04 / 05 / 2024

dere yatağındaki 7 katlı bina ne olacak

dere yatağındaki 7 katlı bina ne olacak

Rize'nin Muradiye beldesinde, 2 Ağustos'ta meydana gelen sel ve heyelanda Kömürcüler köyünde gündeme gelen ve sahibinin 'İmar Barışı'ndan yararlanmak için başvuru yaptığı dere yatağına inşa edilen 7 katlı bina ile ilgili karar çıktı.

Amazon Prime Gaming’de Ekim 2022 oyunları açıklandı! 7 oyun hediye edilecek!

Amazon'un Prime üyelerine ücretsiz oyun dağıttığı Prime Gaming platformunda 2022 yılının Ekim ayında ücretsiz olarak dağıtacağı oyunların listesi belli oldu. Ve bir müjde daha: Ekim ayında 850 Türk Lirası tutarındaki 7 oyunun da ücretsiz olacağı açıklandı.

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

TOKİ Elazığ'da dere yatağına konut inşa etti iddiası!

TOKİ'nin Elazığ'da dere yatağına deprem konutu inşa ettiği iddia edildi. Elazığ İl Özel İdaresinde ismini vermek istemeyen bir yetkili konuya ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağına konut yapılmamalı!

Çankaya Köşkü'nde ulusal kanalların ortak yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dere yatağına inşa edilen konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Dere yatağına bina inşaatı yasaklansın talebi!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!

Son dönemde meydana gelen sel felaketleri, dere yataklarına yapılan konutların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Dere yatağında inşa edilen birçok konutun yer aldığı Türkiye'de yeni felaketlerin meydana gelmemesi için bu konutların güvenli bölgelere transfer edilmeli.  

Emlak Konut GYO Niğde Emlak Konutları'ndaki 7 konut ve 1 iş yerini satıyor!

Emlak Konut GYO tarafından, Niğde Emlak Konutları projesinde yer alan 7 konut ve 1 ticari ünite satışa çıkarıldı. E-ihale ile satışa sunulan gayrimenkuller için son teklif verme tarihi 4 Mayıs olarak belirlendi. 

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı’nın Eyüp’te İBB’nin 3 kez mühürlediği dere yatağındaki inşaata ilişkin soru önergesi kabul edilmedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, bu konunun İBB’yi ilgilendirmediğini belirterek, “Burası şov yeri değildir. Meclisi boşuna meşgul etmeyin” dedi.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Trabzon'da dere yatağına fabrika inşa edilecek!

Giresun'da 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin ise kayıp olduğu sel felaketin sonrasında, Trabzon'da dere yatağına et tesisleri yapıldığı öğrenildi. 

Fay yasasının ayrıntıları ortaya çıktı! Dere yatağındaki yapılar yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı 'Fay yasası'na ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. Giresun'daki sel felaketinden sonra gündeme gelen doğal afet yasası çalışmaları başladı...

Trabzon'daki yeni otogar binasında 'dere yatağı' iddiası!

Trabzon’da yapılacak yeni terminal binasının dere yatağında bulunduğu ve bu projeden vazgeçilmemesi durumunda yeni bir felakete yol açılacağı ileri sürüldü. 

dere yatağındaki 7 katlı bina ne olacak Haberi

dere yatağındaki 7 katlı bina ne olacak

Rize’de, 2 Ağustos’ta, 24 saatte metrekareye düşen 100 kilogram dolayında şiddetli yağışın etkisiyle meydana gelen sel ve heyelanda merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldelerinde ev ve işyerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı, alt yapılarda da hasarlar meydana geldi. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Muradiye beldesi Kömürcüler köyünde, gündeme gelen dere yatağına yapılan 7 katlı bina da selden hasar gördü. 15 sene önce 3 katlı inşa edilen, ardından ise ilave katlarla 7 kata çıkan dere yatağındaki bina için sahibi ‘imar barışı’ başvurusu yaptı. Tartışılan 7 katlı bina ile ilgili karar çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arazisini kamulaştıracağı bina için de yıkım kararı aldı. Bina sahipleri ile imzalanacak sözleşmenin ardından bakanlık, kamulaştıracağı araziyi yeşil alan ilan edecek ve binanın yıkımını yapacak.

‘DERE...