09 / 05 / 2024

deprem sigortasının avantajları

deprem sigortasının avantajları

Bütün yapılarda yaptırılması gereken Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Deprem sigortasında sil baştan düzenleme: Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı!

Deprem sigortasının şartları sil baştan değişti. Fiyat ve teminatlar artarken, yeni düzenleme 1 Ağustos itibariyle uygulamaya alındı.

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Zorunlu Deprem Sigortası'nın teminatlarında 2022 senesinden geçerli olmak suretiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre; ödenecek azami teminat 320 bin TL olacak. 

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

İzmir deprem konutlarının inşası 1 ay içinde başlayacak!

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir depremine ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Devletimiz, bütün kurum ve kuruluşlarıyla oradaydı, hiçbir eksiklik hissedilmedi. Bir ay içinde de deprem konutlarının yapımına başlanacak." diye konuştu.

Türkiye’de her iki konuttan birinin deprem sigortası yok!

Türkiye, topraklarının yüzde 98’i aktif ve farklı deprem bölgesinde yer alıyor. Deprem sigortası ile depreme karşı tedbir alınabiliyor. Fakat, Türkiye’de her iki konuttan birinin deprem sigortası yok...

İzmir sallandı! Deprem sigortasına talep yüzde 37 arttı!

İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki yıkımın ardından vatandaş yeniden deprem sigortasını hatırladı. DASK verilerine göre, Türkiye genelinde günlük poliçe üretimi yüzde 37 artarken, İzmir'deki artış ise yüzde 169'u buldu.

İzmir'de deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlanacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Erdoğan, İzmir'de deprem konutlarının inşasına 1 ay içinde başlanacağını açıkladı. Erdoğan, İzmir'de çeşitli derecelerde hasarlı ve yıkılmış 530'a yakın binanın olduğunu söyledi.

Malatya deprem konutlarının birinci etabı Ekim sonunda tamamlanacak!

Rönesans Holding'in Proje Müdürü Toygun Keskin, Malatya'da Gelincik Tepesi'nde inşa edilen deprem konutlarının ilk etabının Ekim sonunda tamamlanacağını açıkladı. 

deprem sigortasının avantajları Haberi

deprem sigortasının avantajları

Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir?

Yapılar üzerinde yaptırılması gereken Zorunlu Deprem Sigortası DASK'ın yaptırılmasının birçok avantajı bulunuyor. DASK sigortası olası bir depremden sonra yaşanacak maddi zararların teminatını oluşturma amacını güdüyor. Peki Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları içinde, deprem sonrasında yaşanacak ve teminat kapsamında bulunan hasarların tespit edilmesi ve bu hasarın giderilmesi için karşılığında nakit para veriliyor.


Öyle ki, DASK sigortası ile aslında siz kendi konutunuzun depremden sonra meydana gelebilecek zararları için teminat biriktirmiş oluyorsunuz. Oluşturulan sistem sayesinde ödediğiniz primler doğrultusunda konutunuzun gördüğü zarar doğrultusunda nakit para alıyorsunuz.


Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajlarından faydalanabilmek için, DASK poliçesine dahil olmanız gerekiyor. Bunun için ise size en yakın bir sigorta acentasına gereken belgeler ile gitmeniz yeterli oluyor.


Zorunlu...