05 / 05 / 2024

depreme dayanaksız bina stoku

depreme dayanaksız bina stoku

Başta İstanbul olmak üzere fay hattı üzerinde veya çevresinde yer alan binlerce depreme dayanaksız bina stoku var. Bunun nasıl bir felakete yol açacağı da biliniyor. Bunun için tıpkı sağlıkta olduğu gibi depremi önleyici tedbirleri almak gerekiyor...

1937'de binalar için yeni talimatname hazırlanmış! Asansörsüz bina kalmayacakmış...

1937 yılında yeni yapılan apartmanların çift merdiven ve asansör bulunmasına dair zorunluluk getirilmiş.

Ev alamayan arsaya hücum ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış, konut kredilerindeki faiz oranı ve depreme dayanıklı bina arayışı vatandaşın yatırım tercihini değiştirdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Her 100 kişiden 90’ı güçsüz bina ile karşı karşıya! 

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan, 17 Ağustos’un yıl dönümünde binalardaki su yalıtımıyla ilgili verileri paylaştı.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Dünya Bankası açıkladı! Depreme dayanıklı bina maliyeti ne kadar?

Türkiye'nin yapı stoğunun yenilenmemiş olması önüne geçilemez sorunlara sebep olduğu ortaya çıktı. Dünya Bankası'na göre  Türkiye'de evleri emniyetli duruma sokmanın bedeli 465 milyar dolar yani yaklaşık 8,7 trilyon TL.

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması başvuruları başladı.

Depreme dayanıksız raporu alınmadan bina yıkılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde depreme dayanıksız olduğu belirlenmeyen binalarda yıkım yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı.

İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız. Çok ağır ve ağır hasar alacağı öngörülen bina sayısı 83 bine çıktı" dedi. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yapı stokunu değerlendirdi.

Depreme dayanıksız Iğdır Tuzluca Devlet Hastanesi tahliye edilmedi!

Iğdır Tuzluca Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktı. Ancak bina henüz tahliye edilmedi.

depreme dayanaksız bina stoku Haberi

depreme dayanaksız bina stoku

Sabah'tan Mahmut Övür bugün köşesinde "İki deprem iki fotorğaf" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

Birkaç gündür gözümüz kulağımız Elazığ-Malatya hattında yaşanan depremde.

Televizyonlara düşen son dakika haberinden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu aradım. Başkan Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçtiklerini, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte hemen Elazığ'a gideceklerini, bütün kurumları da harekete geçirdiklerini söyledi. Ardından Başkan Erdoğan ve diğer bakanlar da deprem bölgesine gitti.

Başta AFAD ve Kızılay olmak üzere onlarca yardım kuruluşu, sivil toplum örgütü, yerel yönetimler de harekete geçmişti.

Bu tabloyu gördüğüm an, 21 yıl önceyi düşündüm. 17 Ağustos 1999 İstanbul'u da sarsan o büyük depremin yaşandığı geceyi... Müthiş sarsıntıdan sonra dışarı çıkmış ve hızla atv Haber'e ulaşmıştım. Ancak ortada depremin merkez üssüne...