23 / 07 / 2024

Depremin izleri kentsel dönüşümle siliniyor

Depremin izleri kentsel dönüşümle siliniyor

17 Ağustos depreminin yaşandığı bölgede, 22 bin 817 yapının riskli olduğu tespit edildi. Riskli yapılardan 3 bin 335’i dönüşüm kapsamında yıkıldı ve 41 bin 403 yeni konut inşa edildi...

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar: Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceği ve acilen bitirilmeli!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu belirterek, kentsel dönüşümdeki yetersizliklere dikkat çekti. Bayraktar Kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğidir ve acilen bitirilmelidir'' dedi.

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün: ‘Kentsel dönüşümün önü açılsın’

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün, kentsel dönüşüm kanuna ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul depreminde büyük bir felaket yaşamamak ve depremin çevre kentlere etkisinin daha fazla büyümemesi açısından zaman kaybetmeden kentsel dönüşümün önünün açılması lazım” dedi.

Mustafa Gültak'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Mersin Belediye Başkan Mustafa Gültak, Kıbrıs açıklarında meydana gelen depremin Mersin'nin farklı bölgelerinde de hissedilmesinin ardından kentte kentsel dönüşüm seferberliği başlamalı diye çağrıda bulundu.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor?

İzmir'de geçtiğimiz yıl meydana gelen depremin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verildi. Peki İzmir'deki kentsel dönüşüm modeli nasıl işliyor? İşte İzmir'in kentsel dönüşümü...

Depreme yönelik en önemli adım kentsel dönüşüm!

Depreme yönelik yapılan çalışmaları anlatan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, depremin anahtarının kentsel dönüşüm olduğunu dile getirdi. 

Van Başkale ve Saray'da yıkımın izleri 1 yılda silindi!

İran'da geçen yıl 23 Şubat tarihinde yaşanan depremin en çok hissedildiği Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yaşanan yıkımın izleri 1 senede silindi.

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Hasan Sözbilir: Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli! 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin diğer fayları tetiklediğini bu nedenle kent genelinde kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini açıkladı. 

Didim’de ilk kentsel dönüşüm için kazma vuruldu!

Ekim ayında İzmir’de yaşanan depremin etkisinin Didim’de de hissedilmesinden sonra ilçede 30 yılı aşan binalarda yaşayan hak sahipleri kentsel dönüşüm için kolları sıvadı.

İzmir Bayraklı'da 3 kentsel dönüşüm ofisi açıldı!

30 Ekim’de meydana gelen depremin ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Bayraklı Belediyesi, 3 farklı yerde kentsel dönüşüm iletişim ofisi açtı. 

Van, 2011 depreminden sonra yeniden inşa edildi!

Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde 604 kişinin ölümüne, binlerce binanın ağır hasar görmesine yol açan 7,2 büyüklüğündeki depremden sonnra hayata geçirilen yatırımlar ve yapılan hizmetlerle depremin izleri kısa sürede silindi

Depremin ilacı kentsel dönüşüm!

Dünya Konut Günü kapsamında açıklamalar yapan Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, güvenilir yapılar için kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Depremin izleri kentsel dönüşümle siliniyor Haberi

Depremin izleri kentsel dönüşümle siliniyor

17 Ağustos depreminin yaşandığı bölgede, 22 bin 817 yapının riskli olduğu tespit edildi. Riskli yapılardan 3 bin 335’i dönüşüm kapsamında yıkıldı ve 41 bin 403 yeni konut inşa edildi.



17 bin 840 kişinin öldüğü, 43 bin 953 kişinin yaralandığı, 285 bin konut ile 40 binden fazla iş yerinin hasara uğradığı Marmara Depremi’nin üzerinden 15 yıl geçti.


Başta Gölcük olmak üzere neredeyse tüm Marmara Bölgesi depremin yıkıcı etkisini yaşadı ve ülke ekonomisi yüzde 6 oranında küçüldü.


Depremin korkutucu etkisi ile birçok kişide psikolojik rahatsızlık baş gösterdi.


Yollar, köprüler yıkıldı, demiryolları hasar gördü. Deprem sonrasında çıkan gazların yanması ile orman alanlarında ciddi yangınlar ortaya çıktı. Fay kırıkların olduğu yerlerde bulunan ağaçlar dahi kurudu.


Depreme hazırlıklı olmak için Türkiye’deki yapı stokunun elden geçirilmesi gerektiği ortaya çıktı. Bu...