06 / 05 / 2024

devlet eliyle iskan nedir

devlet eliyle iskan nedir

Devlet eliyle iskan nedir? Devlet eliyle iskân edilmem halinde geri ödeme vadesi ne kadardır? Faiz var mıdır? İşte İskan Dairesi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan yanıtlar...

Devlet eliyle iskan nedir?

Devlet eliyle iskan nedir?: Baraj gölü ve HES,maden rezervi tarih ve doğa kıymetlerinin korunması,orman dışına çıkarılması gereken veya özel yasaların uygulanması taşınmaz malları kamulaştırılan aileler, göçebe ve göçmenlerin iskan işlemidir...

Nisan ayı sonuna kadar başvuranlara 6337 TL ödeme! İşte detaylar!

Nisan ayı sonuna kadar devlet eliyle başvuranlara 6337 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

Erkek vatandaşlar bunu duyunca zil takıp oynayacak! Bu habere hemen bakın

Maaşlara yapılan ek ödemeler vatandaşın gündeminde düşmezken gelen yeni haber erkek vatandaşların ilgi odağı oldu. Devlet eliyle sağlananan bu imkanın detaylarına hakim olmak için haberimizdeki bütün ayrıntıya okuyun.

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı! Rakam dudak uçuklatan cinsten

Türkiye'de ekonomik yardım alan aile sayısı açıklandı. Her dört aileden birinin hükümetten maddi yardım aldığı ortaya çıktı. Bu rakam 80 milyonluk ülkede 20 milyon insana denk geliyor. Devlet eliyle verilen destekler ülkedeki ekonomik yoksulluğun boyutunu gözler önüne serdi.

Şırnak'ta 14 bin 522 konut inşa edildi!

5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından bombalanan Şırnak devlet eliyle yeniden yaşama kavuştu. Bu süre içerisinde kentte 14 bin 522 konut inşa edildi. 

Kentsel dönüşüm nasıl uygulanmalı?

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. İlhan Osmanşahin, kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Osmanşahin, kentsel dönüşümün devlet eliyle, belirli kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirtti.

Fikirtepe'de röntgen çekildi! 

Fikirtepe’yi devlet eliyle dönüştürmek için çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bölgenin röntgenini çekti ve yol haritasını çizdi. Bakanlık bu hafta içinde bölgede 2 ofis açacak.

Afetzedelere devlet konutu önerisi!

Afetler nedeniyle mağdur olan hak sahiplerine devlet eliyle konut yapılarak teslim edilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Sur'a 10 yeni butik otel inşa ediliyor!

Diyarbakır'da gerçekleştirilen operasyonların ardından terörden temizlenen Sur ilçesinde, devlet eliyle yürütülen çalışmalarla turizme yönelik projeler inşa ediliyor.

DRKEE kentsel dönüşüm eğitimleri başlıyor!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık Genel Müdürü Ömer İsafça, önümüzdeki dönemde devlet eliyle yürütülmesi planlanan kentsel dönüşümde çıkacak iş fırsatlarına hazırlıklı olmak isteyenlere yönelik sertifika programlarına bir yenisini daha eklediklerini belirtti.

Baraj yapımı için yerleri kamulaştırılanların iskanına ilişkin esaslar!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapılan veya yapılacak baraj projeleri için bu alanında kalan gayrimenkullerin kamulaştırılması sonucunda yerlerini terk etmek zorunda kalanların iskanına ilişkin usul ve esaslar belirlendi..

Votorantim Cimentos’un Sivas fabrikası açıldı!

Cumhuriyet’in devlet eliyle kurulan ilk fabrikası, Votorantim Cimentos ile büyüyor. Votorantim Cimentos’un 140 milyon Avro’luk yatırım yaptığı Sivas fabrikası açıldı.

Sütlüce cazibe merkezi haline geldi!

Sütlüce, önce devlet eliyle ardından özel sektörün girişimleriyle cezbedici bir merkez haline dönüşüyor. yatırımcıların yeni gözdesi olan Sütlüce 10 yılda değişime uğradı.

Gördes Barajı mağdurlarına evleri teslim edildi!

Manisa'nın Gördes İlçesi'nin bağlı kırsal Karayakup Mahallesi, ilçeye sulama ve içme suyu amaçlı yapılan Gördes Barajı'nın mutlak koruma alanı içinde kaldığından, yerleşim sakini hak sahiplerine, 5543 sayılı iskan kanunu kapsamında, devlet eliyle Akhisar İlçesi'nde yapılan 27 konut teslim edildi.

devlet eliyle iskan nedir Haberi

devlet eliyle iskan nedir

Devlet eliyle iskan!

Devlet eliyle iskan hususu ile ilgili merak edilen hususlar, İskan Dairesi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında açıklanıyor.


İskan Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, iskan edilenlere verilen taşınmazların borçlandırma bedelleri, borçlandırmayı takip eden altmışıncı ayda ilk taksiti alınmak üzere onbeş yılda ve onbeş eşit taksitle faizsiz olarak tahsil olunuyor. 


İskan Dairesi Başkanlığı resmi internet sayfasında yer alan "devlet eliyle iskan" hususu ile ilgili soru ve yanıtlar şu şekilde sıralanıyor:


SORU: Yerleşim yerimizin kamulaştırılması nedeni ile İskân Kanunu kapsamında hak sahibi olabilmem için, aldığım kamulaştırma bedelinden herhangi bir miktar ödeme yapmam gerekir mi? Eğer öyleyse bu miktar ne kadardır?


CEVAP: Devlet eliyle iskân isteyen aile fertlerinin hepsinin, bedel artışları da dâhil olmak üzere aldıkları ve alacakları kamulaştırma bedellerinin tamamından, borçlandırmanın yapıldığı yılın Ocak...