18 / 05 / 2024

devlet ormanları kiralama

devlet ormanları kiralama

Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti ve idaresi hakkında yönetmelik 7 Mart 2013 tarihinde 28580 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte bu alanların kiralama işlemlerine ilişkin esaslar bulunuyor....

Devlet'in 2024'te gayrimenkul satış ve kiralama hedefi 13,2 milyar lira!

Meclis'te görüşmeleri devam eden 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerinden derlenen detaylara göre, devlet, 2024'te taşınmazlardan, satış ve kiralama olmak üzere 2 farklı kalemde gelir elde etmeyi planlıyor. 

Özel ağaçlandırma yapmak isteyene devletten arazi desteği!

Özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere OGM büyük bir fırsat sunuyor. Bozuk ve açıklık vasıftaki devlet ormanlarında yapılacak özel ağaçlandırma ve imar ihya başvuruları için müracaatlar başladı. Başvurular Nisan ayı boyunca e-Devlet üzerinden yapılacak.

İstanbul ormanlarında 315 kaçak yapı yıkılacak!

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'da devlet ormanlarında 315 kaçak yapının tespit edildiği bildirildi. Valilik, 14 ilçe belediyesine yazı gönderdi...

Hakan Gümüş: Devlet konut kiralama sistemi kursun!

Gayrimenkul İçin Strateji Platformu (GİSP) tarafından gerçekleştirilen "Dar Gelirliler İçin Konut Politikaları" toplantısında, devletin ucuz konut yapmak yerine sübvanse edebileceği "Konut Kiralama Sistemi" kurması gerektiğini dile getirdi...

Devlet ormanlarındaki karayolu binaları bedelsiz devredilecek!

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlan kanun ile birlikte Orman Kanununa geçici madde eklenerek, devlet ormanlarındaki karayolu binaları Karayolları Müdürlüğüne bedelsiz devredilebileceği kararı alındı.

Hazine arazisi kiralama işlemleri!

Hüküm ve tasarrufları devlet tarafından yapılan hazine arazileri en fazla 10 süreyle kiraya verilebiliyor. İşte, hazine arazisi kiralama işlemleri!

Düzce Yayla Evleri kiralama işlemi bitirildi!

Düzce ve Gölyaka Orman İşletme Müdürlükleri sorumluluk alanlarındaki Devlet Orman Alanı içinde kalan yayla alanlarındaki bina ve tesislerin kullanıcılarına kiralama işlemi bitmek üzere.

Adana'da 88 yaylada 6 bin bina kiraya verilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 'Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti ve idaresi' hakkındaki yönetmelik gereği Adana ve Osmaniye'de 88 yaylada yaklaşık 5-6 bin bina ve tesisin kiraya verileceğini belirtti.

1990 yılında İstanbul'un ormanları yok olmuş!

1990 yılında İstanbul'daki 230 bin hektar orman yok edilmiş. Devlet Terkos, Sultanbeyli, Kilyos ve Elmalı bölgelerinde bulunan ormanları korumakta başarılı olamamış. 480 bin hektar orman alanının 230 bin hektarı ziyan olmuş.

Yenimahalle Devlet Hastanesi'nin kantini 3 yıllığına kiraya veriliyor!

Yenimahalle Devlet Hastanesi'nin bahçesinde yer alan kantinin 3 yıllık kiralama ihalesi 21 Temmuz'da saat 10.30'da yapılacak. Kantinin tahmini bedeli 68 bin 462 TL olarak belirlendi.

2 bin 951 hektarlık devlet ormanı alanı yayla ilan edildi!

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Devlet ormanları içerisinde bulunan 2 bin 951 hektarlık alan yayla olarak ilan edildi. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı...

Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti!

Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti ve idaresi hakkında yönetmelik 7 Mart 2013 tarihinde 28580 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte bu alanların kiralama işlemlerine ilişkin esaslar bulunuyor....

Orman Amenajman Yönetmeliği!

Orman Amenajman Yönetmeliği 26778 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, devlet ormanları, hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar ve hususi ormanlara ilişkin usul ve esaslara yer veriliyor...

devlet ormanları kiralama Haberi

devlet ormanları kiralama

Devlet ormanlarındaki yayla alanlarının tespiti nasıl yapılır?


YÖNETMELİK


Orman Genel Müdürlüğünden:


DEVLET ORMANLARINDAKİ YAYLA ALANLARININ TESPİTİ VE İDARESİ HAKKINDA YÖNETMELİK


BİRİNCİ BÖLÜM


Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar


Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Devlet ormanlarında 31/12/2011 tarihinden önce toplu yerleşimin bulunduğu; yaylak ve otlak olarak kullanılan alanlar içindeki yerler ile yılın belirli dönemlerinde geleneksel yaylacılık maksadıyla yerleşim yeri olarak kullanılan alanların, kullanım bütünlüğü de dikkate alınarak tespiti ve yayla alanı olarak ilanı, yayla alanlarında bulunan her türlü bina ve tesislerin tespiti ve sabit kıymetlere alınması, işletilmesi, işlettirilmesi, bu bina ve tesislerin vaziyet planına işlenmesi, kullanıcılarının tespiti ile bunlara kiraya verilmesi, yayla alanlarında gerekli her tür ve ölçekteki planların yapılması, yaptırılması ve onaylanması ve diğer iş ve işlemlere ilişkin esas ve usullerin belirlenmesidir.


Kapsam


MADDE 2 –...