28 / 07 / 2024

deprem uyarıları

deprem uyarıları

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan Gila Benmayor bugünkü yazısında depremin uyarılarında bulundu. Benmayor Kadıköy'ün deprem riski taşıdığını söyledi.

Muammer Tün'den korkutan deprem uyarısı!

Yrd. Doç. Dr. Muammer Tün, Eskişehir’de olası büyük depremlere karşı bir an önce tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, "İl Deprem Master Planı’nın hazırlanmasına yönelik çalışmalar yetkililer tarafından acilen başlatılmalıdır" dedi.

Marmara için 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı: Kandilli tarih verdi ve en riskli yerleri bir bir sıraladı!

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın 65 yaşında hayatını kaybetmesi sonrasında Marmara uyarısı yeniden gündeme geldi. İşte Kalafat'ın o açıklamaları...

O şehir için yeni deprem uyarısı: 4 tarafı faylarla çevrili, ciddi deprem tehlikesi altında!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Malatya için deprem uyarısı yaptı. Bektaş Malatya'nın 4 tarafının faylarla çevrili olduğunu belirterek, ciddi deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok konuşulacak deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ercan, tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı.

İstanbul'un deprem haritası güncellendi! İstanbul'un en riskli bölgeleri nereler?

Yaşanan depremlerin ardından bağımsız olarak yıkılan binalar İstanbulluları korkutuyor. Yapılan açıklamalarda, uzmanların Marmara hakkındaki büyük deprem uyarıları sonrası en riskli ilçelerin haritaları güncellendiği belirtildi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu kez de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı!

Bingöl Karlıova’da meydana gelen 4 büyüklüğünde depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Prof. Dr. Ercan şimdi de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da depremle ilgili açıklama geldi. İşte  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ayrıca katıldığı bir programda 4 şehir için deprem uyarısı yaptı.

6 Şubat depremlerini bilmişti! Ünlü deprem kahininden Türkiye için yeni uyarı geldi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerini 3 gün önceden haber veren Hoogerbeets'in şirketi Solar System Geometry Survey (SSGEOS) sosyal medya hesabından uluslararası deprem uyarısı yayımladı.

Yer bilimleri uzmanından Bingöl ve çevresine deprem uyarısı: 6'dan büyük olabilir!

Dün Bingöl'de yaşanan depremin ardından Yer Bilimleri Uzmanından Bingöl ve çevresine deprem uyarısı geldi. İşte o açıklama...  

Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı geldi: Deprem üreten birden fazla fay var!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Merzifon için deprem uyarısı yaparak, deprem üreten birden fazla fay olduğunu söyledi.

Japon deprem uzmanı 3 il için deprem uyarısı yaptı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki depremler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak yeni uyarılarda bulundu. Türkiye’deki depremlerin birbirini takip ettiğini kaydeden Moriwaki, "Türkiye’nin depremi doğudan batıya domino taşı gibi gidiyor" yorumunu yaptı. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o kente 7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Batıya yerleşmeli! 

Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,  Balıkesir'e 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu ve "Batıya yerleşmeli" dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o il için 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de 2020 yılında yaşanan depremi anımsatarak, 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Ercan'ın açıklamaları...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan bu il için 6.8'lik deprem uyarısı!

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından bu kez de Afyonkarahisar içim 6.8'lik bir deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

deprem uyarıları Haberi

deprem uyarıları

Dün yine sancılı bir Türkiye'ye uyandık. Van ardından Elazığ saldırıları, darbe girişimiyle ilgili tutuklamalar derken, 17 Ağustos’un yıldönümü nedeniyle İstanbul ile ilgili deprem uyarıları.


17 bin 480 kişinin hayatına mal olan depremin 17. yıldönümünde İstanbul’u bekleyen büyük tehlikeye hazır olmadığımızı bir

kez daha okuduk.


Twitter’da izlediğim İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu bir deve fotoğrafı paylaşmış.


Fotoğrafın altına şunları yazmış:

“Her yıl deprem için uzun uzun yazdım, adımı Mike bile yaptım ama anlatamadım. Bu yılki basın bildirim bu”. 


Basın bildirisi niyetiyle deve fotoğrafı koymasının nedeni, depreme ancak “devenin kulağı” kadar hazır olmamız.


Peki Kadıoğlu adını neden Mike yapmış?

Bıkmadan, usanmadan deprem uyarısı yapmasına rağmen özellikle devlet yetkililerinden hiçbir tepki almayınca Prof. Mike Judgeson diye yabancı birini uydurup riskleri onun ağzından yazmış....