05 / 05 / 2024

depremlerin konuta etkisi

depremlerin konuta etkisi

Cem Çelik konut alımında tüketicinin eğitim düzeyi arttıkça, beklentilerinin de farklılaştığı, yüksek eğitimli kişilerin özellikle büyük depremler sonrası öncelikli konusunun binaların deprem güvenliği olduğu bildirdi.

TOKİ 100 bin ucuz konuta bir haftada 469 bin talep!

TOKİ tarafından 81 ilde dar gelirli vatandaşlar için başlatılan  100 bin sosyal konut için talep yağdı. Kampanyaya 1 haftada 5 kat talep geldi. 16 Aralık’tan bu yana ucuz konuta talep 469 bini buldu...

Ahşabın sürdürülebilir mimari üzerindeki etkisi!

The Circle, İsveç Enstitüsü, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve In-Between Tasarım Platformu işbirliğiyle, kentsel sorunları Türkiye ve İsveç arasında diyalog oluşturulup konuşan Equal Spaces / Kentsel Araştırmalar etkinlik serisi, ahşabın sürdürülebilir mimari üzerinde bulunan etkisi konuşuldu.

Faiz indirimlerinin ilk etkisi konut satışlarına yansıdı!

Merkez Bankası’nın ardından bankaların da faiz indirmesi kredi talebini canlandırdı ve faiz indirimlerinin ilk etkisi, konut satış istatistiklerine yansıdı... 

Didim Su Ürünleri OSB'nin turizme etkisi mecliste!

Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nin bölgedeki kültür varlıkları ve turizme etkisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mevduattaki paralar konuta çevriliyor!

Konut sektörü kriz döneminden çıkaracak yeniden yatırım aracı oldu. Vatandaşlar mevduattaki paralarını konuta çevirmeye başladı.

Vatandaş mevduattaki parasını konuta çevirmeye başladı!

Düşen kredi faizleri konut satışlarına anında yansıdı. Coldwell Banker ACCE Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, konut kredi faizlerinin düşmesiyle konuta artan talebin çok yoğun olduğunu söyledi.

Konuta dönüş başladı!

Haziran ayında her iki markalı konuttan biri peşin satıldı. Peşin satışlarda yabancıların payı büyük, Ancak faizlerde başlayan düşüş trendiyle, parasını mevduatta ya da dövizde tutanların yeniden konuta yönelmeye başladığı da ifade ediliyor.

Bankaya değil konuta yatırım zamanı!

İzmirli inşaat sektörü temsilcileri, yaz ayları sonunda konut fiyatlarının artacağını söylerken, “Şimdi bankaya değil konuta yatırım yapın” yorumunda bulundu.

İzmir'deki Şato Restoran konuta dönüştürülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Varyant'taki Büyükşehir'e ait Şato Restoranı konuta dönüştürme kararı aldı.

Konuta yüksek faiz etkisi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, konut satışları 2019 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18.1 düşerek 84 bin 403 oldu.

5 soruda yabancıların taşınmaz alım-satımında değerleme şartı ve vergiye etkisi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Yabancıların Taşınmaz Ediniminde Değerleme Raporu ve Vergiye Etkisi 5 madde de cevapladı...

5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için,5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi inceledi. İşte 5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi...

Kentsel dönüşümün eğitim üzerindeki etkisi!

Kentsel dönüşüm ve inşa edilen toplu konut sitelerinin eğitim üzerindeki etkisi değerlendirildi. Yapılan incelemeler sonucunda Kadıköy’deki özel okul sayısının arttığı belirlendi.

depremlerin konuta etkisi Haberi

depremlerin konuta etkisi

Konut alımında tüketicinin eğitim düzeyi arttıkça, beklentilerinin de farklılaştığı, yüksek eğitimli kişilerin özellikle büyük depremler sonrası öncelikli konusunun binaların deprem güvenliği olduğu bildirildi. Ankara'da ürettiği proje konutlarla, kalite seviyesini ve beklentileri artıran Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik, 17 Ağustos'ta meydana gelen Marmara depreminin ülkemizde yapılaşma anlamında ezber bozduğunu kaydetti. Çelik, son 15 yıldan beri konutlarda güvenli bina algısının hızla arttığını, ancak eski binaların sayısal çokluğu ile gelir düzeyi ve beklentisi düşük kesimlerde yeni inşa edilen 2 bazı binaların sağlamlığının halen sorgulandığını ifade...