yüzde 58’nin sigortalandığını aktaran Turgut, zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 10 milyonu geçtiğini belirtti.

20 yaş üstü konutların yüzde kaçı deprem sigortalı?

Mega kent İstanbul’da 2000 ve öncesinde inşa edilen binaların yalnızca yüzde 30’luk kısmında deprem sigortası bulunuyor...

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısı 10 milyonu geçti!

Zorunlu deprem sigortalı konut sayısının son bir yılda yüzde 5,3 artış gösterdiğini dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Yaşayan poliçe sayısı 10 milyon 17 bine, sigortalılık oranı ise yüzde 56,7 ye ulaştı" şeklinde konuştu.

deprem sigortalı 5 bin konut Haberi

deprem sigortalı 5 bin konut

18 Ağustos 2012’de yürürlüğe giren Afet Sigortaları Kanunu’nun getirdiği destekleyici düzenlemelerle ulaşılan bu sayının ardından DASK’ın hedefi, zorunlu deprem sigortalı konutların sayısını 2017’de 10 milyona çıkarmak.


Afet Sigortaları Kanunu ile birlikte konut kredileri ve tapu işlemlerinin yanı sıra elektrik ve su aboneliği işlemlerinde de zorunlu deprem sigortası poliçesi aranmasının bu artışa büyük katkıda bulunduğunu belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı şunları ifade etti:


“Amacımız, sigortalılık bilincini geliştirip kapsamdaki tüm konutları deprem sigortası güvencesine kavuşturmak. Ülke genelinde 5 milyon sigortalı konut sayısına ulaşmayı bu anlamda çok önemli bir adım olarak görüyoruz. Yeni Afet Sigortaları Kanunu sigorta artışına önemli bir ivme kazandırdı. Bu artışa gün geçtikçe daha da ivme kazandırmayı

ve 12 yılda ulaştığımız bu sayıyı 5 yıl içinde ikiye katlamayı hedefliyoruz.”


Yazıcı, DASK’ın...