28 / 04 / 2024

depremden korunmak için ne yapmalı

depremden korunmak için ne yapmalı

Devlet görevini tam ve eksiksiz olarak yerine getirmek, yapımcılar ise kaliteli ve uluslararası standartlarda yapılar inşaat etmek mecburiyetindedir. Vatandaşın görevi ise satın alacağı mülkü çok iyi araştırmaktır.

Cafer Kara: Deprem sırasında binalar kaçılacak yer değil, sığınılacak yer olmalı!

Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara, "17 Ağustos'taki aynı acıları tekrar yaşamamak için binalar, deprem anında kaçılacak değil, içine güvenle sığınılacak yerler olmalı" diye konuştu.

Ahmet Ağırman: Depreme karşı önce sağlam beton!

İSTON Genel Müdürü Ahmet Ağırman Depremler, her yıl dünyanın pek çok noktasında can ve mal kaybına neden oluyor. Depremden korunmanın yollarından biri de sağlam betondur" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Depremden kurtulmak için asgari ücret 65 bin lira olmalı"

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ depreminin 4. yıl dönümünü nedeni ile düzenlenen panelde "Şu anda bir Türk bireyinin depremden korunabilmesi için bireysel olarak asgari ücretin en az 65 bin liradan aşağı olmaması gerekiyor." dedi. 

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutları teslim için gün sayıyor!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden etkilenen şehirler arasında yer alan Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yapımı devam eden ya da tamamlanan afet konutları, FPV dronla görüntülendi. Söz konusu konutlar teslim için gün sayıyor.

Depremin merkez üssü Pazarcık'taki afet konutlarının teslimleri için geri sayım başladı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki iki depremden birincisinin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen kalıcı konutların teslimleri için geri sayım başladı...

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Depremden etkilenen 4 ilde Toplum Yararına Program için 29 bin 280 kişilik ek kontenjan!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketlerinin yaralarını sarmak için Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya Toplum Yararına Program kapsamında 29 bin 280 kişilik kontenjan tahsis edildiğini açıkladı. 

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Depremzedeler kira yardımı için nasıl başvuracak?

Depremden etkilenen 11 ilde vatandaşlara ödenen kira yardımı için izlenecek adımlar netleşti. Peki kimler deprem kira yardımına başvurabilir? Ne kadar kira yardımı ödenecek?

Prefabrik evde sürekli yaşanır mı? Prefabrik evler neden ucuz? Prefabrik ev için izin gerekir mi?

Prefabrik evler, son dönemde ilgi yoğun. Yaşanan depremden sonra prefabrik yapıların özellikleri vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. Yardım için bu yapılara yönelenler de var, kendisi için prefabrik ev yaptırmak isteyen de. İşte detaylar!

 Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

Depremden etkilenen 10 ilde önemli bir işgücüne sahip olan afet bölgesinin ekonomik anlamda nasıl ayağa kaldırılacağı ilgili çevrelerce tartışılıyor.  Ege ihracatçılarının buluşmasında, nitelikli işgücünün bölgede kalmasını teşvik için önemli bir çağrı geldi. İşte detaylar…

Deprem bölgesi için 4 milyon ton demire ihtiyaç var! 1 ton demir fiyatları ne kadar? 16 Şubat 2023 demir fiyat listesi

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde yeniden inşa edilecek konutlar için yaklaşık 4 milyon ton inşaat demirine ihtiyaç olduğunu söyledi. Peki 1 ton demir fiyatı ne kadar? 16 Şubat 2023 demir fiyat listesi.

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

Depremden etkilenen 10 il için peş peşe açıklandı! Kira yardımı ve destek ödemesi başvuruları... Hemen e-Devlet'e bakın!

Depremden etkilenen 10 şehirdeki iş dünyası depremzedeler için seferber oldu!

Bölgedeki fabrikaların büyük kısmı faaliyetlerini 1 hafta erteledi. Fabrikalar bölge halkına yardım için konaklama, aşevi ve depo olarak kullanıma açıldı. İş dünyası tüm imkanlarını depremzedelerin hizmetine sundu.

AFAD depremden etkilenen bölgelere bağış için resmi IBAN numaralarını paylaştı! 20 TL ile bağışta bulunun!

Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için seferberlik başladı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremden etkilenen iller için yürütülen çalışmalara destek vermek isteyenler SMS ile yardım yapabiliyor.

depremden korunmak için ne yapmalı Haberi

depremden korunmak için ne yapmalı

Genç Cumhuriyetimizin son 76 yılında ülkemizde yaşanan depremlerde


1939 / Erzincan 32 bin 968 

1942 / Tokat Niksar 3 bin 

1943/Ladik5 bin 1944 / Bolu Gerede 3 bin 959 

1966 / Muş Varto 2 bin 396 

1970 / Kütahya Gediz bin 86 

1971 / Bingöl 878

1975/ Diyarbakır Lice 2 bin 385

1976/ Van Muradiye 3 bin 840 

1983 / Erzurum - Kars bin 155

1992 / Erzurum 653 

1999/Gölcük 17 bin 480 

1999/Düzce 845 

2011 / Van 601



kişi hayatını kaybetmiş, on binlercesi ise yaralanmıştır. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim, bugün yapmamız gereken şey, geçmişten ders çıkararak yolumuza devam etmektir. Elbette depremi önleme imkanımız yoktur. Ancak tedbir alarak can ve mal güvenliğimize gelebilecek hasarı en aza indirebiliriz. Burada en büyük görev kontrol mekanizmasının başı olarak devlete düşmektedir. Devlet görevini tam ve...