28 / 07 / 2024

Dev şirketler 2016 hedefleri

Dev şirketler 2016 hedefleri

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla holdingler erteledikleri yatırımları 2016’da devreye almaya hazırlanıyor. Dev şirketlerin CEO’ları, yurtiçi ve yurtdışında yapacakları satın alma ve yeni yatırımlar için düğmeye bastıklarını açıkladı.

Maliyetleri azaltmak için işten çıkarma furyasına yeni dev şirketler ekleniyor

Avrupa'da resesyon endişesi devam ediyor. Yüksek faizlerin ekonomiler üzerindeki etkileri hissedilirken ve ekonomilerin yavaşlayacağı kaygısı, birçok şirketi yeniden yapılanmaya ve işten çıkarmalara zorluyor.

Gıdadan flaş haber! Dev şirketlere soruşturma açıldı!

Son dönemlerde artan gıda fiyatlarıyla ilgili zincir marketlere soruşturmalar açan Rekabet Kurumu, bu kez de dev gıda şirketleri hakkında soruşturma başlattı! Peki bu şirketler hangileri?..

Türkiye yatırım cenneti haline geliyor! Dev şirketler bir bir yatırım planlarını açıklıyor!

Dünya çapında yaşanan kriz ortamında devler rotasını Türkiye’ye çevirdi. Milyar dolarlık dev yatırımlarla ülkemize gelen dünyaca ünlü firmalar açtıkları yeni işletmeler ile binlerce kişiye iş kapısı aralayacak.

Avrupa'da korkulan oluyor, hangi sektörler etkilenecek?

Avrupa'daki enerji krizinde korkulan senaryo gerçek oluyor. Pek çok sektöre tedarik sağlayan dev şirketler 10 katına çıkan enerji faturalarıyla üretim yapmak yerine çarkları durdurma yoluna gidiyor.

Kripto paralarda parti bitti mi? Bitcoin'in çöküşü durmuyor! Dev şirketler de zarar ediyor...

Bitcoin ve Ethereum'daki büyük çöküş sürerken, kripto tabanlı iş modellerine sahip ya da kripto paraya büyük yatırım gerçekleştiren şirketler zarara uğramaya başladı. Kripto para partisi bitti mi? 

Dev şirketler parasını AVM ve inşaata yatırdı!

Ekonomist Dr. İsmet Demirkol, ''Türkiye’ye 400 milyar dolar civarında para geldi. Bu paranın büyük bir kısmı borsaya diğer taraftan da gayrimenkul ve AVM’lere gitti. Türkiye’de çoğu şirket 2008 2019 yılları arası ağırlıklı olarak parasını AVM ve inşaata yatırdı'' dedi.

Türkiye kalkınma yolunda dev projelere imza attı!

15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine rağmen Türk ekonomisi 2 yılda hızla toparlanarak dünyaya gücünü gösterdi.  İşte o dev projeler...

Asyalı yatırımcının gözü Türkiye'de!

Asyalı yatırımcılar gözünü Türkiye'ye dikti, Asyalı şirketler, 2016 yılı içerisinde 15 Türk şirketinin ya tamamını satın aldı ya da değişik oranlarda ortak oldu.

Gayrimenkul sektörü 2017'de yatırımlara hız verecek!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ‘ülkemizin geleceğine güveniyoruz’ mesajı veren gayrimenkul sektörü düzenlenen kampanyalar sayesinde, konut satış rakamlarında 2015 yılını yakalamayı başardı. Peki şirketler, 2016’da hangi işlere imza attı ve 2017 ajandalarında neleri planlıyor?..

Dev projeler 2016'da ekonomik büyümeye katkı sağladı!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar, 2016'nın, siyasi ve ekonomik gelişmeler açısından kolay bir yıl olmadığını belirterek "Tüm olumsuz gelişmelere karşın 2016'yı kayıp yıl olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum" dedi.

Gebze Bilişim Vadisi için çalışmalar sürüyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Gebze'de bir Bilişim Vadisi kurmak için çalışmalar sürüyor. Bilişim Vadisinde dünyaca ünlü firmalar, yerli ve yabancı dev şirketler yer alacak." dedi.

Trabzon Ortahisar'a 8.6 milyon TL'lik 33 yatırım yapıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ''Ortahisar’ımızda 8,6 milyon TL maliyetli 33 yatırımımızı tamamladık. 46 milyon TL maliyetli 6 ayrı yatırımımız süratle devam ediyor. 450 milyon TL bedelle 3 dev projemizde 2016 yatırım programımızdadır.''dedi.

Koluman Şirketler Grubu'nun acı günü! Mustafa Koluman vefat etti!

Koluman Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koluman hayatını kaybetti. Mustafa Koluman'ın cenazesi 11 Temmuz 2016 Pazartesi günü Mersin Muğdat Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip kaldırılacak.

Dev şirketler 2016 hedefleri Haberi

Dev şirketler 2016 hedefleri

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla holdingler erteledikleri yatırımları 2016’da devreye almaya hazırlanıyor. Dev şirketlerin CEO’ları, yurtiçi ve yurtdışında yapacakları satın alma ve yeni yatırımlar için düğmeye bastıklarını açıkladı.


Global ekonomilerdeki düşük büyüme hızı, kurdaki volatilite ve iki seçim döneminin getirdiği belirsizlikle 2015’te 2014 sonuçlarını korumaya yönelik bir strateji izleyen holdingler, 2016’da ise seçim sonrası belirsizliklerin azalmasıyla daha iyi bir ekonomik ortam öngörürken; 2015’e göre daha güçlü büyüme ve yatırımda artış planları yapıyor.


Aralarında Sabancı, Doğuş, Kibar, Borusan ve Akkök’ün bulunduğu holdingler, yeni yatırım ile yurtiçi ve yurtdışı satın almalar planlarken, 2015’e göre daha güçlü büyüme öngörüyor.


BORUSAN HOLDİNG


Hedefi yüzde 8 büyümek

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur ise, 2015 cirolarında TL bazında kaydedecekleri artışa karşın, dolar bazında yüzde 4 gerileme yaşayacaklarını söyledi. Borusan’ın bu yılı...