14 / 05 / 2024

deprem sigortası şart mı

deprem sigortası şart mı

Başta, büyük İstanbul depremi olmak üzere vatandaşları maruz kalacakları deprem riskine karşı korumayı amaçlayan DASK, bugüne kadar her üç evden birini depreme karşı sigortalanmasını sağladı.

Zorunlu deprem sigortasında azami teminat tutarı 2 katına çıkarıldı!

Zorunlu Deprem Sigortası azami teminat tutarı artırıldı. Bugünkü 32413 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla azami teminat tutarı 640 bin TL'den, 1 milyon 272 bin TL'ye yükseltildi.

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Hangi ilde deprem sigortası oranı yetersiz?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Ersoy Kocamanoğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından deprem sigortasında yalnızca yüzde 5 artış olduğunu belirtti.  

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

Deprem sigortasına talep patladı!

İstanbul’ da 26 Eylül’de Silivri açıklarında yaşanan 5.8’lik depremden sonra vatandaşların deprem sigortasına olan talebi artış gösterdi. Bir hafta gibi bir sürede poliçe satışında yüzde 70’e yakın yükselme yaşanırken, 350 bin ev sahibi de DASK yaptırdı…

Zorunlu deprem sigortası tarifesinde değişiklik!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Asgari prim tutarları artırıldı...

24 ilde zorunlu deprem sigortası seferberliği başlıyor!

DASK, deprem bilincini güçlendirmek ve zorunlu deprem sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla başlattığı “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının bu yıl altıncısını düzenliyor...

Zorunlu Deprem Sigortası seferberliği başlıyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye'de deprem bilincini güçlendirmek ve Zorunlu Deprem Sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla 2019 yılında “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının altıncısını düzenliyor...

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016!

Deprem sigortası, konutlar için yapılması zorunlu olan sigorta oluyor. Peki, zorunlu deprem sigortası fiyatları 2016 ne kadar?

Deprem sigortası için gerekli belgeler!

Deprem sigortası olan DASK mesken ve işyerleri için yaptırılması kanunen zorunlu olan bir sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Peki, deprem sigortası nasıl yaptırılır? Deprem sigortası için gerekli belgeler nelerdir?

Deprem sigortası ne kadar 2016?

Deprem sigortası olan DASK için ödenmesi gereken bedel, taşınmazın türüne ve büyüklüğüne göre hesaplanıyor. Peki, deprem sigortası ne kadar 2016? İşte deprem sigortası fiyatları 2016..

deprem sigortası şart mı Haberi

deprem sigortası şart mı

Yıllar itibariyle deprem sigortası özelinde sigortalılık bilincinde nasıl bir yol kat edildi? 

Marmara depremi, ülkemizde deprem algısı açısından gerçek anlamda bir dönüm noktası oldu. Bu durum deprem sigortası açısından da aynı. 1999 yılında 500 bin düzeyinde deprem teminatlı konut varken bu rakam bugün 6,5 milyona ulaştı. İllere ve bölgelere göre değişildik göstermekle birlikte, ortalama olarak her üç evden birisinde zorunlu deprem sigortası var. Sağlanan bu gelişme oldukça önemli ancak yeterli değil. Bu rakamı 2017 sonuna kadar 10 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Nihai hedefimizse bütün konutlann zorunlu deprem sigortasının olması. 

Marmara Bölgesi yüzde 46 ile en yüksek sigortalılık oranına sahip bölgemiz, Güney Doğu Anadolu Bölgesi ise yüzde 24 ile en düşük ortalamaya sahip bölgemiz. İllere bakdığımızda ise 4 ilimizde sigortalılık oranı yüzde ellinin...