30 / 07 / 2024

Derneklerde gayrimenkul kiralamaları nasıl olur

Derneklerde gayrimenkul kiralamaları nasıl olur

Günümüzde birçok işletme kâr elde etmek amacıyla kurulurlar. Ancak kâr amacıyla kurulmayan amacı topluma hizmet olan kuruluşlar da vardır. Bu kuruluşlardan birisi ise derneklerdir..

Gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022!

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler istisnanın altında kalırsa vergiden muaf olunuyor. Peki, gayrimenkul sermaye iradı istisnası 2022 ne kadar?

KKTC'de dövizle gayrimenkul kiralamalarında kur sabitlemesine gidiliyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada "Gayrimenkul kiralamalarında dövizle ödenecek kira bedellerinde kur sabitlemesine gidilecek. 3 ay süreyle dolar 10 lira, avro 11 lira ve sterlin 12 lira kuru uygulanacaktır." dedi.

Gayrimenkul kiralarına 'pandemi' indirimi!

Pandemide alınan tedbirler kapsamında gayrimenkul kiralamalarında KDV ve kira ödemelerindeki stopaj oranı indirildi. Peki indirim oranları sadece 2020'de mi geçerli olacak? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul kiralamalarındaki vergi tevkifatı yüzde 10’a düştü!

Gayrimenkul kiralamalarındaki vergi tevkifatı oranı yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10’a düşürüldü.

Gayrimenkul alım satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek!

Gayrimenkul alım  satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek. Gayrimenkul kiralamalarında ise komisyon 1 aylık kira bedelini aşamayacak. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, her iki yönetmeliği tüm yönleriyle anlatıyor...

2018 Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesinin bir seneliğine daha yenilenmesi halinde TÜİK'in açıkladığı oranlarda kiraya zam yapılıyor. Peki, 2018 Temmuz ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

4 soruda kiracılara Haziran'da ne kadar zam yapılacak?

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi bu ay içinde yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı nedir? Kiracılara Haziran'da ne kadar zam yapılacak?

2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 2018 Mayıs'ta kiralar ne kadar artacak?

Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödeniyor. Kira sözleşmesi damga vergisi oranı 2018 bugün açıklandı..

Aralık 2017'de kiralar ne kadar artacak?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmesi senelik olarak yenilenen kiracılara mal sahipleri belli oranlarda zam yapıyor. Peki, Aralık 2017'de kiralar ne kadar artacak?

Kira artış oranları Kasım 2017 belli oldu!

Gayrimenkul kiralamalarında Kasım ayında kiracıya yapılacak senelik zam oranını Türkiye İstatistik Kurumu açıkladı. Kiraya yüzde 14,47 oranında zam yapılacak..

Kira artış oranları yarın açıklanacak!

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin Ekim'de senelik olarak yenilenmesi halinde bu ay kiracılara zam yapılacak. Kira artış oranları yarın açıklanacak..

Kira sözleşmesi iki kişi üzerine olur mu?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi iki kişi üzerine olur mu?

Derneklerde gayrimenkul kiralamaları nasıl olur Haberi

Derneklerde gayrimenkul kiralamaları nasıl olur

Günümüzde birçok işletme kâr elde etmek amacıyla kurulurlar. Ancak kâr amacıyla kurulmayan amacı topluma hizmet olan kuruluşlar da vardır. Bu kuruluşlardan birisi ise derneklerdir. Dernek; kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, en az yedi gerçek veya tüzel kişinin, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklardır (1.) Dernekler kâr amacı gütmedikleri için kurumlar vergisi mükellefi değillerdir. Nitekim 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 1. maddesine göre dernek ve vakıfların kurumlar vergisi mükellefi olmadıkları, 2. maddesinde ise varsa dernek ve vakıfların iktisadi işletmelerinin kurumlar vergisi mükellefi oldukları açıklanmıştır. Dernek veya vakıflara ait veya bağlı olup faaliyetleri devamlı bulunan ve bu maddenin birinci ve ikinci fıkraları dışında kalan ticarî, sınaî ve...