19 / 05 / 2024

Devlet ait gayrimenkullerin yüzölçümü 5 yılda yüzde 20 arttı

Devlet ait gayrimenkullerin yüzölçümü 5 yılda yüzde 20 arttı

Hazine adına tescilli taşınmazların yüzölçümü yüzde 20 artarak, 229 milyar 709 milyon metrekareye yükseldi. İstanbul'un yüzde 43,5'ini Hazine'ye ait bina ve araziler oluşturuyor.

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

PTT'ye ait gayrimenkullerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündeminde! 

PTT'ye ait konut ile arazilerin satışı ve statülerinin değiştirilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyla ilgili soru önergesi sundu. İşte ayrıntılar...

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Kamuya ait gayrimenkuller kiraya verilebilir mi?

Denetçi, CPA, MBA Ahmet Arslan, Dünya Gazetesi'nde kamuya ait gayrimenkullerin bedelsiz kiraya verilmesini kaleme aldı. İşte Ahmet Arslan'ın 'Kamuya ait taşınmazlar pazarlık usulüyle kiraya verilebilir mi bedelsiz olarak tahsis edilebilir mi?' başlıklı yazısı...

Boğaziçi Üniversitesi'ne ait gayrimenkullerin satışı için komisyon kuruldu!

Boğaziçi Rektörlüğü tarafından üniversite birimlerine iletilen kararda, üniversite mülkiyetindeki taşınmazlara ilişkin işlemleri sürdürmek üzere Taşınmaz Değerlendirme Komisyonu kurulduğu belirtildi.

Tapu satış masrafları kime ait?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairelerinde yapılıyor. Tapu devir masrafları 2021'de ne kadar olacak ve nasıl yapılacak? Tapu satış masrafları kime ait? İşte tüm merak edilenler...

TÜRKŞEKER'e ait bazı taşınmazların satışı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Gümüşhane'de yer alan TÜRKŞEKER'e ait bazı gayrimenkullerin satışını onayladı.

Devlet Konservatuarı'ndan bina tepkisi!

Devlet Konservatuarı’nın Kadıköy’deki İBB’ye ait tarihi binadan taşınma kararına tepkileri büyüyor. Konservaturarlılar inşa edilecek binanın kendileri için yetersiz olacağını dile getiriyor. 

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın taşınma kararına öğrencilerden tepki!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrencilerden tepki geldi.

Feryal Gülman ve Kemal Gülman arasında gayrimenkul krizi!

İş insanı Kemal Gülman ile boşanma aşamasında olan Feryal Gülman, sahte vekaletnameyle kendisine ait gayrimenkullerin kullanıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Servet GYO 2.9 milyon TL'ye yeni şirket kurdu!

Servet GYO'nun Almanya'daki iştiraki Oswe Real Estate GMBH'a (Oswe) ait gayrimenkullerin kısmen satışı tamamlandı. Paylarının tamamı Yeni Deks Yatırım A.Ş. unvanlı ve 2 milyon 963 bin 863,64 TL sermayeli bir şirket kurulmasına karar verildi.

Hazine'ye ait arazilerde hasat heyecanı!

Hazineye ait arazilerin çiftçilerin kullanımına sunulduğu 7 pilot ilden biri olan Erzurum'da üreticiler, devlet desteğiyle atıl arazileri değerlendirip üretime kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ziraat Bankası gayrimenkul satış ilanları ilangovtr’de!

Basın İlan Kurumu ve Ziraat Bankası AŞ arasında yapılan işbirliği sonucunda Banka’ya ait gayrimenkullerin satışına ilişkin ilanlar Türkiye’nin ilan portalı "ilangov.tr’de"  yayınlanmaya başladı.

Devlet ait gayrimenkullerin yüzölçümü 5 yılda yüzde 20 arttı Haberi

Devlet ait gayrimenkullerin yüzölçümü 5 yılda yüzde 20 arttı

HAZİNE adına tescilli taşınmazların yüzölçümü son 5 yılda yaklaşık yüzde 20 artarak, 229 milyar 709 milyon metrekareye yükseldi. Kapladığı alan bakımından İstanbul'un yüzde 43,5'ini, Ankara'nın yüzde 21,5'ini, İzmir'in yüzde 35,2'sini Hazine'ye ait bina ve araziler oluşturuyor. 


2014 yılı sonu itibanyla Hazine adına tescil edilmiş 166 bin 483 bina bulunuyor. Hazine'ye ait gayrimenkullerin 456 bin 971'ini arsalar, 929 bin 135'ini araziler, 238 bin 597'sini bağbahçeler, 1 milyon 371 bin 810'unu tarlalar, 435 bin 874'ünü de ormanlar meydana getiriyor. 


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen "orta mallarının" sayısı ise 91 bin 857'yi buluyor. Su alanlarının sayısı 55 bin 910, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 136, kıyı ve dolgu alanlannın sayısı 607, tarihi ve kültürel alanlann sayısı da...