08 / 05 / 2024

devlet lojmanlarının kirası ne kadar

devlet lojmanlarının kirası ne kadar

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun konuyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakanın verdiği bilgiye göre bürokratlar lojmanlarda sudan ucuza oturuyor.

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

Kiracılar dikkat: Bu dört madde sizi evsiz bırakabilir! Kirasını düzenli ödeyen kiracı bile çıkarılıyor!

Ev sahibi ve kiracılar arsında yapılan kira kontratına göre kiracı belirlenen tutardaki ödemeyi her ay düzenli yapmak zorunda. Peki, kiracısından memnun olmayan mülk sahibi kiracısını Kirasını düzenli ödeyen kiracıyı evden nasıl çıkarabilir?

Siz fark etmeden e-Devlet hesabınızda para birikiyor! Ne kadar paranızın biriktiğini öğrenmek için hemen bakın!

e-Devlet sisteminden BES ve şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve bunun yanı sıra, birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var. İşte detaylar...

Acilen e-Devlet'te girip bakın! Birikmiş toplu paranız olabilir! Hemen hesabınızı kontrol edin!

e-Devlet hesabınızı kontrol edin, biriken paraları banka hesabınıza aktarın. Sigortalı çalışanların dikkatine! Çoğu işyeri, her ay çalışanların maaşlarından kesinti yapmaktadır. Ancak, e-Devlet sayesinde çalışanlar artık bu kesinti tutarlarını görüntüleyebilecek ve istedikleri takdirde banka hesapla

Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu?

Emekli promosyonu arttı mı, Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu, Özel bankaların promosyonu arttı mı? İşte detaylar!

Ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir?

Konut kiralamalarında eve giren kiracıdan kira bedelinin peşin ödenmesi isteniyor. Peki, ev kiralarken ilk ayın kirası peşin mi ödenir? Kiracı son ay kira öder mi? İşte yanıtı...

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın taşınma kararına öğrencilerden tepki!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrencilerden tepki geldi.

Beşiktaş’taki askeri lojmanların planları değiştirildi: AVM ve rezidans mı yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın TOKİ’ye devrettiği Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların olduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Arazide, AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek. 

Burcu Esmersoy'un villasının kirasına büyük zam!

Geçen yıl Tarabya’da aylık kirası 30 bin TL olan bir villaya taşınan Burcu Esmersoy, önceki gün şoke oldu. İddiaya göre ev sahibi, 30 bin TL’lik olan kiraya yüklü bir zam yaparak yeni fiyatı 50 bin TL olarak belirledi. Esmersoy, ise zama itiraz etti.

Kiracısından çıkmasını istedi hayatının şokunu yaşadı!

Kocaeli Darıca'da İhsan Yümlü, fabrika binasının kirasını aylarca ödemeyen İstanbul'un Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Han'ı icraya verdi. Yümlü, tahliyede binanın bazı kısımlarının söküldüğü ve yapıda hasara yol açtığını iddia ederek suç duyurusu yaptı.

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Şehir Hastanesi’nde ticari alanın kiras Sayıştay gündeminde!

2019 Sayıştay Denetim Raporu’nda, Mersin Şehir Hastanesi sözleşmesinde görevli şirket tarafından ticari faaliyetlerin yürütülmesi amacıyla bin metrekarelik ticari alan öngörüldüğü ve söz konusu ticari alanlar için şirketin idareye kira ödeme yükümlülüğünün olduğu ifade edildi. 

devlet lojmanlarının kirası ne kadar Haberi

devlet lojmanlarının kirası ne kadar

Sağlık Bakanlığı lojmanlarındaki müsteşar yardımcıları, genel müdürler, genel müdür yardımcıları ile daire başkanlarının 2014’te ödediği kira bedeli 232 lira 68 kuruş olarak açıklandı. Kiranın bu yıl 240 lira olacağı bildirildi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun konuyla ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakanın verdiği bilgiye göre bürokratlar lojmanlarda sudan ucuza oturuyor.2009 yılında 146 lira 16 kuruş olan kira bedeli, 2010’da 174 lira 72 kuruşa yükseldi. Bu bedel 2011’de 189, 2012’de 208 lira 32 kuruş, 2013’te 224 lira 28 kuruş olurken, kiralar 2014’te 232 lira 68 kuruşa yükseldi. 2016’daki kira bedelinin de 240 lira civarında olması bekleniyor.


YOLLUK LİSTESİ


2004-2014 yılları arasına Sağlık Bakanlığı’nda 4 müsteşar ve 20 müsteşar yardımcısı görev yaptı. Yine aynı dönemde Bakanlık’ta, büyük bir kısmı vekaleten olmak...