18 / 07 / 2024

devlet bu yıl ne kadar kazandı

devlet bu yıl ne kadar kazandı

Devlet, ocak-eylül döneminde yaklaşık 313 milyar 504,7 milyon lira gelir elde etti, 325 milyar 434,4 milyon lira harcama yaptı. Bu dönemde 84 milyar 371 milyon 152 bin lira ile personel harcamaları oldu.

Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...

TOKİ'nin konut hesabı programı bu yıl başlıyor!

Emeklileri ve dar gelirlileri ev sahibi yapmak için seferberlik başlatıldı. Dar gelirliler için çalışmalara hız verilecek. Emeklilere konut imkanı tüm illere yayılacak. Ev alana devlet katkısı bu yıl başlayacak

Menderes Devlet Hastanesi'nin inşaatı bu yıl başlıyor!

Menderes'te Sağlık Bakanlığı'nın 2015 programına aldığı hastane inşaatı bu yıl başlıyor. Başkan Bülent Soylu, "Bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede hastanemizi hizmete açmayı planlıyoruz" dedi

Yalova Termal Palace bu yıl hizmete giriyor!

Karaderili Grubu'nun Yalova'da 300 milyon dolar yatırım yaptığı Termal Palace, bu yıl hizmete girecek. Projede yalnızca devlet başkanlarının ve kralların konaklayabileceği 12 kral dairesi yer alıyor.

Standard and Poors: Türkiye bu yıl yüzde 2.4 büyür!

Standard & Poors’un Başanalisti Frank Gill, Türkiye’nin bu yıl ihracat artışının çok olumlu olduğunu belirterek, Merkez Bankası’nın kurun önceye kıyasla artık daha istikrarlı olduğu düşüncesiyle faiz indirimine gitmiş olabileceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler bu yıl dünya genelinde yüzde 2,8 büyüme bekliyor!

Birleşmiş Milletler (BM), "Dünya Ekonomik Görünümü ve Beklentileri Raporu"nu güncelleyerek, Aralık ayında açıkladığı 2014 ve 2015 büyüme rakamlarını aşağı yönlü revize etti. Birleşmiş Milletler dünya genelinde bu yıl üzde 2,8 büyüme beklediğini belirtti..

Bayim Olur musun Fuarı bu yıl 18–21 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek!

MedyaFors Fuarcılık Organizasyonu ve UFRAD(Franchising Derneği) işbirliğiyle gerçekleştirilen Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı bu yıl 18–21 Eylül 2014 tarihleri arasında Coldwell Banker Türkiye Ana Sponsorluğu’nda düzenlenecek.

Deniz Yıldızı Kartal'da satışlar bu yılın ikinci yarısında başlayacak!

Dumankaya Holding tarafından Kartal sahilde hayata geçirilecek olan Deniz Yıldızı projesi için ön talep toplanmaya başladı. Deniz Yıldızı Kartal projesinde satışların bu yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Penta standı bu yıl 37. si düzenlenen Yapı Fuarı’nda büyük ilgi gördü!

Penta, Yapı Endüstri Merkezi tarafından organize edilen ve bu yıl 37. si düzenlenen Yapı Fuarı- Turkey Build 2014’de yer alan ve en çok ilgi çeken standında sektör profesyonelleriyle buluştu...

Özsüt, Azerbaycan Bakü şubesini bu yıl içinde açacak!

Yurtdışında ilk şubesini KKTC'de açan Özsüt, fizibilitesini tamamladığı Azerbaycan Bakü şubesini de bu yıl içinde açmayı planlıyor. Önümüzdeki beş yıl içinde şube sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyor...

Yıldız Park Modern'de yüzde 1 peşin bu yıl taşın!

Gaziosmanpaşa'da yükselen Yıldız Park Modern projesinde yüzde 1 peşinatla ödemeler yapılıyor. 397 konutluk Yıldız Park Modern Evleri projesinde daireler bu yılın ikinci yarısında sahiplerine teslim ediliyor...

Gaziantep Selçuklu Gençlik Merkezi bu yıl içinde tamamlanarak hizmete açılacak!

Vatandaşların sosyal yaşamlarına katkı sağlayacak olan Gençlik Merkezi ve Sosyal tesis yapımına büyük önem veren Şahinbey Belediyesi, yapımına başladığı 31 sınıfı bulunan Selçuklu Gençlik Merkezini bu yıl içerisinde tamamlayarak, halkın hizmetine sunacak.

Via properties AVM yatırımı için bu yıl Amerika’ya gidecek!

GAYRİMENKUL ve perakende alanında toplam 5 milyar TL’lik yatırım yapan Via properties, Via markasıyla yurt dışına açılıyor. Şirket, AVM yatırımı için bu yıl Amerika’ya gidecek.

devlet bu yıl ne kadar kazandı Haberi

devlet bu yıl ne kadar kazandı


Devlet, ocak-eylül döneminde yaklaşık 313 milyar 504,7 milyon lira gelir elde etti, 325 milyar 434,4 milyon lira harcama yaptı.


AA muhabirinin Maliye Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, yılın 9 ayında en büyük bütçe kalemini 124 milyar 959,4 milyon lira ile cari transferler oluşturdu. 


Bunun, 23 milyar 375 milyon 141 bin lirası devlet sosyal güvenlik katkısı, 19 milyar 664 milyon lirası sosyal güvenlik açık finansmanı, 4 milyar 620 milyon 555 bin lirası da sosyal güvenliği olmayanların sağlık primi için kullanıldı.


Bu dönemde en önemli giderlerden biri 84 milyar 371 milyon 152 bin lira ile personel harcamaları oldu. Ocak- eylül döneminde, savunma ve güvenlik için 6 milyar 840,4 milyon lira harcanırken, bunun 4 milyar 782,8 milyon lirası Milli Savunma Bakanlığına, 925 milyon 724 bin...