29 / 04 / 2024

Dersim hafızası

Dersim hafızası

Dersim Kışlası, Kültür Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürülüyor. 10 milyon TL'lik proje önümüzdeki yıl tamamlanacak.

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

Kumtel Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer kaç TL? En uygun nerede satılıyor?

Kumtel, son dönemlerin en moda küçük ev aletlerinden airfyer (yağsız fritöz) konusunda sevindirecek bir adım attı. Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer’ı üreterek görücüye çıkaran Kumtel, ürünü farklı online alışveriş siteleri üzerinden oldukça uygun fiyatla satışa çıkardı.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

2024 yılında DASK’ın yerine ZAS geliyor!

Başkent Sigorta Acenteleri Derneği (BASİAD) Başkanı Hacı Ali Yücel, zorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilerek adının Zorunlu Afet Sigortası (ZAS) olarak değiştirileceğini, uygulamanın 2024'ün başında devreye alınacağını söyledi.

Hafızoğlu Tekstil İnşaat Gayrimenkul Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hafızoğlu Tekstil İnşaat Gayrimenkul Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Gülhanım Durmuş tarafından kuruldu.

Hafızoğlu Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hafızoğlu Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şerif Gecü tarafından kuruldu.

Xiaomi Redmi Note 11 6 GB ve 128 GB hafızalı cep telefonunun fiyatı bir anda düşünce herkes akın etti!

Xiaomi Redmi Note 11 6 GB ve 128 GB hafızalı cep telefonunun fiyatı bir anda düşünce herkes akın etti! İşte 26 Ocak 2023 Xiaomi Redmi Note 11 fiyatı…

İphone 14 Plus 512 GB en ucuz kaç TL? Özellikleri neler? 11 Ocak 2023 fiyat listesi...

6.7 inç ekran boyutu, 512 GB dahili hafızası, hızlı şarj özelliği ve suya dayanıklılık gibi birçok özelliğiyle kullanıcılarının hayatını kolaylaştıran İphone 14 Plus 512 GB sadece İphone kullanıcılarının değil aynı zamanda diğer telefon kullanıcılarının da ilgisini çekiyor.

Akıllı telefonun hafızası nasıl temizlenir? İşte ipuçları…

Telefonda yavaşlama ve donma sorunlarına yol açan hafıza doluluğu sorunu en fazla iphone telefonlarda yaşanıyor. Peki telefonunuzun hafızasını nasıl temizlersiniz? İşte püf noktaları…

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?

Kiracıların ve ev sahiplerinin bazı hakları bulunmaktadır. Evde meydana gelen hangi hasarları ev sahibi öder, Kombi bozuldu kim öder, Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder? İşte detaylar!

Alman otomotiv devinin bu model araçlarında ölümcül fren arızası! Firma servislerde ücretsiz tamir edecek

Alman lüks otomotiv firması 2006 ile 2012 yılları arasında üretilen model araçlarında ölümcül fren arızası tespit etti. Dünya genelinde bu model araçlara sahip olanların otomobillerini servise çektirmeleri istendi. Firma arızayı ücretsiz tamir edecek.

Sönmezler Dizayn Müteahhitlik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Haf. Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dudullu Şb. açıldı!

Sönmezler Dizayn Müteahhitlik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Haf. Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dudullu Şb. bugün Ümraniye'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Önder Sönmez ve Nurettin Sönmez ortaklığında açıldı.

Endeks Otomasyon Makine Elektrik Mekanik İnşaat Taahhüt Otomotiv Haf.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Endeks Otomasyon Makine Elektrik Mekanik İnşaat Taahhüt Otomotiv Haf.İth.İhr.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Taş tarafından kuruldu.

Dersim hafızası Haberi

Dersim hafızası

Dikdörtgen yapıdaki kışla binasının ortasında bulunan geniş avlu ise İngiltere'deki Hyde Park'ta bulunan "serbest kürsü" benzeri bir proje ile "hoşgörü" alanı olarak kullanılacak. İsteyen herkes, "hoşgörü" kürsüsüne çıkarak, görüşünü özgürce dile getirebilecek. 


Türkiye, Cumhuriyet tarihinin "kara sayfaları" arasında yer alan ve CHP'nin hükümet olduğu tek partili dönemde yaşanan Dersim trajedisiyle yüzleşmeye devam ediyor. Binlerce masum insanın can verdiği, binlercesinin sürgüne gönderildiği Dersim Harekatı sırasında inşaa edilen ve büyük acılara tanıklık eden Dersim Kışlası, müzeye dönüştürülüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, 10 milyon TL'lik ödenek ayrılan projeye ilişkin restorasyon çalışmalarını başlattı. 


İBRET VESİKASI OLARAK SERGİLENECEK


Önümüzdeki yıl açılacak olan Dersim Müzesi'nde, 1935-1938 yılları arasında yaşanan facianın belge, fotoğraf ve günümüze ulaşan tüm bulguları ibret vesikası olarak sergilenecek. Kışlanın zemin katında, Dersim'in yöresel ürünlerinin bulunacağı...