08 / 05 / 2024

deprem sigortası başvuruları

deprem sigortası başvuruları

Meydana gelebilecek depremlerin vereceği maddi zararların teminatı için yapılara DASK sigortasının yapılması gerekiyor. Peki, deprem sigortası için gereken belgeler neler? Deprem sigortasını nerede yaptırabilirim?

Deprem konutu başvurusu yapmak istenler dikkat! Başvurular bugün sona eriyor!

6 Şubat depremlerinde ev ve iş yerleri yıkılan depremzedelere devlet yardımından yararlanmak için tanınan ek süre için başvurular bugün sona eriyor. 

Deprem dayanıklılık testi başvuruları günde 300'den haftada 10'a düştü!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem felaketinden sonra büyük bir artış gösteren deprem dayanıklılık testi başvurularında büyük düşüş yaşandı. 

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat'ta yapılacak! Yeni evlenecek gençler şimdi detaylara bakın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilk kez deprem bölgesinde uygulanacak Aile ve Gençlik Fonu başvurularının 15 Şubat'ta alınacağını açıkladı. İşte o kredi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Deprem sigortasında sil baştan düzenleme: Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı!

Deprem sigortasının şartları sil baştan değişti. Fiyat ve teminatlar artarken, yeni düzenleme 1 Ağustos itibariyle uygulamaya alındı.

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! 

Afetzede deprem konutları hak sahipliği başvuruları ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen ayrıntılar...

İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Olası İstanbul depremine karşı oturdukları binanın durumunu öğrenmek isteyenler; İBB tarafından yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na yöneldi. İstanbul'da deprem paniği artıyor! Depreme Yenilme Mobil Uygulaması'na başvurular 15 kat arttı! 3 dakikada...

Deprem sonrası süreç hızlandı! Kentsel dönüşüm için başvurular fırladı

Ümraniye Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, depremden sonra kentsel dönüşüm başvurularının yüzde 350 arttığını açıkladı. İşte tüm detaylar...

Deprem kredisi başvurusu nasıl yapılır? Deprem kredisi nedir? Deprem kredisi veren bankalar hangileridir?

Deprem kredisi başvuruları gündemde yer alıyor. Deprem kredisi başvuruları belli oldu. İşte detaylar!

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Deprem Vakfı Başkanı da isyan etti: Betona su katan müteahhide bir daha ihale verilmesin!

Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik’e göre yıkıcı depremin yarattığı ağır tablonun nedeni şartnameye uygun iş yapılmaması. Bunun için de yanlış uygulama sigortası teminatıyla betona su katan müteahhide ihale verilmemesi gerekiyor.

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

deprem sigortası başvuruları Haberi

deprem sigortası başvuruları

Deprem sigortasını nerede yaptırabilirim?


Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Bu sigorta, teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olarak belirleniyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor.


DASK, olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortası için gerekli belgelerin temin edilmesi ve sigorta priminin ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası için gereken belgeler neler?


DASK için gereken belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik...