05 / 05 / 2024

Dershanelerin özel okula dönüşümünde bina teşviki

Dershanelerin özel okula dönüşümünde bina teşviki

Dershanelerin özel okula dönüşümünde arsa ve bina teşviklerinin ayrıntıları belli oldu. Mülkiyeti Hazine'ye ait olmakla birlikte binaların tamamı veya bir kısmı 10 yıla kadar kiralanabilecek.

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Özel okula açıklanan orandan fazla para ödeyen veliler dikkat! Paranızı nasıl geri alacaksınız?

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından, özel okullardaki zam oranı yüzde 65 olarak duyurulmuştu. Ancak velilerin çoğu bunun çok üzerindeki ücreti ödemek zorunda kalmıştı. Peki veliler, zam oranları açıklanmadan önce ödedikleri fazla parayı geri alabilecek mi?

Anne babalar isyanda! Özel okullarda o kalem cep yakıyor!

Velilerin önemli bir bölümü bütçelerini zorlayarak çocuklarını daha iyi eğitim almaları için özel okullara gönderirken, özel okula ayrılan çeşitli kalemlerdeki masraflar ise aileleri zorluyor. Son olarak okulda yemek fiyatları ise uğradığı zamla dudak uçuklattı.

Yargıtay'dan özel okul ücreti kararı! Milyonlarca veliyi ilgilendiriyor!

Zonguldak'ta bir öğrenci velisinin pandemi döneminde uzaktan eğitime geçen özel okula olan ücret taksitinin iptaline yönelik açtığı davada karar çıktı.

Pandemi özel okul satışlarını artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle birlikte kapanan 938 özel okula yenileri eklendi. Satışa çıkan bazı okullar da öğrencileriyle beraber devrediliyor.

Bursa'da deprem riskli hastane binası özel okula kiralandı!

Bursa Ertuğrulgazi'de bulunan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, depreme dayanıksız olduğu sebebiyle kapatılmıştı. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca,"Depreme dayanıksız denilerek kapatılan Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin bir özel okula 10 yıllığına kiraya verildiğini öğrendik" dedi...

Tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşüyor!

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki Yıldız Mahallesi’ndeki tarihi Ortaköy Yetimhanesi özel okula dönüşecek. Tartışmalı plan teklifi İmar Komisyonu’ndan geçti.

Bu projelerden ev alana özel okuldan kiraya kadar avantaj sunuluyor!

Bayramda satış ofislerinin kapılarını ziyaretçilerine açık tutan inşaat firmalarından kimi özel okula gönderiyor, kimi teknolojik ürün hediye ediyor, kimi is kira garantisi sunuyor.

Özel okula dönüşen dershaneler için teşvik ayrıntıları netleşti!

Dershanelerin özel okula dönüşümünde arsa ve bina teşviklerinin ayrıntıları belli oldu. Mülkiyeti Hazine'ye ait olmakla birlikte binaların tamamı veya bir kısmı 10 yıla kadar kiralanabilecek.

Özel okul olan dershanelere destek yönetmeliği!

Özel okul olan dershanelere destek yönetmeliği ile özel okula dönüşüm taahhüdünde bulunan dershanelere arsa ve bina desteği verilecek..

Özel okula dönüşen dershanelere arsa ve bina desteği geliyor!

Özel okula dönüşen dershanelere arsa ve bina desteği verilecek. MEB yetkililerinin verdiği bilgiye göre, dönüşüm programındaki 1.534 kurum ihalelere girme yeterliliğine sahip.

FETÖ okullarının yerine 860 yeni okul açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), dershanelerin özel okula dönüşüm sürecinde başlattığı öğrenci teşviklerine devam ediyor. Yeni eğitim öğretim döneminde 340 bin öğrenciye 1 milyar liradan fazla teşvik verilecek.

Sakarya Belediyesi Temmuz ayı toplantısı yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar başkanlığında toplandı. Toplantıda 250 dönümlük bir alanın özel okula ayrılmak istenmesi konuşuldu.

Dershanelerin özel okula dönüşümünde bina teşviki Haberi

Dershanelerin özel okula dönüşümünde bina teşviki

Dershanelerin özel okula dönüşümünde arsa ve bina teşviklerinin ayrıntıları netleşti. Buna göre Hazine taşınmazları arasında bulunan arsalar, okul yapılması şartıyla 25 yıla kadar kiraya verilecek. Mülkiyeti Hazine'ye ait olmakla birlikte binaların tamamı veya bir kısmı pazarlık usulü ile 10 yıla kadar kiralanabilecek.


MÎLLÎ Eğitim ile Maliye bakanlıklarınca hazırlanan dershanelerin özel okula dönüşümünde arsa ve bina teşvik kriterleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme uyarınca özel okula dönüşüm taahhüdünde bulunan dershanelere 2 tür destek verilecek. Hazine taşınmazları üzerinde 25 yıla kadar irtifak hakkı kurulabilecek. Mülkiyeti Hazine'ye ait olan Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) tahsisli binaların tamamı veya bir kısmı pazarlık usulü ile 10 yıla kadar kiralanabilecek. 


1 EYLÜL SINIRI 


Dershane kurucularının, irtifak hakkı ve bina kiralama ihalelerine katılabilmeleri için 1 Eylül 2015'e kadar dönüşüm programında...