04 / 05 / 2024

Deprem toplanma alanlarının yerine rezidans mı yapılıyor

Deprem toplanma alanlarının yerine rezidans mı yapılıyor

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, istanbul'da imara açıları "afet toplanma alanları" ile ilgili olarak, Başbakanın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı na bir soru önergesi verdi.

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

Evinize en yakın deprem toplanma alanını tek tıkla öğrenin!

Türkiye genelindeki deprem bölgeleri AFAD tarafından tespit edilerek e-devlet'te yayınlandı. İşte, 81 il için deprem toplanma alanı sorgulama ekranı...

İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'ı deprem bölgesinde!

TÜSİAD, TÜRKONFED ve SEDEFED'in iş birliğinde hazırlanan rapor, İstanbul'daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60'nın deprem bölgesinde bulunduğunu, ekonomik zararın 25 ila 300 milyar doları ulaşabileceğini ortaya koydu.

Bakırköy Belediyesi deprem toplanma alanlarını satışa çıkardı!

İstanbul Bakırköy Belediyesi, üyelerin kararları doğrultusunda Koru Florya’nın yanında alan yer alan deprem toplanma alanlarının satışı için karar aldı.

Her binaya toplanma alanları afişi asılacak!

Deprem konusunun hafife alınmadan değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, her binaya toplanma alanları afişi asılacağını söyledi.

Toplanma alanları AVM ve gökdelen oldu!

İstanbul’da olası Marmara depremine yönelik en çok tartışılan konuların başında, deprem toplanma alanları geliyor. Peki İstanbul'un toplanma alanları ne durumda?

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

Hasan Bacıoğlu'ndan İBB'ye deprem toplanma alanı eleştirisi! 

AK Parti Meclis üyesi Hasan Bacıoğlu, İBB'nin Büyükçekmece'de bulunan deprem toplanma alanlarını imara açması hakkında eleştiride bulundu. 

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı mecliste!

Deprem toplanma alanları ve riskli binaların illere göre dağılımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deprem toplanma alanlarına ne oldu? 

Elazığ Sivrice'de 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem, olası büyük depremin beklendiği İstanbul’daki deprem toplanma alanlarının durumunu gündeme getirdi...

Gürsel Tekin: Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın!

Meclis'te düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Deprem vergileri ve toplanma alanları araştırılsın" dedi.

Ekrem İmamoğlu: 2 büyük deprem toplanma alanını hizmete açacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "2 büyük deprem toplanma alanını hizmete açacağız" dedi.

Bursa Osmangazi'nin deprem toplanma alanları belirlendi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, ilçe sınırlarında toplam 238 deprem toplanma alanı belirledi.

Deprem toplanma alanlarının yerine rezidans mı yapılıyor Haberi

Deprem toplanma alanlarının yerine rezidans mı yapılıyor

Önergede toplanma alanlarına neden AVM ve rezidans yapıldığı soruldu İstanbul'un her ilçesinde neredeyse yan yana açılan AVM'lerin birçoğunun arazisi aslında 1999 depreminde toplanma alanı olarak belirlenen yerler 


Türkiye yüz ölçümünün yüzde 42 si birinci derece deprem bölgesinde. Başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerin çoğu büyük deprem riski tehdidi altında. 1999 yılında yaşanan ve binlerce kişinin hayalını kaybettiği Gölcük depreminden sonra bazı tedbirler hayata geçirildi. Bunların başında da deprem toplanma bölgeleri geliyordu. Ancak o alanlar sessiz sedasız imara acildi. Konuyu gündeme getiren CHP'lı Yarkadaş. 19 Ağustos depremi sonrası toplanma alanı olarak ilan edilen alanların 300'e yakının imara açıldığını iddia ederek, bu kadar toplanma alam hangi yetkiyle imara açılmıştır bunları öğrenmek istiyoruz" dedi. 


Yüzde 84'ün barınacak yeri yok 

Olası bir afet ya da deprem...