05 / 05 / 2024

depremde bina nasıl hasar görmez

depremde bina nasıl hasar görmez

Deprem Haftası'nda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Zekai Celep, "2018 Deprem Yönetmeliği, pek çok ülkenin yönetmeliğinden daha kapsamlı. Ancak yönetmeliğin tam olması tek başına yetmiyor. Kuralların uygulanması da gerekiyor" dedi.

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

TOKİ'nin 188 bin konutu depremde yıkılmadı! TOKİ Başkanı binaların nasıl yapıldığını açıkladı!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremde 1 ay geride kaldı. Bölgede TOKİ konutlarının ayakta kalması oldukça dikkat çekti. Peki deprem bölgesindeki TOKİ konutları nasıl sağlam kaldı? TOKİ Başkanı Ömer Bulut tek tek anlattı...

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

depremde bina nasıl hasar görmez Haberi

depremde bina nasıl hasar görmez

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün Deprem Haftası sebebiyle gerçekleştirdiği  "Binalarda Deprem Etkisi" konferansına, Türkiye'deki deprem yönetmeliklerinin hazırlayıcı kurullarında bulunmuş bir isim olan Prof. Dr. Zekai Celep konuk oldu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zekai Celep, deprem yönetmeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"KURALLARIN PROJEYE YANSIMASI VE UYGULAMAYA GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR"

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zekai Celep, son deprem yönetmeliği ile ilgili bilgi aktararak, "2018 Deprem Yönetmeliği, pek çok ülkenin yönetmeliğinden daha ileri birtakım kavramlara sahip kapsamlı bir yönetmeliktir. Ancak yönetmeliğin tam olması tek başına yetmiyor. Çünkü zincirin halkalarından sadece biri yönetmeliktir. Kuralların projeye yansıması ve uygulamaya geçirilmesi ise...