28 / 04 / 2024

Derince Limanı Özelleştirme ihalesi

Derince Limanı Özelleştirme ihalesi

Derince Limanı özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da gerçekleşti. İhalede kazanan gayrimenkul sektöründe de yer alan Safi Holding bünyesindeki Safi Katı Yakıt oldu...

Derince Limanı özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da!

Derince Limanı'nda 39 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da başlayacak... Teklifler için son gün 28 Mayıs olarak belirlenmişti...

Derince Limanı ihalesinin son teklif verme tarihi 28 Mayıs!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, TCDD’ye ait Derince Limanı’nı 39 yıl süreyle işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirmek için yeniden ihaleye çıkıyor. İhalede teklif verme tarihi 28 Mayıs, geçici teminat bedeli ise 25 milyon TL olarak belirlendi.

Derince Limanı özelleştiriliyor: Geçici teminat bedeli 25 milyon dolar!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığının ihale ilanı, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, 28 Mayıs 2014 saat 17.00'ye kadar teklif verilebilecek ihalede, geçici teminat bedeli 25 milyon dolar olarak belirlendi.

Derince Limanı için bu ay yeniden ihaleye çıkılıyor!

TCDD'ye ait Kocaeli Derince Limanı'nın 36 yıllığına işletme hakkı devri ihalesi, başlangıç tutarı 516 milyon dolar olarak belirlenen açık artırma turunda katılımcıların teklif vermemesi nedeniyle iptal edilmişti.

Derince Limanı ihalesi iptal edildi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Kocaeli Derince Limanı'nın 36 yıl süreyle 'işletme hakkının verilmesi' yöntemi ile özelleştirme ihalesine teklif veren 6 firmanın ihaleden çekilmesi üzerine ihale iptal edildi.

Derince Limanı Özelleştirme ihalesi 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ’ne ait Derince Limanı, 36 yıl süreyle, “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek ihale 10 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilecek...

Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Mersin Silifke Taşucu Mahallesi'nde yer alan Taşucu Limanı'nın özelleştirme ihalesi yapıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!

Özelleştirme İdaresi tarafından, 7 Temmuz tarihinde Kadıköy'deki Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın 40 senelik işletme hakkının verilmesi için özelleştirme ihalesi yapılacağı açıklandı. İhaleye katılmayı planlayan Kadıköy Belediyesi ise ihale dışı bırakıldı.

Türkiye'de özelleştirme zamanı!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı ve Taşucu Limanı özelleştirilecek. Çamlıca 1 HES özelleştirmesinde son teklifler 29 Haziran'da alınacak. Yapılan bu özelleştirmelerle Türkiye'de özelleştirme çalışmaların arttığı görülüyor.

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye (TDİ) ait Güllük Liman Sahası özelleştirme ihalesi sonucu onaylandı.

ÖİB liman özelleştirmelerine odaklandı!

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor!

Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştiriliyor. Özelleştirme için teklifler 15 Şubat 2018 tarihine kadar verilebilecek..

Özelleştirme'den Alsancak Limanı cevabı!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş'ın Alsancak Limanı'na yönelik 3 temel sorunun çözümü için belediye ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın teknik ekiplerin oturup görüşmesi yönündeki çağrısına Ankara'dan cevap geldi.

Hopa Termik Santrali ve İnebolu Limanı'nda özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile Mardin ve İstanbul'daki 3 taşınmazın özelleştirilme ihalesi gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 76 milyon TL olarak Eti Bakır A.Ş. tarafından verildi.

İzmir Alsancak Limanı özelleştirme sürecinde son durum ne?

Özelleştirme süreci bitince Avrupa’nın ilk 10, dünyanın ilk 50 limanı arasına girecek olan İzmir Alsancak Limanı'nda son durum ne? İşte Habertürk Gazetesi'ndeki o yazı şöyle:

İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti!

İnebolu Limanı'nın özelleştirilmesi için EKOL, CE-KA, ÇELİKLER, ETİBAKIR A.Ş. ve ELON firmaları şartname aldı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından İnebolu Limanı’nın özelleştirme ihalesi gerçekleşti. İhaleye, üç firma teklifte bulundu.

Derince Limanı resmen Safi Holding'in oldu!

Geçen yıl Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca ihaleye çıkarılan TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı, 543 milyon ABD dolar olan özelleştirme bedelinin bir yıl gecikmeyle peşin olarak ödenmesiyle, 39 yıllığına Safi Holding'in oldu.

Derince Limanı'nın devir işlemi gerçekleşti mi?

Kent ve yurt genelinde büyük tartışmalara konu olan Derince Limanı’nın özelleştirme ihalesi geçtiğimiz yıl tamamlanmış, ihaleyi Safi Katı Yakıt firması 543 milyon dolara kazanmıştı. Safi Katı Yakıt limanı bugün devralacak.

Derince Limanı Özelleştirme ihalesi Haberi

Derince Limanı Özelleştirme ihalesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirme ihalesine teklifler 28 Mayıs tarihine kadar toplanmıştı. Bugün saat 14.30'da ise nihai pazarlık görüşmeleri gerçekleşti. 


Derince Limanı özelleştirme ihalesine Safi Katı Yakıt, Yılport Holding ve Kumport Liman İşletmeleri katıldı. 438 milyon dolarla başlayan açık artırmada 1 dakika içinde fiyat 448 milyon dolara çıktı. Ardından firmalar 1'er milyon dolar şeklinde artırım yapmaya başladı. 


Yılport Holding 461 milyon dolara, Kumport Liman İşletmeleri 462 milyon dolara ve Safi Katı Yakıt 463 milyon dolara olmak üzere art arda artırım yapılan ihalede Safi Yakıt'ın 500 milyon dolara fiyat artırımı ile Yılport Holding mola aldı ve ardından teklifini 520 milyon dolara çıkararak ihaleden çekildi. 


Yılport Holding'den sonra Kumport Liman...